پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

ویژگی مکتب امام باقر(ع) این است که پیروان این مکتب با دست پر با دشمنان اسلام مناظره کرده و اثرگذار هم بودند؛ به گونه ای که حاکم وقت می گفت زبان علمی و استدلالات شاگردان امام باقر(ع) از هزاران شمشیر برنده تر است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین حیدری کاشانی از فضلای حوزه علمیه قم، شب گذشته در مراسم بزرگداشت آیت الله محی الدین انواری که از سوی آیت الله العظمی نوری همدانی در مسجد رفعت قم برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت امام محمدباقر(ع)، اظهار داشت: امام باقر(ع)، در زمان خویش، نهضتی علمی و فرهنگی را بنیان گذاری کرد که ویژگی های خاصی داشت و یکی از بارزترین آن ها تربیت شاگردان زبده، متکلمان و دانشمندان موفقی بود که هر کدام آن ها توانایی مقابله علمی با دشمنان اسلام را داشتند.

وی افزود: امام باقر(ع) به گونه ای بودند که درهای علوم و معرفت را به روی همه کسانی که می خواستند به کمال و سعادت برسند، باز گذاشته و از این رو بود که علوم اسلامی را به راحتی در اختیار شاگردان خود قرار می داد و به آن ها می فرمود که در مسجد نشسته و پاسخ گوی سؤالات مردم باشید.

سخنران این مراسم ادامه داد: ویژگی دیگر مکتب امام باقر(ع) این است که پیروان این مکتب با دست پر با دشمنان اسلام مناظره کرده و اثرگذار هم بودند؛ به گونه ای که حاکم وقت می گفت زبان علمی و استدلالات شاگردان امام باقر(ع) از هزاران شمشیر برنده تر است.

وی افزود: از ویژگی های دیگر مکتب امام باقر(ع) این بود که ایشان به شاگردان خود می فرمودند هر آنچه به خیر آن اطلاع دارید عمل کرده و مردم را با عمل خود به نیکی ها و کمال دعوت کنید و الا هر کسی که جز این کند، محبت ما اهل بیت(ع) به تنهایی برایش کافی نخواهد بود.

حجت الاسلام و المسلمین حیدری کاشانی خاطرنشان کرد: امام باقر(ع) به شاگردانشان تأکید داشتند که از طاغوت دوری کنید و هیچ گاه با ظالمان و ستمگران همراه نشوید؛ ایشان می فرمودند "ولایت مداری و تبعیت از ولایت ما اهل بیت(ع) اساس کار است" و همین نکته است که دشمنان اسلام را رنج می دهد.

وی ادامه داد: بزرگانی که در جهت احیاء دین خدا حرکت کرده و عمر با برکت خود را در این راه سپری کردند، نزد امام باقر(ع) جایگاهی بسیار رفیع دارند و حقیقتا مرحوم آیت الله انواری با فعالیت های خود در سال های مبارزه با رژیم شاه و خدماتشان در سال های پس از پیروزی انقلاب، نشان دادند، نزد امام باقر(ع) جایگاه رفیعی خواهند داشت.

وی با اشاره به مشی سیاسی آیت الله انواری، ابراز داشت: این عالم فقید در سیاست پیرو امام خمینی(ره) بود و بر همین اساس سیاست را عین دیانت و دیانت را عین سیاست می دانست.

این استاد حوزه با اشاره به سوابق مبارزاتی آیت الله انواری، گفت: ایشان 14سال را در زندان های رژیم طاغوت سپری کرد و اتهام ایشان هم این بود که در ترور حسن علی منصور نقش داشته اند و حتی جالب آن جا است که با شجاعت این موضوع را انکار نکرده و در برابر فشارها مقاومت کردند.

سخنران این مراسم یادآور شد: آیت الله انواری(ره) در زندان رژیم طاغوت  خم به ابرو نیاورد و به زعم بسیاری از مبارزان انقلابی، طولانی ترین زندان مداوم را در زمان رژیم شاه داشتند و بعد از انقلاب نیز خدمات بسیاری داشته و نماینده امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب در برخی نهادها بودند.

وی خاطرنشان کرد: این عالم مجاهد سال ها با شهید محلاتی در خدمت حجاج بیت الله الحرام بود و همچنین در دور اول و دوم مجلس شورای اسلامی و سابقه دو دوره نمایندگی مجلس خبرگان رهبری را در کارنامه خود دارند.

حجت الاسلام و المسلمین حیدری کاشانی ادامه داد: آیت الله انواری(ره) به معنای واقعی محی الدین( احیا کننده دین) بود و همواره جهت احیای دین خدا و ترویج معارف اهل بیت(ع) تلاش می کرد.

وی خاطرنشان کرد: از امام باقر(ع) سؤال شد که احیای دین از نظر شما چیست؟ که ایشان فرمودند "احیاء دین خدا یعنی این که کسی دین خدا و آموزه های آن را فرا گرفته و به دیگران نیز منتقل کرده و در این راستا تلاش کند"؛ آیت الله انواری(ره) واقعا این گونه بود و این را در طول زندگی خود نیز نشان داد.

حجت الاسلام و المسلمین حیدری کاشانی با بیان این که آیت الله انواری(ره) فردی خدوم بود، ابراز داشت: همان گونه که در پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت رحلت ایشان آمده بود، روحیه مجاهد و مهربان این عالم فقید، شخصیتی محبوب از ایشان ساخته بود.

وی افزود: این عالم فقید، ولایت مداری را حفاظت از انقلاب اسلامی و وظیفه خود می دانست و بر اساس تبعیت از امام راحل، به اصل "حفظ نظام از اوجب واجبات است"، پایبند بود.

این استاد حوزه در پایان گفت: در شرایط فعلی که دشمنان انقلاب اسلامی با انواع تحریم ها، تهاجمات فرهنگی و دیگر فشارها، قصد دارند تا ما را از اصل انقلاب و اهداف آن دور کنند، مطرح کردن شخصیت هایی مانند آیت الله انواری(ره) به عنوان الگو، یک ضرورت است.

29/313 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha