یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیر حوزه علمیه استان قم، گفت: حوزه علمیه هیچ گاه از موضع عزت و صلابت وآرامش، خارج نمی شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه ، حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال شب گذشته، در هم اندیشی مدیران مدارس علمیه حوزه علمیه استان قم، با بیان این مطلب که مدیران مدارس نقش بسیارمهمی در امور فعالیت های مربوط به پرورش طلاب جوان دارند، اظهارکرد: یکی از مباحثی که مدیران مدارس در گزینش طلاب باید مورد توجه قراردهند، تلاش در جهت جذب جوانان با استعداد برای تحصیل در حوزه است.

وی افزود: همیشه نباید طلاب به دنبال ما بیایند، بلکه این ما هستیم که می توانیم با افزایش فعالیت و رایزنی با محافل آموزشی و علمی، اقدام به جذب جوانان باهوش، مومن و متدین کنیم.

مدیر حوزه علمیه  استان قم، خاطرنشان کرد:یکی از مسایلی که همواره در پذیرش طلاب مورد توجه بوده، مدرک تحصیلی آنان است که برخی از مدیران، در خصوص مدارک دیپلم یا سیکل یا کارشناسی با توجه به سن و معدل و رشته داوطلبان، نظراتی دارند که در این گونه جلسات مطرح می کنند تا ستاد پذیرش پس از مشاهده نظرات، بتواند بهترین نظر را نسبت به ثبت نام طلاب، اتخاذ کند.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور و ایجاد مشکلات اقتصادی در حوزه های علمیه اظهارکرد: این مشکلات در حوزه های مختلف کشور، اثرات خود را بر جای گذاشته و طبعا حوزه را نیز در بر گرفته است، اما مهم این است بتوانیم با شرایط موجود، اوضاع رابه خوبی کنترل کنیم و در این رابطه به توصیه مراجع عظام تقلید، راهی جز قناعت نداریم.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال خاطرنشان کرد:مدیریت حوزه های علمیه و شورای عالی حوزه نیز تمام تلاش خود را صرف حل مشکلات کرده است و لحظه ای از این ماموریت خطیر، غفلت نمی کند؛ با اینکه دولت اسلامی باید به حوزه های علمیه و دینی کشور کمک کند، ولی حوزه ها خود را به دولت وابسته نمی دانند، زیرا امام راحل و مراجع و بزرگان دین و مقام معظم رهبری نیز بر استقلال مالی و کاری حوزه تاکید دارند.

وی گفت: هیچ کدام از ما حقوق بگیر دولت نیستیم؛ کمک های دولتی صرف هزینه ها وسرمایه گذاری های زیربنایی می شود، نباید به این کمک ها وابسته باشیم؛ یکی از کارهای بسیار خوبی که البته همواره از سفارشات بزرگان حوزه بود و در زمان مدیریت آیت الله مقتدایی به سرانجام رسید، اداره حوزه های علمیه استان ها توسط علمای بلاد بود، یکی از ثمرات ارزشمند این کار را امروز به خوبی در حوزه های علمیه لمس می کنیم؛ با این وجود نمی توان وسعت حوزه علمیه و حجم فعالیت ها و گستردگی حوزه ها، طلاب اساتید و... را با شهرستان ها مقایسه کرد.

مدیر حوزه علمیه استان قم، با بیان این مطلب که مصلحت حوزه، در استقلال از دولت است، اظهارکرد: باید شرایط سخت و تهدیدات رابه فرصتی برای استقلال و یافتن طرق جدید برای ثبات مالی در حوزه های علمیه تبدیل کنیم؛ خوشبختانه با تدابیری که در بخش مدیریتی اتخاذ شده است، بخش مهمی از مشکلات مالی و معوقات در حوزه های مختلف در مدارس علمیه، در آینده بسیار نزدیک برطرف می شود و امیدواریم به زودی شاهد حل این مشکلات باشیم.

وی با بیان این مطلب که مشکلات مالی، نباید تبلیغ در حوزه را تحت الشعاع قراردهد، گفت: یکی از کارهایی که در گذشته و پیش از انقلاب در حوزه تبلیغ ایام خاص انجام می شد، مردم هر منطقه، خود متکفل تامین هزینه تبلیغ بودند وطلبه‌ای که به تبلیغ می رفت، انتظاری از حوزه علمیه نداشت و مردم هر منطقه خود،هزینه های تبلیغ را متقبل می شدند؛ الان نیز باید این فرهنگ جاری شود و مردمی که در ایام محرم اقدام به برگزاری مراسم می کنند باید هزنیه های مربوط به مبلغ را نیز پرداخت کنند؛ باید راه های گذشته را با تدبیر و رعایت شرط عزت باز کنیم و خیرین، حضور فعال همچون سابق در ساخت و سازهای مرتبط با مدارس دینی داشته باشند.

 

*رهبری و مراجع خط قرمز حوزه

حجت الاسلام والمسلمین فرخ خاطرنشان کرد: آنچه مورد تاکید مراجع، اعضای شورای عالی حوزه و مدیریت حوزه های علمیه است، حفظ عزت حوزه در جذب کمک ها و منابع است؛ همه تشکیلات حوزه تحت مدیریت مدیر حوزه های علمیه به فعالیت می‌پردازند و پراکندگی در این میان وجود ندارد و خط قرمز این حوزه مبارکه نیز مراجع عظام و مقام معظم رهبری است و با توکل بر خدا و عنایات صاحب اصلی آن حضرت امام زمان(عج)، حوزه علمیه با صلابت و عزت به راه نورانی خود ادامه می دهد.

وی ادامه داد: خوشبختانه پس از تحولات فراوان، حوزه علمیه آرامش خود را به دست آورده است و هیچ مشکلی نمی تواند این ریسمان را پاره کند و حوزه با آرامش وعزت به کار خود ادامه می دهد.

مدیر حوزه علمیه استان قم خاطرنشان کرد: آینده حوزه های علمیه بسیار درخشنده و نورانی است با عنایات امام زمان(عج) این عزت و صلابت و آرامش درحوزه های علمیه ماندگار خواهد بود

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha