جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

ویژگی‌های حضرت سید‌الشهدا(علیه‌السلام) و قیام عاشورا، در نخستین نشست از دوره کوتاه‌مدت عاشوراشناسی در قم بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد طبسی، در نخستین نشست از دوره کوتاه‌مدت عاشوراشناسی که در شبستان نجمه خاتون حرم حضرت معصومه(سلام‌الله علیها) برگزار شد، به تبیین دلایل ماندگاری قیام عاشورایی اباعبد‌الله الحسین(علیه‌السلام) پرداخت.

وی با بیان این که رهبر هر قیام و حرکتی، برای ماندگاری و اثرگذار بودن حرکت خود، نیازمند ویژگی‌هایی است، گفت: برای این که رهبر بتواند در دل‌های مردم نفوذ کند، در مرحله نخست باید ایمان به خدا داشته باشد.

این پژوهشگر برجسته حوزه با تأکید بر این که حضرت اباعبد‌الله الحسین(علیه‌السلام) بالاترین درجه ایمان به خدا را داشتند، گفت: اگر رهبر قیام، به خدا ایمان نداشته باشد، دست‌آوردی غیر از ضرر و زیان برای جامعه نخواهد داشت؛ امام حسینی(علیه‌السلام) نه تنها در قیام عاشورا، بلکه از کودکی ایمان عجیبی به خدا داشت.

وی ایمان اباعبد‌الله(علیه‌السلام) را بر کسی پوشیده ندانست و گفت: تقوا و خداترسی که در وجود امام حسین(علیه‌السلام) و دیگر ائمه اطهار(علیهم‌السلام) وجود داشت، همگی نشان دهنده ایمان قوی به خداوند است.

حجت‌الاسلام والمسلمین طبسی با بیان این که ‌امام حسین(علیه‌السلام) به شدت از خداوند می‌ترسید،راضی به رضای الهی بود و تسلیم مطلق دربرابر خداوند بود، تصریح کرد: آنچه موجب می‌شودکه انسان مرتکب گناه و معصیت شود، به دلیل نترسیدن از خدا و ضعف ایمان است.

وی ایمان به حقانیت نهضت را ویژگی دیگر امام حسین(علیه‌السلام) معرفی و بیان کرد:‌ایمان به نهضتی که شروع کرده بودند، ویژگی دیگر ماندگاری و اثر گذاری قیام اباعبد‌الله(علیه‌السلام)‌بود؛ایمانی که در وجود پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) نیز وجود داشت و ماجرای مباهله، گواه محکمی بر آن است.

استاد حوزه علمیه قم افزود:‌ سیدالشهدا(علیه‌السلام) به دلیل ایمانی که به نهضت خودداشت، با خانواده و عزیزترین‌ افراد خود وارد کربلا شد و در این راه، جان خود،خانواده و یارانش را نثار کرد.

وی اضافه کرد: خود انسان نیز اگر به حرکتی که آغاز کرده، ایمان کامل نداشته باشد، جانش را فدا نمی‌کند.

وی در تبیین دیگر ویژگی‌های قیام عاشورایی اباعبد‌الله الحسین(علیه‌السلام) به هدف قیام اشاره کرد و گفت: برای این که نگویند امام حسین(علیه‌السلام) بر خلاف اراده ملت عمل کرده است و اینکه برخی صحابه ایشان را از این کار نهی کرده بودند و با این شبهات موجب تأثیرگذاری کمتر این قیام  شوند، هدف از این حرکت را احیای سنت جدشان، محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله) معرفی می‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین طبسی با اشاره به وجود برخی شبهات درباره قیام عاشورا، گفت: با مطالعه اهداف قیام اباعبد‌الله(علیه‌السلام) می‌توان همه این شبهات را پاسخ داد.

وی به مقاومت و ایستادگی سیدالشهدا(علیه‌السلام) اشاره کرد و گفت:‌ این امام همام در هنگام خروج از مدینه و حرکت به سمت کوفه، به برادرش می‌گوید که اگر هیچ پناهی در جهان نداشته باشم و کسی به من پناه ندهد، با یزید بیعت نمی‌کنم.

این پژوهشگر برجسته حوزه گفت: کربلا عالی‌ترین جلوه مقاومت اباعبد‌الله(علیه‌السلام) بود که آن همه شهید در برابر چشمانش دید اما لحظه‌ای از هدفی که داشت، بر نگشت.

وی به ویژگی امام حسین(علیه‌السلام) در افشاگری چهره‌های باطل اشاره کرد و گفت: این ویژگی از سنین کودکی در وجود ایشان بود و تا پایان عمر مبارکشان در روشن کردن چهره‌های فاسق و منافق کوتاهی نکرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین طبسی شجاعت را از دیگر ویژگی‌های حضرت سید‌الشهدا(علیه‌السلام) دانست وگفت: متأسفانه درباره امام حسین(علیه‌السلام) بیشتر شخصیتی مظلوم ارائه می‌شود، در حالی که ایشان شجاع و نترس بودند و در عمر خود لحظه‌ای با دشمن کنار نیامدند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر سیدالشهدا(علیه‌السلام) برانگیختن روحیه شهادت طلبی افراد بود که در این راه، از دشمن نترسند و به استقبال شهادت بروند.15/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha