به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه، شب گذشته در مراسم هفتمین روز درگذشت مرحوم آیتالله ملک حسینی، نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویر احمد که از سوی نهادهای حوزوی در مسجد اعظم قم برگزار شد، اظهار داشت: انسان به عنوان موجودی ممتاز، برتر و مورد عنایت خدا معرفی شده است.
وی، انسان را خلیفة الله معرفی و بیان کرد: خداوند گاهی از انسان به عنوان خلیفه الهی بر روی زمین یاد میکند که تمام مواهب خلقت را در اختیار او قرار داده تا به رشد و تعالی برسد و انسان نیز در برابر این نعمتهای الهی باید از استعداد خود به بهترین شکل استفاده کند.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه انسان از قدرت عقل و غریزه برخوردار است و اگر قدرت عاقله او غلبه پیدا کند از ملائکه نیز برتر خواهد شد، ادامه داد: خداوند پیامبران الهی را به عنوان هدایتگران انسان فرستاده تا مسیر صحیح بندگی را به او نشان دهند.
آیتالله حسینی بوشهری با استناد به آیات قرآن، درباره فلسفه بعثت انبیای الهی گفت: رسالت پیامبران الهی نشان دادن راه درست به مردم است که برای همه پیشوا و راهنما بودند.
وی به اوصیای پیامبران الهی اشاره کرد و با بیان این که آنها، ادامه دهنده راه انبیا هستند، ادامه داد: در این راستا، یکی از مهمترین دغدغههای پیامبر اعظم(ص) برای جانشینی بعد از خود بود که بارها به مسأله خلافت و جانشینی حضرت علی(ع) تصریح و اشاره کرده بودند و مردم را از گمراهی بعد از خود بر حذر می داشتند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با تأکید بر این که اگر جامعهای دچار گمراهی شود، به دلیل فاصله گرفتن از اهل بیت(ع) است، ادامه داد: بعد از انبیا و ائمه اطهار(علیهمالسلام) رسالت خطیر هدایت و رهبری جامعه بر عهده عالمان دینی است.
وی افزود: عالمان دینی همچون ستارگان روشنی بخش و هدایتگر مردم هستند تا جایی که بر اساس روایات، حضور در محضر عالم از عبادت هزار مؤمن و اقامه نماز شب بیشتر است.
مدیر حوزههای علمیه در ادامه علم، عبادت، اخلاص در عمل و خدمت به مردم را از ویژگی های بارز عالمان دینی بر شمرد و اظهار داشت: فقیه واقعی کسی است که خیر او به مردم رسد و جامعه از برکات وجودی او بهرهمند شود.
وی با بیان این که در طول تاریخ عالمان فراوانی بودند که با اعمال و کردار خود تأثیرگذار در جامعه بوده و با ساده زیستی در برابر مستبدان زمان ایستادگی میکردند و با جمله یا فتوایی کوتاه کاخ شاهنشاهی را ویران میکردند گفت: علما همواره در تاریخ این نقش را به خوبی ایفا کردهاند.
وی تشییع با شکوه پیکر پاک مرحوم آیتالله ملک حسینی را نشانه قدردان بودن مردم نسبت به عالمان دینی و درک شأن و منزلت مقام عالم دانسته و گفت: تکریم و بزرگداشت مقام عالمان دینی در کشور خنثی کننده تبلیغات گسترده دشمنان برای تخریب روحانیت است.
عضو جامعه مدرسین حوزه افزود: مردم نشان دادهاند که همیشه پشتیبان روحانیت بوده و میدانند اگر در این جهان کسی صادقانه به دین خدا خدمت میکند، روحانیت است.
آیتالله حسینی بوشهری در ادامه به شخصیت برجسته مرحوم آیتالله ملک حسینی اشاره کرد و گفت: ایشان در مسیر کسب علوم دینی، از محضر اساتیدی چون حضرت آیتالله بروجردی و امام خمینی(ره) بهرهمند شد.
وی ادامه داد: آیتالله ملک حسینی تقریرات درس امام خمینی(ره) را به رشته تحریر در آورده بود و امام (ره) در این باره فرمودند؛ «آنچه که من گفتم را خوب فهمیده و هم خوب نوشته است» یعنی درس را خوب فهمیده و با خط خوش نیز نوشته است.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: جهاد در راه حق، خدمت به مردم، تلاش در امر تعلیم و تربیت شاگردان و برخورداری از صفا و صدق کم نظیر از ویژگیهای بارز مرحوم آیتالله ملک حسینی است که ایشان دارای روحیه انقلابی بود و از مجروحان حادثه مدرسه فیضیه بود.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به مبازرات انقلابی آیتالله ملک حسینی، گفت: این عالم فقید در شهرهای مختلفی به مبارزه علیه رژیم شاه میپرداخت و عشایر کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد ویژهای به ایشان داشتند و با شنیدن یک جمله از او بسیج میشدند.
عضو جامعه مدرسین حوزه، تبلیغ دین و مبارزه با انحراف و کج اندیشی را از دیگر ویژگیهای بارز مرحوم آیتالله ملک حسینی عنوان کرد و اظهار داشت: آیتالله ملک حسینی با کسی بر سر مسائل دینی تعارف نداشت و با شجاعت در برابر بدعت گذاران ایستادگی میکرد.
امام جمعه قم ادامه داد: مرحوم آیتالله ملک حسینی به عبادت و راز و نیاز با پروردگار اهتمام ویژهای داشت و معتقد بود این آبرویی که خدا به او داده، باید در راه خدمت به مردم صرف شود.
وی با اشاره به توجه مرحوم آیتالله ملکحسینی به برطرف کردن مشکلات مردم، اظهار داشت: مردم داری، دلیل ماندگاری روحانیت و اثرگذاری آن در جامعه است.