حجتالاسلام و المسلمین فاطمی نسب، مدیر مدرسه علمیه علی بن ابی طالب(ع) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، گفت: یکی از مسائلی که به حضور مدیر در مدرسه ضرورت بخشیده وجود سرمایههایی است که خانوادهها در اختیار او قرار داده اند، از این رو مدیران مدارس علمیه نباید در این مسؤولیت مسامحه و یا سهل انگاری کنند.
وی با بیان این که مدیر مدرسه علمیه باید با طلاب مأنوس باشد، افزود: در مدرسه علمیه علی بن ابی طالب(ع) هر هفته باچهار نفر از طلاب به صورت فردی نشست خصوصی داریم که در این نشست صمیمی، طلاب مشکلات خود را مطرح میکنند، البته برخی از طلاب، مسائلی را که مطرح می کنند ممکن است ما قادر به پاسخگویی آن نباشیم لذا از مشاوران موجود حوزوی دعوت می شود تا جلساتی را با این طلاب برگزار کنند.
مدیر مدرسه علمیه علی بن ابیطالب مشهد عامل بودن و پایبندی به گفتههای خود را از مهمترین شاخصههای یک مدیر دانست و ابراز داشت: این نکته برای طلاب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و آنان را تحت تاثیر قرار میدهد.
حجت الاسلام و المسلمین فاطمی نسب با تأکید بر این که در محیطهای حوزوی باید تقوا و علم در کنار هم باشند گفت: تقوای بدون علم کارآمد نیست و یک فرد معمولی هم می تواند به آن دست پیدا کند و از طرفی دیگر علم بدون تقوا نیز کارآمد نبوده بنابراین توأم بودن این دو با هم اثربخش خواهد بود.
وی با تذکر به این نکته که افراط و تفریط در یک فضای آموزشی اثرات سوء را در آینده به دنبال خواهد داشت یادآور شد: اقتضائات روحی سنین مختلف طلاب در مقاطع مختلف باید در فضای هر مدرسه رعایت شود، به عنوان مثال افرادی که در مقطع درس خارج مشغول تحصیل هستند ممکن است دغدغه فضای سبز و ورزش را نداشته باشند ولی در سطوح پایین تر این دغدغه وجود دارد، از این رو اگر در فضای مدرسه این امکان فراهم نیست دلیل نمی شود که به این نیاز طلاب توجهی نشود، بلکه باید توسط بخش فرهنگی مدرسه این امکان را برای طلاب جوان در خارج از مدرسه همچون سالنهای ورزشی فراهم کنیم، تا طلاب از نشاط و شادابی برخوردار شوند.
مدیر مدرسه علمیه علی بن ابی طالب(ع) ادامه داد: اگر این مسائل در حوزه های علمیه لحاظ نشود پیامدهایی منفی در پی خواهد داشت.
وی تهیه وسایل لازم و به روز را برای مدرسه ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در شرایط امروزی اگر طلاب مدارس علمیه با نرمافزار و کامپیوتر آشنایی نداشته باشند در آینده با مشکل مواجه خواهند شد بنابراین یک مدیر موفق باید تشخیص به موقع این امکانات را برای طلاب فراهم کند و در غیر این صورت مدرسه علمیه به فضایی معمولی تبدیل و طلاب هم آن طور که باید نمیتوانند در جامعه تاثیر گذار باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه شاخصه دیگر یک مدیر موفق این است که به طور مرتب مدرسهاش را مدیریت کند تاکید کرد: نباید در فضای حوزوی و مدیریت حوزه علمیه شتاب زده عمل کنیم البته این به آن معنا نیست که ما کمیت را لحاظ نکنیم بلکه باید با ظرافت و دقت همراه باشد.