به گزارش خبرگزاری حوزه، این فراخوان در بخشهای اصلی شامل «جامعه مدرسین، حوزه و روحانیت»، «جامعه مدرسین، نهضت امام خمینی(ره)»، «جامعه مدرسین، نظام اسلامی»، «جامعه مدرسین، فرهنگ دینی مردم»، «جامعه مدرسین، امور بینالملل و جهان اسلام»، «جامعه مدرسین، ساختار و نهادهای وابسته» و همچنین «اسناد و مدارک مربوط به اعضای محترم جامعه مدرسین» میباشد.
در بخش «جامعه مدرسین حوزه و روحانیت» تحول حوزه و مدیریت آن، ارتباط و تعامل جامعه مدرسین با مراجع عظام تقلید در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، چرایی و ضرورت شکلگیری جامعه مدرسین و همچنین جامعه مدرسین و مبارزه با تفکر جدایی دین از سیاست مورد توجه قرار گرفته است.
در محور دوم این فراخوان که مربوط به «نهضت امام خمینی(ره)» میباشد، پنج موضوع شامل بررسی حرکتهای فردی و جمعی در حوزه علمیه در مبارزه علیه طاغوت، بررسی جایگاه جامعه مدرسین در پیدایش و تداوم انقلاب اسلامی و فرازها و فرودها و همچنین شبکه ارتباطی روحانیت و علمای بلاد، چگونگی شکلگیری و تبیین کارکردها و بررسی آسیبشناسی نهضت روحانیون تعیین شده است.
بخش سوم این فراخوان به موضوع «جامعه مدرسین و نظام اسلامی» اختصاص دارد که در این بخش به مسایلی چون جامعه مدرسین در دیدگاه امام و رهبری، بررسی جایگاه و نقش جامعه مدرسین در حوادث پس از انقلاب، جامعه مدرسین و لزوم نظارت و اتخاذ موضع در مسایل حکومت و نظام، میزان و چگونگی مسئولیتپذیری حوزه و روحانیت در نظام اسلامی و جامعه مدرسین، چشمانداز و افقهای پیش رو توجه شده است.
در ادامه این فراخوان و در موضوع «جامعه مدرسین، فرهنگ دینی مردم» دو سرفصل اصلی بررسی نقش و اقدامات جامعه مدرسین در گسترش فرهنگ، معنویت و ارزش و همچنین اقدامات و دیدگاههای جامعه مدرسین و مورد تهاجم فرهنگی و مبارزه با انحرافات اعتقادی تعیین شده است.
«جامعه مدرسین، امور بینالملل و جهان اسلام» نیز یکی دیگر از موضوعات فراخوان مقالات است که دارای دو سرفصل نقش و چگونگی حضور جامعه مدرسین در عرصههای بینالملل و بایستههای تعامل و حضور فعالانه جامعه مدرسین در عرصههای جهان اسلام و مجامع بینالمللی و علمی میباشد.
آخرین بخش فراخوان محور مقالات همایش نیمقرن حضور نیز شامل «جامعه مدرسین، ساختار و نهادهای وابسته» میباشد که در این بخش خصوصیات فکری، علمی و منهج سیاسی و اجتماعی اعضای جامعه مدرسین و فعالیتها و خدمات موسسات وابسته و معرفی آثار و برکات آن مورد توجه قرار گرفته است.
بر پایه این گزارش، فراخوان «اسناد و مدارک» از دیگر بخشهای این همایش به شمار میرود که دبیرخانه برگزاری همایش «نیم قرن حضور» از عموم مردم خاصه علمای اعلام درخواست کرده است هرگونه آثار مکتوب، شفاهی و گزارشهای تاریخی شامل دست نوشته، عکس، فیلم، اجازات، اسناد و اعلامیهها که مربوط به اعضای محترم جامعه مدرسین میباشد را جهت استفاده و انتشار به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
بر اساس اعلام دبیرخانه همایش «نیم قرن حضور» آخرین فرصت ارسال مقالات 15 آذر سال جاری اعلام شده است و علاقمندان میتوانند با مراجعه به نشانی اینترنتی این همایش به آدرس www.nimgharn.ir در جریان اطلاعات دقیقتری از این فراخوان قرار گیرند، همچنین شماره تلفن 7737378 با پیش شماره 0251 آماده پاسخگویی به سوالات میباشد.
گفتنی است، همایش نیم قرن حضور دیماه سال جاری در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.