پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 298694
۳۰ آبان ۱۳۹۱ - ۰۲:۵۹

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه بر لزوم حمايت از نظام اسلامی در مواجهه با هجمه های دشمنان به منظور حفظ آرمان عاشورا تاكيد كرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آيت الله رضا استادی، دوشنبه شب در جمع عزاداران حسينی(ع) در حسينيه شهدای قم، با اشاره به اهداف قيام عاشورا، اظهار داشت: نجات دين و نجات مردم گمراه از آن دوران تا طول تاريخ، از مهم ترين اهداف قيام امام حسين(ع) است كه از لابلای سخنان بزرگان دين استخراج شده است.

وی افزود: وقتی جامعه ای، در جهل غوطه ور شد، امثال يزيد بر آن حاكم می شوند؛ در اين جامعه است كه امام حسين(ع) برای نجات مردم از اين جهل مرگبار قيام كردند تا ذهن های خواب آلوده را بيدار و دين را نجات دهند.

دبير شورای عالی حوزه های علميه خاطرنشان كرد: امام(ع) در اين قيام به همه دنيا فهماندند كه يزيد شايد بتواند برای خود حکومتی تشكيل دهد، ولی نمی تواند نام خود را خليفه رسول الله(ص) بنامد و به همين جهت يك لحظه نيز در برابر حكومت وی ساكت ننشستند.

وی ادامه داد: يكی از اشتباهاتی كه در برداشت های مردم از سخنان اهل منبر به خصوص در موضوع عاشورا می شود القای اين مطلب است كه امام برای اين كه از ما شفاعت كنند، شهيد شدند؛ اين برداشت اشتباه است.

عضو جامعه مدرسین حوزه اضافه کرد: امام(ع) برای حفظ دين خدا شهيد شد، ولی اين كه می توانند از ما شفاعت كنند در جای خود بايد بحث شود؛ اين كه همه ما محتاج به شفاعت اين بزرگواران هستيم غيرقابل انكار است، ولی بيان اين مطلب كه شفاعت تنها دليل قيام حضرت بود، مساله درستی نيست؛ چون اين برداشت يك خط فكری بسيار مخرب را ايجاد می كند و عده ای تصور می كنند كه ما مجاز هستيم به واسطه عشق به حضرت، هر گناهی را مرتكب شده و بعدها منتظر شفاعت می مانيم؛ در حالي كه حضرت برای اين كه گناهی صورت نگيرد، قيام كردند.

آيت الله استادی خاطرنشان كرد: يكی ديگر از برداشت های اشتباه از متون زيارتی اين است كه برخی عنوان می كنند كه امام، شهيد گريه است؛ درحالی كه اين برداشت نيز اشتباه است؛ زيرا گريه برای امام حسين(ع) سازنده است، ولی امام برای اشك ريختن ما شهيد نشدند و قيام حضرت هدف بسيار بالاتری را تعقيب می كرد.

امام جمعه قم با اشاره به این که يكی از درس های عاشورا اين است كه به مردمی كه در مقابل حضرت ايستادند نظر بيافكنيم و تفاوت های خود را با آنان احصا كنيم كه مبادا در دام شيطان گرفتار شويم، گفت: غير از عده ای كه به خاطر پول، كينه و... در مقابل حضرت جنگيدند، عده ای نيز بودند كه بسياری از آنان از حقانيت امام مطلع بودند، ولی در كناری ايستاده و نظاره گر بودند، علاوه بر این افراد عده ديگری از مردم نيز تنها به اين رويداد به عنوان يك رويداد عادی نگاه كردند؛ در حالی كه تنها گناهكاران جنگ با امام، شمشيربه دستان نبودند و همه افرادی كه در مقابل ظلم يزيد در كنار امام قرار نگرفتند، به شدت مسئول هستند، همچنین تمام مردمی كه سكوت كردند در اعداد گمراهان هستند.

وی با بیان این که سكوت و تماشاچی بودن در موقعی كه دين به حمايت ما نياز دارد، نشانه بی بصيرتی و بی ايمانی است، افزود: اكثر افرادی كه امام را یاری نکردند و به خاطر سكوتشان مجازات خواهند شد، اهل سجود و ركوع و نماز شب و حج و... بودند، ولی به خاطر اين كه امام خويش را نشناختند و به مقام ولايت او گردن ننهادند و در روزی كه ولی شان به آنان نياز داشت، نظاره گر بودند، جزو گمراهان و ظالين قرار گرفتند.

آیت الله استادی با تاکید بر این که حيات نماز، روزه، حج، زكات و به طور كلی دين با قيام امام حسين(ع) رابطه مستقيم دارد، ابراز داشت: در اين بين وظيفه ای از شيعيان در قبال اين قيام كم نمی شود؛ همواره بايد اين سوال را از خود بپرسيم كه وظيفه ما در قبال حضرت چيست؟ و حضرت از ما چه انتظاری دارد؟؛ اگر امام برای دفع فساد در جامعه قيام كردند، وظيفه ماست كه مانعی مستحكم در مقابل ترويج فساد و تباهی در جامعه باشيم.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان كرد: يكی از وظايف تاريخی ما اين است كه همواره پشتيبان نظام اسلامی و دينی باشيم؛ اگر كاری كنيم كه به نظام دينی خللی وارد شود، بدون شك در مقابل كلام حضرت عباس(ع) كه فرمودند "اگر دو دست مرا نيز قطع كنيد، يك لحظه دست از دين خود نمی كشم"، قرار گرفته ايم.

امام جمعه قم تاکید کرد: افرادی كه وابستگی به نظام دارند، هيچ گاه نبايد كاری كنند كه نظام اسلامی را متزلزل كرده و به فكر منافع شخصی خود باشند و نظامی را كه بر پايه اسلام بنا شده و در راستای تحقق جامعه اسلامی تلاش می كند، با مشكل مواجه كنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha