پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 297973
۲۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۳

نشست "دین و حقوق رسانه ای" از سلسله نشست های " دین و رسانه"، با حضور اساتید و محققین و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی در قم برگزار شد .

 به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم قاضی‌زاده در این نشست که شب گذشته در موسسه فرهنگی و پژوهشی فهیم قم برگزار شد با بیان این که حق، مسئله‌ای است که در تمامی عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... مطرح شده و همگان با اصل آن موافق هستند، اظهار داشت: با تغییرات به وجود آمده در جامعه، سطوح دیگری از حقوق قابل پیگیری است که از جمله آن "حقوق رسانه" می‌باشد.

وی با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در استان خراسان شمالی، گفت: مقام معظم رهبری در سخنان خود با مطرح کردن این سئوال که آیا حقوق افراد در رسانه‌ها و اینترنت رعایت می‌‌شود یا نه؟ بر اهمیت این مسئله تاکید کردند.

مدیر موسسه فرهنگی و پژوهشی فهیم، رسانه را مجموعه فعالیت‌هایی که در قالب نوشته، بیان، تصویر و ... به انتشار وقایع اخبار و نظریه‌ها می‌پردازد، معرفی کرد و گفت: حقوق رسانه نیز مجموعه حقوق افراد در این عرصه تعریف می‌شود.

وی با اشاره به عرصه‌های حقوق رسانه، ادامه داد: نخستین عرصه، حق بهره‌مندی آحاد مردم از اخبار و اطلاعات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی که در زندگی آنها اثرگذار است، می‌باشد.

حجت الاسلام والمسلمین قاضی زاده افزود: این اطلاعات در عرصه‌های مختلف زندگی مردم تاثیرگذار است و افراد حق بهره‌مندی از آن را دارند.

وی به دیگر عرصه‌های حقوق رسانه اشاره کرد و گفت: ارائه حقوق افراد از طریق اطلاعات و دیدگاه‌های آنها یکی دیگر از عرصه های حقوق رسانه است؛ به طوری که فرد از حق ارائه اخبار، عقاید و نظریه‌های خود برخوردار می باشد؛ البته در این عرصه عقاید و نظریه‌های که انحراف و ضلالت دارند، مبحثی جدا می‌باشند.

وی حفظ حریم خصوصی افراد را از مهمترین حقوق رسانه‌ای برشمرد و گفت: این حقوق مسئله‌ای است که کلیت آن را همگان قبول دارند، ولی در مرحله رعایت، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد؛ مطرح نشدن حریم خصوصی افراد در رسانه‌ها، منع تسویه‌حساب‌ها و ... از جمله این حقوق می‌باشد.

مدیر موسسه فرهنگی و پژوهشی فهیم در ادامه افزود: حق دفاع در برابر تعرض دیگران از دیگر حقوق مطرح شده در عرصه رسانه می‌باشد که فرد حق دقاع از خود را دارد.

وی در تبیین دلایل دینی این حقوق گفت: آیات موجود در قرآن در عرصه رعایت عدالت و قسط و آثار مخرب ظلم و تعرض به دیگران از جمله دلایل دینی در عرصه می‌باشد.

حجت الاسلام والمسلمین قاضی زاده در پایان افزود: روایات فراوانی در این عرصه وجود که بر این مسئله تاکید دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha