شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

پس از چندين سال تلاش و پيگيري رايزني فرهنگي ايران درلبنان، سرانجام رشته تخصصي زبان وادبيات فارسي در مقطع ليسانس در دانشگاه دولتي لبنان تاسيس وطي مراسمي افتتاح گرديد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در اين مراسم که با حضور  رئيس دانشگاه ملي لبنان، روساي دانشکده هاي آن دانشگاه و جمع کثيري از شخصيت هاي علمي، ادبي و فرهنگي خصوصا اساتيد زبان فارسي برگزار گرديد.

ابتدا خانم دکتر وفا برّي رئيس دانشکده ادبيات و علوم انساني دانشگاه دولتي لبنان سخنراني نمود و ضمن اعلان اضافه شدن رشته  زبان و ادبيات فارسي به ساير زبانهاي خارجي در حال تدريس در اين دانشگاه، و افتخار به اين امر که اولين دانشگاهي بوده اند که در لبنان اقدام به تاسيس گروه زبان و ادبيات فارسي نموده اند، به ساير زبانهاي خارجي در حال تدريس در اين دانشگاه نظير ايتاليايي،سرياني و اسپانيايي، اشاره نمود و اعلام كرد: در آينده نزديک اقدام به افتتاح تدريس زبان چيني خواهد شد.

وي استقبال از ساير زبانهاي زنده ي دنيا را جزئي از هويت لبنان و لبناني دانست و آنرا رسالت دانشکده ي علوم انساني دانشگاه لبنان برشمرد. و آمادگي گروه را براي پذيرش دانشجو از سراسر لبنان و از همه طوايف لبنان اعلام نمود. و در پايان از رايزني فرهنگي ایران براي تامين استاد، تجهيز و پشتيباني از مرکز و تقبل چهار بورس دکترا براي تربيت اساتيد لبناني در ايران تشکر نمود.

 

* سابقه ديرينه ارتباطات تمدني ايران و جهان عرب

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین رئيس زاده، رايزن فرهنگي کشورمان در لبنان به ايراد سخنراني پرداخت و با اشاره به سابقه ديرينه ي ارتباطات تمدني ايران و جهان عرب تجلي عملي آنرا در زندگي و هنر و ادب دو ملت و دو فرهنگ دانست که با ظهور اسلام و بعثت نبوي بيش از گذشته نمايان گشت.

رايزن فرهنگي ايران با يادآوري حضور قوي مفاهيم ديني و ارزشي در فرهنگ وادبيات فارسي كه برگرفته از دين اسلام وقرآن كريم مي باشد به تاثير متقابل زبان عربي و  فارسي بر يکديگر، و به نقش مهم ادبيات در ارتباط تمدني ميان ملت ها، در محکم شدن پيوند هاي فرهنگي و تمدني دو ملت اشاره كرد و افزود: ايران از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون در راستاي توسعه روابط بين دوكشور تلاش نموده و افتتاح گروه زبان و ادبيات فارسي در دانشگاه لبنان مي تواند در گسترش آن تاثيرگذار باشد.

وي در پايان از تمامي کساني که در گذشته و حال براي تاسيس اين گروه تلاش كرده اند تشکر و قدر داني نمود.

 

* پيام محبت و ارتباط متمدنانه علمی و فرهنگی ايران

در ادامه اين مراسم آقاي رکن آبادي سفير جمهوري اسلامي ايران سخنراني نمود و با فرصت دانستن تاسيس اين گروه براي لبناني ها به سابقه ديرينه فرهنگي و تمدني مشترک دو ملت ايران و لبنان اشاره داشت و زبان عربي را زبان قرآن کريم که ملت ايران به آن عشق مي ورزند دانست.

وی با اشاره به قانون اساسي جمهوری اسلامی ايران که آموزش زبان عربي را در مدارس ايران واجب نموده است افزود: زبان عربي و فارسي پل ارتباطي بين دو فرهنگ و تمدن با قرآن و بين دو ملت ايران و عرب خصوصاٌ لبنان مي باشد.

رکن آبادی با اشاره به افتتاح بخش آموزشی زبان و ادبيات فارسی در اين دانشگاه افزود: با افتتاح اين  بخش، فرصت برای لبنانی ها و تمام عاشقان زبان فارسی ايجاد می شود که تحصيلات خود را تا درجه دکترا در اين رشته ادامه دهند و اين اقدام در راستای اجرايي ساختن توافق نامه های علمی و فرهنگی بين دو کشور انجام پذيرفته است.

وی افتتاح بخش زبان و ادبيات فارسی در دانشگاه ملی لبنان را پيام محبت و ارتباط متمدنانه علمی و فرهنگی ايران به لبنان دانست و گفت: ملت لبنان با مقاومت دليرانه جوانان اسطوره و فرهيخته  خود توانست پيروزي عزت و کرامت را محقق سازد.

در قسمت پاياني مراسم نيز دکتر عدنان سيد حسين رئيس دانشگاه لبنان به ايراد سخن پرداخت و با اشاره به راه اندازي اين گروه وعده داد که در آينده گروه هاي زبان خارجي ديگري را نيز راه اندازي خواهند نمود و اين تصميمات را در راستاي پديده جهاني شدن و ارتباط بيشتر بين ملتها دانست و رابطه ميان دو زبان فارسي و عربي و رابطه ميان د و ملت ايران و لبنان را نيز در همين چارچوب تحليل و تفسير نمود. آقاي دکتر عدنان سيد حسين در پايان ضرورت توجه بيشتر مسئولين به حفظ زبان فصيح عربي در كشور لبنان وكشورهاي ديگر عربي را نيز يادآور شد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha