پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 297241
۱۱ آبان ۱۳۹۱ - ۰۴:۰۳

رسانه‌ها باید با برخورد صادقانه با رویدادها و ارائه دیدگاه‌های دقیق و همراه با انصاف اعتماد پایدار شهروندان را به سوی خود جلب نمایند.

سرویس استان‌های خبرگزاری حوزه: با توجه به برگزاری نمایشگاه مطبوعات و حضور فعال رسانه های مختلف در آن، مصاحبه‌ای با حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالباقی اسحاقی، از اساتید حوزه و دانشگاه رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان گیلان و مدیر مسئول هفته نامه اصلاح، انجام داده که متن کامل آن در ادامه از نظر خوانندگان می‌گذرد.

لطفا بفرمایید شعار امسال نمايشگاه مطبوعات که با عنوان «رسانه ، كلام صادقانه و ديدگاه منصفانه» نامگذاری شده از چه اهمیتی برخوردار است؟

برگزاري نمايشگاه مطبوعات ، فعاليتي است كه همه ساله از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي انجام مي شود و شعاری که از سوی این وزارتخانه برای نمایشگاه مطبوعات سال جاری انتخاب شده عبارتی کوتاه و پرمحتوا است که سعی در  معرفی این کار با اهمیت فرهنگی دارد، از طرفی این شعار به ما متذکر می شود که كلام صادقانه و ديدگاه منصفانه ، بهترين ابزار جهت كسب موفقيت در فعاليت هاي مطبوعاتي هر كشور و از جمله كشور ما ، به شمار مي رود، در واقع مطبوعات مي توانند با برخورد صادقانه و صحيح با رويدادها ، پرهيز از سياه نمايي افراطي و فاصله گرفتن از دروغ پردازي رسانه اي رايج ، احساس مسئوليت در مطرح كردن حوادث و مسايل مختلف مملكتي و ارايه ديدگاه هاي دقيق و همراه با انصاف و رعايت عدالت در تمامي زمينه ها ، اعتماد پايدار شهروندان را به سوي خود ، جلب نمايند.

به نظر شما نتیجه رعایت نکردن شعار مذکور از سوی رسانه های دیداری و شنیداری چه عواقبی را ممکن است به دنبال داشته باشد؟

دفاع همه جانبه و جانبدارانه مطبوعات از يك موضوع، شخص ، گروه يا جهت گيري هاي سياسي موجود در جامعه از يك سو ، و حمله افراطي و همراه با غرض ورزي رسانه ها به طرف هاي مقابل و نديدن امتيازات، زحمات و خوبي هاي جريان هاي پيش رو از سوي ديگر، نوعي فاصله گرفتن از انصاف و مروت است كه ظاهر شدن چنين امري در مطبوعات و تبديل شدن به يك رويه و سنت رسانه اي ، مشكلات زيادي را براي كشور ايجاد مي كند كه در برخي از موارد ، صدمات وارده به نظام و مردم ، قابل جبران نمي باشد همانند حوادث تلخي كه در جريان فتنه 88 روي داد كه اگر مديريت حكيمانه رهبر معظم انقلاب اسلامي و پيروي كامل ملت شريف ايران از ايشان نبود ، مسلما حوادث ناگواري براي مملكت ما روي مي داد و موجبات شادي دشمنان قسم خورده اين امت بزرگ فراهم مي شد .

رعایت و تقویت اخلاق حرفه اي از سوی صاحبان قلم و رسانه در جامعه چه ثمراتی را در جامعه به دنبال خواهد داشت؟

همان گونه كه رعايت اصول اخلاقي در زندگي كليه انسان ها ، آنان را به سعادت ابدي در دنيا و آخرت مي رساند ، مراعات اصول ياد شده ، در هر حرفه و شغلي ، موجب مي شود كه افراد شاغل در آن پيشه، بتوانند از جايگاه برتر و نفوذ اجتماعي مستحكم برخوردار شوند .

حضور فعال در رسانه ها، به عنوان يك حرفه ي تاثيرگذار ، نيازمند برخورداري از اخلاق اسلامي و پاي بندي صاحبان قلم و خبرنگاران سخت كوش و مسئول ، به مفاهيم عالي ديني است .

يك فرد مطبوعاتي آگاه به مسايل سياسي ، اجتماعي ، اقتصادي و بين المللي به خوبي مي داند كه در معرض چه مسئوليت سنگين و پردردسري قرار دارد . زيرا از سويي مي خواهد از راه مطبوعات به كسب درآمد شخصي يا گروهي بپردازد ، و از سوي ديگر در آباداني كشور خويش نقش مؤثري داشته باشد ، و همچنين در برابر دسيسه هاي دشمنان خارجي و وابستگان داخلي ، مقاومت كند و تهديدهاي آنان را به فرصت هاي جديد تبديل نمايد .

