به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمین احمد عابدی از اساتید حوزه علمیه قم در یکی از سلسله جلسات دوره حضرت معصومه(س)شناسی که به همت مرکز قرآن و حدیث حرم مطهر برگزار شد، به بیان نکاتی درباره تاریخ شهر مقدس قم پرداخت.
وی در این نشست با اشاره به سابقه تشیع در قم گفت: بیست سال قبل از آمدن حضرت معصومه(س) به قم، اشعریها به این شهر آمدند و مردم قم که تا قبل از آن، مجوسی بودند با مشاهده رفتار و کردار خوب آنها، شیعه شدند.
استاد حوزه علمیه قم افزود: پیامبر(ص) درباره اشعریها فرمودهاند« الاشعریون منی»، بزرگان اشعری به خاطر فشارهای بنیعباس مجبور شدند از کوفه به قم هجرت کنند و تشیع را در قم بنا نهادند.
حجتالاسلام و المسلمین عابدی خاطرنشان کرد: قبل از هجرت حضرت معصومه(س) کوفه تنها شهر تمام شیعه کوفه بود، قم هم تابع اصفهان بود و اکثریت مردم آن آتشپرست (مجوسی) یا بودائی بودند و حتی معبد مجوس و بودا در قم وجود داشته است.
*نقش قم در شیعه سازی سایر شهرها
این محقق و پژوهشگر با بیان این که مردم قم از همان ابتدای پذیرفتن اسلام ، شیعه شدند، گفت: زیدیها هم پس از حضرت معصومه(س) به قم آمدند، ولی بر اثر فشار حکومت به طبرستان رفتند.
وی ادامه داد: پس از هجرت حضرت معصومه(س)، مردم قم زمینهای خود را وقف شیعیان و فاطمیها کردند و گرایش شیعیان به قم زیاد شد.
*مهاجرت شیعیان قم به کشورهای دیگر
حجتالاسلام و المسلمین احمد عابدی یادآور شد: در بنارس هندوستان چند قمی دفن هستند و در ایالت up این کشور هم تنها یک بت جود داشته که چند قمی رفتند و آن را شکستند.
وی افزود: شیعیان مالزی و اندونزی هم مذهب خود را مدیون چند تاجر فرش قمی هستند که پس از سفر به این کشورها تشیع را ترویج کردند.
*تاریخ هزار ساله قم
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به کتاب قدیمی تاریخ قم گفت: این کتاب هزار سال قبل نوشته شده و بخشهای مهمی از آن گم شده که عبارت است از فقهای قم، شعرای قم ، فلاسفه قم و...
وی افزود: بزرگان زیادی از جمله میرزای قمی، ملا صدرا و فاضل هندی (صاحب کشف اللثام) در قم درس خواندهاند.
*حضور 200هزار محدث در قم
حجتالاسلام و المسلمین عابدی یادآور شد: قم در گذشته سلفچگان، کاشان، دلیجان و حتی طالقان را هم در بر میگرفت و لذا بعید نیست که میگویند 20 هزار محدث در قم بوده است.
انتهای پیام 20/313