یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

متاسفانه رسانه‌ها، صدا و سیما و سینمای ما در عرصه ترویج ازدواج به سبک دینی ، آن طور که باید و شاید درست عمل نکرده اند و بنده از طرف فیلم سازان از مردم عذرخواهی می کنم که فیلم خوبی در این باره ساخته نشده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام علیرضا پناهیان، شب گذشته طی سخنانی در جشن «هلهله فرشته‌ها» که به مناسبت ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا(س) در حسینیه شهدای قم برگزار شد، ضمن تبریک این مناسبت عزیز، اظهار داشت: همان طور که اهل بیت (ع) به ما یاد داده اند باید در شادی اهل بیت (ع) شاد باشیم و در غم و حزن آن ها ، محزون و غمگین.

وی با اشاره به این که زندگی امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) والاترین الگوی زندگانی بشری است، گفت: پیامبر (ص) یک روز بعد از ازدواج به خانه امیرالمومنین (ع) آمدند و ظرف شیری را به دخترشان داده و فرمودند «فداها ابوها» بنوش و بعد پرسیدند که شوهرت چگونه مردی است؟ که حضرت زهرا(س) جواب داد «خوب شوهری است» و بعد از این که امام علی (ع) نیز باقیمانده شیر را تناول نمودند، از ایشان نیز درباره همسرش سوال کردند که حضرت پاسخ داد: «فاطمه (س) خوب یاوری است برای بندگی و اطاعت خدا».

این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: این سخن امیرالمومنین(ع) نشان می دهد که اساسا اثر معنوی زن بر مرد ، بیشتر از مرد بر زن است.

وی همچنین با بیان این که جامعه با تاخیر در ازدواج جوانان، به آن ها ظلم می کند، تصریح کرد: این که مقام معظم رهبری فرمودند «باید اشتباه در کنترل نسل، جبران شود» یکی از راههای آن همین تاکید بر ازدواج جوانان است و ازدواج زود جوان ها دارای برکات بسیاری است.

حجت‌الاسلام پناهیان در ادامه به نکات مهمی در خصوص همسرداری اشاره کرده و گفت: کسی که ازدواج کرد، دیگر نباید بگوید که مثلا آیا همسری که برگزیده ام مناسب من بوده یا من اشتباه کردم و از این دست مسایل؛ در واقع بعد از ازدواج نباید همسر خود را این گونه ارزیابی کند.

وی افزود: حتی اگر فرضا اخلاق همسر شما مناسب نیست، باید این گونه با خود بگویید که قرار است به این وسیله من با اخلاق ایشان، رشد پیدا کنم.

این کارشناس حوزوی خاطرنشان کرد: امروز یکی از ظلم هایی که به دختران جوان می شود، به تاخیرافتادن زمان ازدواج آن هاست.

وی افزود: از سویی نظام آموزش و پرورش ما طولانی است و از دیگر سو، فرهنگ جامعه در این باره غلط است که همه این مسایل باعث می شود این ظلم ناخواسته به جوانان به ویژه دختران جوان وارد شود و باید برای تاخیر در ازدواج ، فکری جدی کرد.

حجت الاسلام پناهیان همچنین با تاکید بر لزوم برگزاری مراسم عروسی به سبک دینی و اسلامی بیان داشت: این که گفته می شود یک شب، هزار شب نمی شود، نباید مجوز گناه در شب عروسی باشد؛ ما اگر علی )ع) را دوست داریم بیاییم در شب عروسی مان، مدح علی (ع) و علی اکبر امام حسین (ع) را بگوییم.

وی ادامه داد: دعای عروس و داماد در شب عروسی ، مستجاب است، اما متاسفانه برخی در این شب به گناه می افتند و این گونه می شود که دعایشان هم مستجاب نمی شود.

این استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: در جامعه ما زمینه و بستر برای ازدواج به سبک دینی وجود دارد، ولی متاسفانه باید گفت که فرهنگ سازان جامعه ما از این حیث از مردم عقب هستند.

وی تاکید کرد: واقعا ما از اول انقلاب تا الان چند سریال یا فیلم سینمایی خوب داشته ایم که الگوی شادی اسلامی و ازدواج دینی را به مردم نشان داده باشد، البته من مخالف عملکرد شعاری و ساخت فیلم هایی با پیام های به اصطلاح گل درشت هستم.

حجت الاسلام پناهیان ضمن انتقاد از کم کاری رسانه ها و صدا و سیما در این باره تصریح کرد: بنده از طرف فیلم سازان از مردم عذرخواهی می کنم که فیلم خوبی در این باره ساخته نشده است.

وی گفت: متاسفانه عرصه هنر و رسانه، عرصه ای است که هنوز در آن عرق دینی و انقلابی قوی وجود ندارد و به خاطر این که عشق و محبت به معنای واقعی نشان داده نشده است، جوان ها به سراغ عشق های قلابی می روند و از این ناحیه صدماتی زیادی می بینند.

این کارشناس حوزوی در خاتمه بر لزوم تقویت بعد توانایی کسب و کار در جوانان به منظور فراهم کردن زمینه های ازدواج تاکید کرد و افزود: باید زمینه ای فراهم کرد تا جوان ها و نوجوان ها بتوانند مهارت کسب و کار پیدا کنند و با اتکای به خدا و توانایی های خود، یک زندگی را اداره کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha