جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی حقیقتا الگویی در همه ابعاد برای مردم به ویژه حوزویان بودند و آثار و برکات معظم له فراگیر بود.

آیت‌الله محسن فقیهی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به برگزاری کنگره فقیه آگاه در آینده نزدیک اظهار داشت: آیت الله العظمی گلپایگانی یکی از شخصیت های بزرگ حوزه و از مراجعی بودند که طبق فرمایش مقام معظم رهبری، 70 سال در حوزه مرجعیت کردند.

شاگرد آیت الله العظمی گلپایگانی افزود: ایشان به حق شخصیتی بودند که از لحاظ فقهی، جزء مراجع برجسته حوزه به شمار می رفتند.

مرجعی با برکات درخشان در حوزه

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: من سال ها در درس این شخصیت بزرگوار شرکت کرده و از محضر معظم له استفاده فراوانی بردم و باید بگویم که گذشته از جهات علمی که واقعا ایشان به عنوان یک مرجع مبرز در حوزه شناخته شده بودند، از جهات اخلاقی نیز دارای امتیازات ویژه و خاصی بودند.

یادی از عبادت ها و تهجدهای شبانه

وی در ادامه با اشاره به این که مدتی در مسافرت توفیق همراهی با این مرجع فقید را داشته است، گفت: در یکی از سال ها در ایام تابستان، توفیق با ما یار شد و در روستایی در اطراف اراک در خدمت ایشان بودیم و بنده در آن جا، نماز شب ها و تهجدهای ایشان را مشاهده می کردم.

آیت‌الله فقیهی همچنین اضافه کرد: ایشان در نیمه شب برای عبادت و راز و نیاز بر می خاستند و با لحن زیبا و حال عجیبی به تلاوت قرآن کریم می پرداختند.

تشکیل شورای استفتاء در روستا

وی تاکید کرد: یکی از ویژگی های خاص مرحوم حضرت آیت الله گلپایگانی این بود که دائما به مباحثه  علمی اشتغال داشتند و در همان روستایی که بودیم، هر روز جلسه استفتایی با حضور علما در محضر ایشان تشکیل می شد و افراد از ایشان سوال کرده و جواب می شنیدند.

این استاد حوزه همچنین با اشاره به این که ایشان شخصیتی بود که حقیقتا در ابعاد مختلف نمونه و الگو بودند، ابراز داشت: این بزرگوار چه در عرصه علمی، معنوی و اخلاقی، بسیار بارز و از چهره های درخشان حوزه های علمیه شیعی به شمار می رفتند.

اتخاذ روش معتدل در اداره حوزه

شاگرد آیت الله العظمی گلپایگانی افزود: ایشان در برنامه های حوزه نیز سیاست و روش معتدلی را پیگیری و دنبال می کردند.

آیت‌الله فقیهی با اشاره به این که در حلقه درس ایشان شاگردان بسیاری پرورش یافتند، گفت: مدرسه علمیه آیت الله گلپایگانی، جزء بهترین مدارس علمیه ای است که در حوزه مورد استفاده قرار گرفته و می گیرد و روزانه اساتید متعددی در آن مشغول امر تدریس هستند ؛ اساتید بزرگی که برخی از آنان از بزرگان و مراجع می باشند.

پشتوانه راستین امام و انقلاب

وی با بیان این که این مرجع فقید، پشتوانه امام و انقلاب بودند، اظهار داشت: بیمارستان ایشان و موسساتی که در خارج، از جمله لندن تاسیس کردند، بخشی از اقدامات و فعالیت ایشان است که بسیار تاثیر گذار و توام با برکات بوده است.

استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: به راستی کمتر شهر و روستایی را در کشور می توان یافت که از برکات اقدامات و فعالیت های آیت الله العظمی گلپایگانی بی بهره بوده باشد که از آن جمله می توان به احداث خانه های عالم در بسیاری از نقاط کشور اشاره کرد که طلاب طرح هجرت در جای جای ایران اسلامی از آن بهره مند هستند.

ارادتی فوق العاده به ساحت اهل بیت(ع)

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ارادت و علاقه بسیار زیاد آن مرجع فقید به ساحت قدسی اهل بیت (ع) خاطرنشان کرد: ایشان بسیار به اهل بیت(ع) به ویژه آقا امام حسین (ع) ارادت داشت و هرگاه که مجلس روضه ای برگزار می شد، گریان می شدند.

آیت الله فقیهی ادامه داد: ایشان همچنین در ایام ماه محرم و شب عاشورا ، برای خانواده خود روضه و مقتل می خواندند و گریه می کردند.

لزوم بازشناسی ابعاد شخصیتی این بزرگوار

استاد حوزه علمیه قم ضمن تقدیر و تشکر از برگزار کنندگان کنگره "فقیه آگاه" ابراز امیدواری کرد: با برگزاری هر چه بهتر و باشکوه تر این کنگره ، شخصیت این مرجع بزرگ شیعه، هر چه بیشتر به آحاد مردم شناسانده شود.

شاگرد آیت الله العظمی گلپایگانی در پایان افزود: خداوند متعال این شخصیت بزرگوار را با اهل بیت (ع) و امام حسین و امام و شهدا محشور فرماید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha