شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

معاون تبلیغ وآموزش های کاربردی حوزه‌های علمیه گفت: برای این که در برابر هجمه‌های دشمن منفعلانه برخورد نکنیم، نیازمند آینده پژوهی هستیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسن نبوی، پیش از ظهر امروز، در سلسله نشست‌های علمی پژوهشی با موضوع «آینده پژوهی و تبلیغ و بررسی چشم اندازهای تبلیغات دینی در آینده» که در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی،قم برگزار شد، در سخنانی با اشاره به اهمیت و جایگاه آینده پژوهی، اظهارداشت: آینده‌پژوهی موضوعی است که باید به صورت گفتمان طلاب در آید و در حوزه اهتمام بیشتری به آن صورت گیرد.

وی با بیان این که ما نباید تنها بعد از اقدامات دشمن ، برای پاسخ دادن به آن اقدام کنیم و حالتی منتفعلانه داشته باشیم، یادآور شد: نباید بگذاریم، ماهواره‌ها و وسایل ارتباطی گسترده دشمن موجب انفعالی شدن افراد شود، بلکه باید با آینده پژوهی درست و منطقی، این هجمه‌ها را پیش از اجرای آن، پاسخ دهیم.

معاون تبلیغ حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: امروز باید برای مقابله با تلاش‌های فرقه‌های انحرافی و شیطان پرستان، آینده نگری داشته باشیم و بر اساس آن برنامه‌ریزی نماییم.

مدیر مرکز تخصصی تبلیغ حوزه در ادامه افزود: برای این که بتوانیم 50 سال آینده را پیش‌بینی کنیم، نیازمند آینده پژوهی هستیم؛ البته برای آینده پژوهی منطقی نیز باید پیش‌نیازهایی را محقق کرد.

وی با بیان این که شناخت نیاز‌های آینده، نیازمند شناخت متغیر‌های موجود است، افزود: برای شناخت نیازها در آینده‌، باید متغیر‌های که در جامعه با شیب طبیعی در حال حرکت است را شناخت، همچنین در این میان ممکن است که متغیر‌های عجیبی نیز پیش آید که قابل پیش‌بینی نباشد، ولی روندی در زندگی بشر در حال حرکت است که باید در کل زندگی انسان امروزی مد نظر قرار گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین نبوی در ادامه به رشد ضریب ناامنی در جوامع کنونی نسبت به گذشته اشاره کرد و گفت: گسترش اطلاع‌رسانی ضریب نا امنی‌های موجود در جوامع را بیشتر کرده است؛ به گونه‌ای که از تمام نقاط جهان به راحتی می‌توان کسب اطلاع نمود و با توجه به آن برنامه‌ریزی داشت؛ البته در ایران اسلامی، پیش از انقلاب ضریب ناامنی بالاتر بود، ولی به برکت جمهوری اسلامی ایران و اجرای حدود الهی، ضریب ناامنی به شدت کاهش یافته است.

معاون تبلیغ حوزه‌ در ادامه به برخی مسائل که باید در آینده پژوهی به آن توجه داشت اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه در جامعه کنونی 90 درصد مردم درگیر تجملاتی هستند که آنها با توجه به ثروتشان، طغیان و سرکشی می‌کنند که باید این مسائل در آینده پژوهشی مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به گسترش تکنولوژی و برخی پی‌آمد‌های آن، گفت: در گذشته بسیاری از خواسته‌های مردم تنها یک نان سنگک و ... بود و داشتن موبایل و برخی از وسایل ارتباط جمعی یک رویا بود، ولی امروزه حتی فرزندان کوچک هم دارای تلفن همراه و سایر تکنولوژی‌های ارتباطی هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نبوی با بیان این که رشد علمی به سرعت به پیش می رود، تصریح کرد: در فرایند رشد علمی باید ببینیم چه کاری می‌بایست برای آینده انجام داد.

معاون تبلیغ حوزه با اشاره به این که برای حضور در این عرصه، می بایست آینده نگر بود، گفت: باید برای استغنای  جامعه راه‌کارهای کارشناسانه بلند‌مدت را برنامه‌ریزی کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ذهنیت اشتباه برخی غربی‌ها نسبت به دین، بیان داشت: برخی از نظریه پردازان غربی معتقدند که دین زاییده جهل بشری بوده و هیچ گونه ارتباطی با علم ندارد؛ در حالی که ما دین را زاییده علم می‌دانیم.

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: آنها، هر چه را که نمی فهمند، می‌گویند کار خداست و زمانی که نسبت به آن آگاه می‌شوند، می‌گویند این کار، تجربی است؛ آنها به دنبال این هستند که نقش دین را تضعف کنند.

وی در پایان تاکید کرد:  ما باید پدیده‌های آینده را بررسی و در پیش‌بینی‌ها، گزاره‌های دینی را عرضه کنیم.

313/ 15

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha