پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از برگزاری کنگره بین المللی امام مهدی(عج) و آینده جهان به همت حوزه های علمیه نجف و قم در اسفندماه سال جاری در عراق خبر داد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی ربانی امروز 28 آبان در نشست رسانه ای دبیرخانه کنگره بین المللی امام مهدی(عج) و آینده جهان با اشاره به اینکه کنگره امام مهدی و آینده جهان دبیرخانه ای در ایران و عراق دارد، تصریح کرد: پایه اصلی این کنگره بر دوش حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف اشرف است، حرکتی حوزوی و در جهت تعامل و ایجاد فضای وفاق و همدلی میان این دو مرکز علمی است که یکی از مهم ترین اهداف ما در برگزاری این کنگره ساز وکار ایجا وفاق در این دو حوزه است.

وی افزود: این کنگره با همکاری بعثه مقام معظم رهبری در امور زیارت، دفتر آیت الله العظمی سیستانی، مجمع جهانی اهل بیت، دفتر تبلیغات اسلامی، موسسه آل البیت و جامعة المصطفی العالمیه  برگزار می شود.

حجت الاسلام والمسلمین ربانی ادامه داد: مراکزی که به نام مهدویت مشغول فعالیت هستند مانند مرکز تخصصی مهدویت در نجف به این کنگره توجه دارند و در خارج از حوزه نیز دانشگاه کوفه معتبرترین دانشگاه عراق و دانشگاه کربلا در برگزاری این کنگره مشارکت دارند.

رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اهداف کنگره خاطرنشان کرد: یکی از مهم ترین اهداف این کنگره بیداری اسلامی است، هر چند جلوه های سیاسی و اجتماعی این مساله پررنگ است اما معتقدیم که این حرکت یک حرکت فرهنگی است و بر ریشه های اصیل و استوار باورهای دینی و اسلامی منطقه استوار است.

مسئول علمی کنگره بین المللی امام مهدی(عج) و آینده جهان افزود: این حرکت فرهنگی نیاز به زمان و جهت دهی دارد و از مهم ترین جهت دهی ها توجه کردن به آموزه های مورد وفاق همه مسلمانان است.

وی تاکید کرد: حوزه علمیه نجف اشرف و قم پایگاه معتبر و شایسته ای هستند که وفاق و همراهی و مشارکت های این دو مرکز علمی برای آینده جهان و به عهده گرفتن رسالت های جهانی می تواند پیام های زیبایی در دنیای امروز داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین ربانی اظهار داشت: اختلاف افکنی میان مسلمانان بویژه شیعیان می تواند موجب جدایی مسلمانان و خدشه دار شدن اتحاد امت اسلام باشد که برگزاری این کنگره در ایجاد وفاق مورد تاکید علما و فضلا نقش بسزایی ایفا می کند.

رییس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه عراق یک کشوری است که اکثریت مردم آن شیعه هستند، گفت: آموزه های مهدوی در این کشور بسیار پررنگ است و مردم با انتظار ظهور حضرت صبح شان را به شب و شبشان را به صبح می رسانند.

وی افزود: باید فعالیت های معرفت زایی و حرکت هایی برای زدودن حرکت هایی که به نام مدعیان و رابط و سفیر و شخصیت هایی که در فرهنگ مهدویت بر روی آنها تاکید شده است، در این کشور انجام شود.

مسئول علمی کنگره بین المللی امام مهدی(عج) و آینده جهان همچنین ایجاد ظرفیت را از دیگر اهداف برگزاری این کنگره برشمرد و گفت: این کنگره می تواند در عرصه فرهنگی ظرفیت سازی کند و با توجه به ارزش های غنی که در فرهنگ اهل بیت(ع) و مهدویت داریم می توانیم برای اصلاح بینش های مردم برنامه هایی را تعریف کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین ربانی با اشاره به زمان برگزاری کنگره تصریح کرد: این کنگره اول اسفند ماه امسال با حضور شخصیت های علمی مذهبی حوزه های علمیه قم و نجف در نجف اشرف و کربلا برگزار می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha