وی با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در استان خراسان شمالی، گفت: مقام معظم رهبری در سخنان خود با مطرح کردن این سئوال که آیا حقوق افراد در رسانهها و اینترنت رعایت میشود یا نه؟ بر اهمیت این مسئله تاکید کردند.
مدیر موسسه فرهنگی و پژوهشی فهیم، رسانه را مجموعه فعالیتهایی که در قالب نوشته، بیان، تصویر و ... به انتشار وقایع اخبار و نظریهها میپردازد، معرفی کرد و گفت: حقوق رسانه نیز مجموعه حقوق افراد در این عرصه تعریف میشود.
وی با اشاره به عرصههای حقوق رسانه، ادامه داد: نخستین عرصه، حق بهرهمندی آحاد مردم از اخبار و اطلاعات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی که در زندگی آنها اثرگذار است، میباشد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی زاده افزود: این اطلاعات در عرصههای مختلف زندگی مردم تاثیرگذار است و افراد حق بهرهمندی از آن را دارند.
وی به دیگر عرصههای حقوق رسانه اشاره کرد و گفت: ارائه حقوق افراد از طریق اطلاعات و دیدگاههای آنها یکی دیگر از عرصه های حقوق رسانه است؛ به طوری که فرد از حق ارائه اخبار، عقاید و نظریههای خود برخوردار می باشد؛ البته در این عرصه عقاید و نظریههای که انحراف و ضلالت دارند، مبحثی جدا میباشند.
وی حفظ حریم خصوصی افراد را از مهمترین حقوق رسانهای برشمرد و گفت: این حقوق مسئلهای است که کلیت آن را همگان قبول دارند، ولی در مرحله رعایت، کمتر مورد توجه قرار میگیرد؛ مطرح نشدن حریم خصوصی افراد در رسانهها، منع تسویهحسابها و ... از جمله این حقوق میباشد.
مدیر موسسه فرهنگی و پژوهشی فهیم در ادامه افزود: حق دفاع در برابر تعرض دیگران از دیگر حقوق مطرح شده در عرصه رسانه میباشد که فرد حق دقاع از خود را دارد.
وی در تبیین دلایل دینی این حقوق گفت: آیات موجود در قرآن در عرصه رعایت عدالت و قسط و آثار مخرب ظلم و تعرض به دیگران از جمله دلایل دینی در عرصه میباشد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی زاده در پایان افزود: روایات فراوانی در این عرصه وجود که بر این مسئله تاکید دارند.