به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، مراسم تكريم مرحوم دکتر سمیر سلیمان استاد دانشگاه لبنان و عضو مجمع عمومی مجمع تقریب مذاهب اسلامی، از سوي دانشگاه لبنان و مركز پژوهشهاي استراتژيك وابسته به حزبالله برگزار شد.
این مراسم با حضور آيتالله تسخيري مشاور مقام معظم رهبري و دبيركل سابق مجمع التقريب، دکتر رکن آبادی سفیر و حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده رايزن فرهنگي ايران در لبنان، محمد فنيش وزير حزبالله در دولت لبنان، رئيس دانشگاه لبنان و جمعي از اساتيد و رؤساي دانشكدههاي اين دانشگاه و برخي از شخصيتهاي فرهنگي و سياسي اين كشور در دانشكده حقوق دانشگاه لبنان برگزار شد.
* شخصیتی فراکشوری و معتدل
آقاي دكتر عدنان السيد حسين رئيس دانشگاه، مرحوم دكتر سليمان را شخصيتي فراكشوري دانست و گفت: وي فردي معتدل و مخالف افراطيگري بود و در صحنههاي مختلف فكري و فرهنگي در كشورهاي مختلف حضور داشت و فقدان او خسارت بزرگي بر جريان وحدت و گفتگو بود.
* تاثیر انقلاب بر شخصیت سمیر سلیمان
آقاي عبدالحليم فضلالله رئيس مركز پژوهشهاي استراتژيك هم با اشاره به ويژگيهاي مرحوم سمير سليمان وي را داراي انديشهاي مبتني بر عقلانيت دانست و افزود: پيروزي انقلاب اسلامي در ايران به رهبري امام خميني تأثير عميقي در شكلگيري مجموعة فكري وي داشت و تا پايان زندگي در اين مسير قرار داشت، و در راستاي دفاع از وحدت اسلامي تلاش نمود و سردبيري مجلة التقريب به زبان فرانسوي يكي از نمادهاي حضور وي در اين مسير انقلابي ميباشد.
آقاي محمد فنيش وزير شئون دولت به نمايندگي از حزبالله طي سخنراني گفت: آشنايي من با مرحوم سمیر سليمان به ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي ايران بر ميگردد كه جامع مشتركمان تبعيت و دفاع از انقلاب اسلامي و خط فكري حضرت امام خميني(ره) و ايدة مقاومت اسلامي در مواجهة با رژيم غاصب و اشغالگر قدس بود، و تا پايان حيات خود بر اين عهده و پيمان باقي ماند و در اين مسير به تلاش علمي و فرهنگي ادامه داد و تلاش عميقي را براي شناخت و شناساندن اسلام حقيقي به جهان داشت و كتب متعددي را در اين زمينه به رشته تحرير در آورد.
* پایه های فکری دکتر سلیمان
آيتالله تسخيري مشاور مقام معظم رهبري نیز طي سخنراني به بررسي اصول فكري مرحوم دكتر سمير سليمان پرداخت و گفت تأكيد بر تمدن اسلامي- تقريب بينمذاهب اسلامي- دفاع از مقاومت اسلامي در قضيه فلسطين- دفاع از انقلاب اسلامي و بيداري اسلامي ، پايههاي اساسي فكري آن مرحوم را تشكيل ميداد.
دبير كل سابق مجمعالتقريب بينالمذاهب الاسلاميه گفت: آن مرحوم به درخواست و پشتيباني اين مجمع اقدام به تهيه و نشر مجله التقريب به زبان فرانسوي كرد و تلاش وي در اين مجله بر زدودن جو احتقان و نفرت حاكم بر جهان اسلام و غرب از طريق تبيين روشن و عقلاني انديشههاي مسلمين بود. وي معتقد به تغيير در جهان اسلام بر پايه سه نهضت فكري- فقهي و سياسي بود و بر اين باور داشت كه بدون اين سه نهضت نميتوان پاسدار واقعي تمدن اسلامي كه در گذشته مسلمانان پايهگذاري كرده بودند بود.
مرحوم دکتر سمیر سلیمان قبل از انقلاب اسلامي از نيروهاي چپ به شمار ميآمد ولكن با پيروزي انقلاب اسلامي تحت تأثير افكار حضرت امام خميني(ره) در مسير اسلام نابمحمدي قرار گرفت و تا پايان حيات خود در اين مسير فكري باقي ماند و تلاش نمود. وي همچنين رابطه خوبي با رايزني فرهنگي داشت.
پیش از این خبرگزاری حوزه، خبری کوتاه از آئین نکوداشت مرحوم دکتر سلیمان منتشر کرده بود.