به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حضرت آیت الله مظاهری در ادامه درس اخلاق خود با اشاره به جایگاه و اهمیت توسل به اهل بیت(ع) اظهارداشتند: توسّل به اهلبيت(ع)، يکي از موانع سقوط و نيز يکي از عوامل رستگاري انسان به شمار ميرود و عاقبت آدمي را ختم به خير ميکند.
ایشان با تاکید بر اینکه توسل آثار و برکات فراوان ديگري نيز دارد که شرح آن در اين مجال نميگنجد، با طرح این سئوال که چرا با وجود برکات فراوان توسّل، آثار ارزشمند آن، در زمان حاضر کمتر از گذشته مشاهده ميشود؟ افزودند: در زمانهای قبل، مجالس عزاداري، بسياري از دردهای بیدرمان را شفا میداد؛ مردم به طور جدّي به اهلبیت(ع)، متوسّل ميشدند و نتیجۀ جدی هم میگرفتند که نمونههاي عيني آن فراوان است، امّا متأسّفانه در زمان حاضر، آثار توسّل کمتر مشهود است.
* توسل به اهل بیت(ع) موجب حفظ مردم از بلایا می شود
این مرجع تقلید تصریح کردند: البته آثار اصلي و اساسي توسّل همچنان وجود دارد و موجب حفظ مردم از بلاهاي گوناگون ميشود، ولي بايد ببينيم چرا اثرگذاري مجالس عزاداري مثل سابق نيست؟ چرا با وجود اينگونه توسّلات، مردم گرفتارند.
ایشان با اشاره به آیاتی از قرآن کريم،گناه اجتماعی را مانع بزرگي براي نزول رحمت پروردگار متعال دانسته و ابرازداشتند: افراد گناهکار، لياقت برخورداري از برکات ناشي از توسّل را ندارند و به ناچار بايد عذابي که در اثر رواج گناه فراهم کردهاند، را بچشند. «ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذيقَهُمْ بَعْضَ الَّذي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ» (روم41)
* وقتی دعا هم پاسخگو نیست!
ایشان با بیان اینکه مفاسد اجتماعي در اثر رواج گناه و کردار ناشايست در جامعه ظهور مييابد و موجب پديد آمدن دلهره، اضطراب خاطر و نگرانی در بين مردم ميشود، افزودند: شيوع فساد و ترويج فحشاء، گرفتاري و عذاب دنيا و آخرت را به همراه خواهد داشت و عواملي همچون توسّل نيز با کارآيي شگفتانگيزي که دارد، مانع آن عذاب دردناک نخواهد شد.«إِنَّ الَّذينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ» (نور/19)
حضرت آیت الله مظاهری در بیان دیگر علت های کم اثر شدن توسلات، تاکید کردند: رواج ربا، رشوه و حيلهگري در امور اقتصادي ، بیبند و باری، بيحيايي، بيعفّتي و بيغيرتي در کوچه و بازار مسلمين، نفوذ غنا، موسيقي و فيلمهاي مبتذل در خانهها و فراموش شدن فضايلي همچون صداقت و امانتداري، تأثیر به سزاي توسّل را محو مينمايد.
ایشان با اشاره به برخی از روایات ادامه دادند : ملائکه در خانهاي که آلات موسيقي يا شراب يا آلات قمار وجود داشته باشد، وارد نميشوند، دعاي اهل آن خانه مستجاب نميگردد و آن خانه و اهل آن برکت ندارند.
معظم له گفتند: وقتی موسیقی و غنا و بالاخره زد و بند شهوت، از طريق ماهواره يا تلویزیون و نظاير آن، خانه يا جامعهاي را فرا بگيرد، هنگامي که ربا، با چنگ زدن به حيلههاي شرعي، جايز شمرده شود و درآمد افراد بر ربا دادن يا رباگرفتن استوار باشد، اختلاف در جامعه فراگير مي شود، برکت از اموال مردم ميرود، دعاي افراد مستجاب نشده و توسّل نيز تأثير به سزا نخواهد داشت.
این مرجع تقلید تصریح کردند: مردم در چنين وضعيتي پول و درآمد دارند، اما پول آنان برکت ندارد و صرف گناه و تجمّلگرايي میشود و پروردگار عالم آن جامعه را غضب میکند، در واقع، رحمت امام حسین(ع) و برکات عزاداري و توسّل نيز از ملّتی که مرتکب گناهان اجتماعي شده و امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنند، قطع میشود.
* ملتی که سدی در برابر نعمت های خداوند می سازند!
ایشان اضافه کردند: جامعهاي که افراد آن به نماز اهمیّت ندهند و به همدیگر رسیدگی نکنند، دروغ، ريا و تظاهر در بين آنان رايج باشد، ايثار، گذشت، صداقت، امانتداري، وفاي به عهد و ساير فضايل حسنۀ اخلاقي را فراموش کرده و به رذايل ناپسند اخلاقي رو آورده باشند، آن جامعه نمیتواند از آثار توسّل و از رحمت اباعبدالله الحسین(ع) بهرهمند گردد؛ در واقع چنين ملّتي يک سدّ محکم در برابر نزول رحمت الهي ساختهاند و اجازه نميدهند برکات ناشي از توسّل، از آن سد عبور کند.
18/313