اخلاق حرفه اي حكم مي كند كه مطبوعات ، پيوسته مردم را به سوي خودباوري ملي ، اعتماد بنفس ، بصيرت و دشمن شناسي ، صبر و بردباري در برابر مصائب مختلف سوق داده ، و مسئولين ارشد و مياني را به سمت حق شناسي در برابر ملت شهيدپرور ايران ، ساده زيستي در زندگي خصوصي و خانوادگي ، ولايتمداري حقيقي و اطاعت از ولي فقيه در لحظات سخت ، هوشياري در برابر فتنه هاي پي در پي ، كار و فعاليت خالصانه ، پرهيز از طرح شعارهاي بيهوده و مشكل آفرين، خودداري از درگيري هاي لفظي در عرصه رسانه و ايجاد استرس و فشارهاي رواني به سطح جامعه ، تشويق نموده و به طور مداوم تذكر دهند.

با توجه به اینکه امروز اهمیت رسانه‌ها به عنوان یک قدرت تاثیرگذار در جامعه غیر قابل انکار است نظر شما در رابطه با این تاثیرگذاری رسانه ها در ابعاد سياسي ـ اجتماعي ـ فردي در جامعه چیست؟

امروزه تقريبا ديگر نمي توان فردي را يافت كه از اهميت رسانه و قدرت تاثيرگذاري آن بر سياست ، اقتصاد و زندگي عمومي و خصوصي شهروندان، بي اطلاع باشد . اكنون اكثر جنگ هايي كه در كشورهاي مختلف ـ به عنوان مثال : سوريه ، لبنان و ... ـ روي مي دهد تحت تاثير خبرسازي هاي دروغين غول هاي رسانه اي غربي است، اكنون همه ي مردم دنيا مي دانند كه ميزان قدرت اثرگذاري رسانه ها در فعاليت هاي انتخاباتي كشورهاي مانند آمريكا و... ، به چه ميزان و چه قدر چشمگير است .

نظرتان در رابطه با برگزاری سالانه نمایشگاه مطبوعات چیست؟

هنگام برپايي نمايشگاه مطبوعات ، چند اتفاق جالب به وقوع مي پيوندد : 1ـ ديدار مردم از  فعاليت فرهنگي و آشنايي با رسانه هاي فعال در عرصه ديني، سياسي، اجتماعي، اقتصادي ، ورزشي و علمي و...  2ـ آشنايي بيشتر و بهتر اصحاب رسانه ساكن تهران و ساير استان ها با يكديگر كه منجر به كسب تجربه براي جوانان و نيروهاي تازه كار در اين عرصه و كسب آگاهي هاي جديد مي گردد، 3ـ حضور مسئولين ارشد كشور در نمايشگاه و برقرار شدن ارتباط نزديك ميان آن ها و اهالي مطبوعات و آشنايي آنان با مشكلات فعالان اين حرفه ي فراگير و مؤثر . که مجموع این اتفاق ها به تقویت و رقابت سازنده میان رسانه ها می انجامد.

اهميت و نقش رسانه «حوزه » را در ميان سایر رسانه ها چگونه ارزیابی می‌کنید؟

رسانه «حوزه » به عنوان ‌رسانه‌اي كه انعكاس دهنده ي خبرها، رويدادها و نظرات علما و دانشمندان حوزه هاي علميه كشور است ، مي تواند از قدرت اثرگذاري و سازندگي ويژه اي برخوردار باشد و پيام هاي روشن و هدايت گرانه مراجع بزرگوار تقليد و چهره هاي برجسته علمي را به اقشار مختلف جامعه برساند .

اين رسانه مانند ساير رسانه‌ها ممكن است نقاط ضعفي هم داشته باشد كه از جمله آن، عدم گستردگي منطقه فعاليت در اكثر نقاط كشور است لذا به نظر مي رسد كه بيشتر مخاطبان خبرگزاری حوزه و نشر به « افق حوزه » صرفا در حوزه هاي علميه حضور دارند، اما نقطه قوت آن ، جهت گيري صحيح در مسايل كلان و خرد كشور است كه موجب مي گردد تا این رسانه به عنوان يك رسانه منصف، معتدل و قابل اعتماد مورد توجه خوانندگان خود قرار گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha