یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

امام جمعه موقت تهران با اشاره به این که مقام معظم رهبری برخی رفتارهای نامناسب جوانان را "نقیصه" نامیدند، گفت:‌ بدانیم منظور معظم له نادیده گرفتن"نقص ها" نیست، بلکه منظورشان این بود که چنین مسائلی بزرگ‌نمایی نشود.

آیت‌الله سید احمد خاتمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به جایگاه جوانان درجامعه اسلامی و منابع دینی، گفت: از نگاه پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) قلب جوان آماده و مستعد برای پذیرش حق است.

وی با اشاره به روایتی از مولا امیر المومنین علی (ع) که قلب جوانان و نوجوانان را مانند سرزمینی معرفی می‌کنند که هنوز بذری در آن کاشته نشده است، ادامه داد: این نگاه معصومین(علیهم‌السلام) به جوانان تأکید بر این است که مبلغان باید به سراغ جوانان بروند و بذر پاکی و معنویت را در دل‌های آنها بکارند.

عضو هسئت رئیسه خبرگان رهبری افزود: پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) بیان می‌دارند"سفارش می‌کنم که با جوانان به خوبی برخورد کنید؛ خداوند مرا بشیر و نذیر فرستاد و دراین راه جوانان با من هم‌پیمان شدند و مسن‌تر‌ها مخالفت کردند"؛ البته منظور نبی اکرم(ص) از این سخن، بعض جوانان و شیوخ است.

نگاه مترقی اسلام به جوان

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر این که اسلام به جوان چنین نگاهی دارد، افزود: واقعیت این است که در کشور ما، علی رغم تهاجم گسترده فرهنگی، دشمنان نتوانسته‌اند مبانی اعتقادی را از جوانان بگیرند؛ از این رو مبانی اعتقادی مردم  به ویژه جوانان دست نخورده است.

آیت‌الله خاتمی ادامه داد: امروز جوانان ما خداوند متعال را دوست دارند و به حضرتش عشق می‌ورزند، گواه این سخن نیز برگزاری آیین عبادی اعتکاف در جامعه است؛ به طوری که 90 درصد شرکت کنندگان در آن را جوانان تحصیل‌کرده تشکیل می‌دهند و در صورتی که گنجایش مکانی اجازه دهد، تعداد بیشتری ازآنها در این مراسم معنوی شرکت خواهند کرد.

تاکید بر برنامه ریزی دقیق و صحیح برای جوانان

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به حضور گسترده جوانان در مراسم لیالی قدر، گفت: معتقدم که جوان ما مستعد پذیرش گوهرهای معنوی است؛ بنابراین باید با برنامه‌ ریزی های دقیق و صحیح، این سرمایه‌ در اختیار را در مسیر معارف الهی قرار دهیم؛ در این صورت می‌توانیم نقاط ضعفی که گاهی در میان جوانان دیده می‌شود را برطرف سازیم و جامعه را به سوی تکامل و پیشرفت حرکت دهیم.

تاکید مقام معظم رهبری بر عدم بزرگ نمایی ضعف ها

وی با اشاره به این که مقام معظم رهبری برخی از رفتارهای نامناسب در میان جوانان را "نقیصه" نامیدند، ادامه داد:‌ "نقیصه" به معنی کار نادرست، زشت و معصیت است؛ باید بدانیم که منظور رهبر معظم انقلاب، نادیده گرفتن این "نقیصه‌ها" نیست، بلکه منظورشان این بود که چنین مسائلی بزرگ‌نمایی نشود.

آیت‌الله خاتمی تاکید کرد:‌ نباید این گونه تلقی شود که تا ظاهری را خلاف شرع دیدیم، بگوییم مبانی دینی آسیب دیده است؛ البته این به معنای ترک امر به معروف و نهی از منکر نیست؛ بلکه به معنای آن است که با زبان نرم و ملایم و ادبیات جوان‌پسند، با منکر مقابله کنیم.

شور و نشاط سیاسی جوانان

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه در پایان خاطرنشان کرد: در عرصه سیاسی هم  شور و نشاط جوانان امروزی در دفاع از ارزش‌های دینی و اعتقادی،‌ اگر از نسل اول انقلاب بیشتر نباشد، کمتر نیست و باید قدر آن را بدانیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha