شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

مسئول ستاد اجرایی کنگره آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) برنامه‌های این کنگره و روند اجرایی آن را تشریح کرد.

حجت‌الاسلام عزت‌زمانی در گفتگو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به نحوه برگزاری کنگره فقیه آگاه و مسئولیت اجرایی آن در موسسه ولاء منتظر گفت: با توجه به فعالیت خوب موسسه ولاء منتظر در سال 1389 اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی استان قم برگزاری کنگره آیت‌الله‌العظمی مرعشی‌نجفی‌(ره) را به موسسه پیشنهاد کرد که اسفند 1389 این همایش بین‌المللی برگزار شد و همچنین پاییز 1390 پیشنهاد برگزاری کنگره آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌‌(ره) داده شد.

وی افزود: بیت آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن مفاخر دینی، مرکز مدیریت حوزه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما، استانداری قم، امام جمعه گلپایگان و موسسه ولاء منتظر از اعضای شورای سیاستگذاری این کنگره هستند.

مدیر عامل موسسه ولاء منتظر به دیدار اعضای ستاد کنگره با مراجع معظم تقلید اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: اعضای ستاد با حضرات آیات مکارم‌شیرازی، صافی‌گلپایگانی‌، سبحانی، نوری‌همدانی و علوی‌گرگانی دیدار کرده است.

وی به بخش‌های ستاد اجرایی کنگره اشاره کرد و گفت: کمیته فرهنگی، هنری، کمیته ارتباطات و تشریفات، کمیته اداری، پشتیبانی، کمیته پژوهش کمیته فرهنگی، هنری کارهای سمعی، بصری مثل تیزر تلویزیونی ارتباطات کارهای رسانه‌ای و کمیته تشریفات دعوت از میهمانان از جمله بخش‌های اجرایی ستاد کنگره هستند.

حجت‌الاسلام عزت زمانی به اطلاع‌رسانی در خصوص کنگره اشاره کرد و یادآور شد:‌ دو تیزر تلویزیونی تهیه شد که یکی درباره فراخوان مقالات بود دیگری برای روز مراسم تهیه شده است در کنار این مستندی 25 دقیقه‌ای درباره زندگی آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) با همکاری موسسه ولاء منتظر و صدا و سیما تهیه شد که از تلویزیون پخش خواهد شد و همچنین چهار کلیپ کوتاه از زندگی ایشان هم تهیه شده است که طی برگزاری کنگره پخش خواهد شد.

وی افزود: کمیته فرهنگی، هنری نیز مصاحبه‌هایی از اساتید و شاگردان آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) به صورت کلیپ‌های کوتاه تهیه کرده است نرم‌افزار اسناد و عکس‌های ایشان نیز تهیه شد که در اختیار خانواده‌ ایشان قرار می‌گیرد و از طریق سایت نیز قابل دسترسی خواهد بود.

مسئول ستاد اجرایی کنگره، به حضور میهمانان در این کنگره اشاره کرد و بیان داشت: ما در هر کدام از همایش قم و گلپایگان حضور هشتصد میهمان را پیش‌بینی کرده‌ایم همایش قم در مرکز فقهی ائمه اطهار‌(ع) و در گلپایگان در اداره کل فرهنگ و ارشاد برگزار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: بیشتر سخنرانان حوزوی هستند از مسئولین کشوری و لشکری نیز دعوت شده ولی از حضرات آیات صافی، سبحانی، جوادی‌آملی و رییس دفتر مقام معظم رهبری برای سخنرانی دعوت شده است در گلپایگان نیز مراسم صبح تا ظهر خواهد بود.

وی به زمان اعلام فراخوان اشاره کرد و بیان داشت: فراخوان از بهمن سال 90 آغاز شد که تا کنون 80 مقاله به کنگره رسیده است و مجموعه مقالات نیز آماده‌سازی و به صورت کتاب منتشر شده و یکی از برنامه‌های بعد از ظهر کنگره ارائه و تجلیل از مقالات برگزیده خواهد بود.

حجت‌الاسلام عزت‌زمانی خاطرنشان کرد: کنگره به صورت ملی برگزار می‌شود و این کنگره مختص شخصیت آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) است.

وی بیان داشت: تا زمان برگزاری کنگره 3خبرنامه مربوط به کنگره چاپ شده و یک خبرنامه نیز بعد از کنگره چاپ خواهد شد و کتاب عکس و اسناد در کنگره رونمایی می‌شود ولی بعد از کنگره چاپ خواهد شد.

مدیر عامل موسسه ولاء منتظر به تولید نرم‌افزار از آثار آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) اشاره کرد و گفت: نرم‌افزار درس «حدود» معظم‌له توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و موسوعه آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) شامل تقریرات دروس ایشان، کتاب‌ها و رساله‌ها نیز آماده شده است.

وی افزود: در ستاد اجرایی نرم‌افزار عکس و اسناد را آماده کرده‌ایم، اسناد با هماهنگی فرزندان آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) و دفتر آیت‌الله‌العظمی‌صافی انجام شده است که در قالب نرم‌افزار تولید شده است.

مسئول ستاد اجرایی کنگره، با بیان این که در حاشیه برگزاری کنگره نمایشگاهی از آثار، عکس‌ها و خاطرات و زندگینامه ایشان برگزار خواهد شد افزود‌‌: سایت کنگره در کمیته اطلاع‌رسانی موسسه و با طراحی کمیته فرهنگی- هنری شکل گرفت اخبارش هم از طریق خبرگزاری وارد می‌شود کار خوبی در این سایت انجام شد که انشالله ماندگار خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: طراحی سایت به این سبک بود که در صفحات مختلف بتوان یکی از بزرگان را معرفی کرد.

در شبکه اجتماعی گوگل پلاس، فیس‌بوک و... صفحات اختصاصی برای آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) فعال شده است.

حجت‌الاسلام عزت‌زمانی با بیان این‌که مصاحبه‌های زیادی در خصوص زندگی ایشان انجام شده است که بعد از کنگره نیز ادامه خواهد یافت بیان داشت: جزو کوچکی از زندگی و خدمات ایشان آماده شده که به صورت بروشور و ضمیمه برخی روزنامه‌ها چاپ خواهد شد.

وی به ارتباط بیت آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) و آیت‌الله‌العظمی صافی با کنگره اشاره کرد و گفت: این ارتباط بسیار خوب بود در تهیه نرم‌افزار اسناد، عکس و مصاحبه همکاری‌های لازم را انجام دادند.

مدیر عامل موسسه ولاء منتظر به نقش نهادهای حوزوی در این کنگره اشاره کرد و بیان داشت: ما زمان مدیریت آیت‌الله مقتدایی خدمت ایشان رفتیم استقبال کردند که در جلسات نیز نماینده مدیر حوزه حضور داشته باشند تمام مدارس ابلاغ شده که علمیه در روز کنگره‌ برنامه‌ای درباره آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی داشته باشند شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بسیار همکاری خوبی داشتند ائمه جمعه در خطبه‌ها به این مساله خواهند پرداخت مجلات پژوهشی و خبری کار ویژه‌ای در این راستا خواهند داشت.

وی ادامه داد: اگر چه با ده‌ها کنگره این چنینی نیز شخصیت علمای بزرگ از جمله آیت‌الله العظمی گلپایگانی‌(ره) شناخته نخواهد شد وقتی با فیلم‌سازی که بنا بود فیلم را تهیه کند درباره شخصیت ایشان صحبت کردیم و منابع را معرفی کردیم بعد از دو سه هفته که آمدند گفتند «تنها سوژه مناسبی که درباره معرفی شخصیت ایشان به ذهن ما رسید نشان داده عجز ما از این کار است» من وقتی در بطن کار کنگره آیت‌الله‌العظمی مرعشی‌(ره) نیز قرار گرفتم دقیقا چنین حسی داشتم.

حجت‌الاسلام عزت‌زمانی خاطرنشان کرد: بزرگترین درس اخلاق در حوزه معرفی و تبیین زندگی بزرگان حوزه است با شناسایی علما و الگوسازی رفتار آنها نسبت به نظام و انقلاب بهترین ترویج انقلاب در حوزه است.

وی ادامه داد: بزرگانی مانند آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌ و آیت‌الله‌العظمی مرعشی‌(ره) مکمل نهضت امام خمینی‌(ره) بودند زندگی و مواضع صریح آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) الگوست ایشان هیچکدام از درباری‌ها را در هر سطحی که بودند به بیت راه نمی‌دادند رسما مقابله می‌کردند یکی از بزرگان می‌گفت محمد رضا پهلوی به یکی از بزرگان پیغام داده بود چرا این گلپایگانی دست از سر ما برنمی‌دارد؟ واقعا اسم «فقیه آگاه» شایسته ایشان است.

وی بیان داشت: 3 جلد اسناد ساواک در خصوص آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره)  چاپ شده که حاوی هزاران صفحه سند ساواک درباره رفتار ایشان است.

مدیر عامل موسسه ولاء منتظر به ارتباط ایشان با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ایشان از نظر فقهی ولایت فقیه را مطلقه و اطاعت از فقیه را واجب می‌دانستند و این نگاه را در زمان امام‌(ره) و رهبری عملا ثابت کردند مقام معظم رهبری در پیامی که به مناسبت رحلت ایشان صادر کردند گفتند: این بزرگوار پشتوانه انقلاب بودند.

وی ادامه داد: بارها ایشان به رهبری پیغام داده بودند که من شما را دعا می‌کنم امام‌(ره) و رهبری نیز کارهای مربوط به حوزه را به آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی ارجاع می‌دادند ایشان قبل از انقلاب به آیت‌الله‌العظمی مکارم‌شیرازی گفته بودند مطلبی در نظر دارند که در کتب درسی آن موقع ترویج می‌شد بنویسند و گفته بودند من به آموزش و پرورش می‌گویم این جواب را چاپ کنند.

حجت‌الاسلام عزت‌زمانی خاطرنشان کرد: رییس دفتر رهبری می‌گفتند ایشان به رییس صدا و سیمای وقت پیغام داده بودند که بهتر است بعد از اذان به جای آهنگ دعا پخش کنند بعد از آن ظاهرا این مساله اصلاح شده بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha