به گزارش خبرگزاری حوزه، این ایام یادآور، رحلت جانکاه یکی از ستارگان علمی آسمان فقه و فقاهت مرحوم آیتالله العظمی حاج شیخ علی صافی است.
ضمن تسلیت فرارسیدن رحلت این عالم فرزانه، گوشهای از زندگی پربار و با برکت ایشان در ذیل میآید.
*تولد
آیتالله علی صافی در سال 1332 هجري قمري در شهر گلپايگان متولد شد، كودكي و جواني اش صرف دانش اندوزي شد . تا سن هجده سالگي نزد پدر و دايي بزرگوارشان مرحوم حجت الاسلام والمسلمين آخوند ملا ابوالقاسم قطب (ره) به تحصيل پرداختند و سپس به قم هجرت نمودند.
دروس سطح را در محضر آيت الله آقا ميرزا محمد همداني به پایان بردند و درس خارج را نزد عالمان بلند آوازه عصر ، از جمله آيت الله حجت و آيت الله العظمي بروجردي تلمذ کردند.
*علاقه آیت الله العظمی بروجردی
ذكاوت و نيروي استدلال مرحوم آیتالله علی صافی در جلسه درس حضرت آيت الله العظمي بروجردي موجب شهرت او گرديد . آيت الله العظمي بروجردي شيفته اين شاگرد درس خوان و هوشيار گرديد و در مجالس مختلفی از وي ياد مي كرد و اين امر سبب شهرت ايشان در جمع طلاب علوم ديني شد و از جمله برترین های حوزه علمیه شناخته شدند.
*آثار علمی
مرحوم آيت الله علي صافي ، آثار ارزشمندي به نظم و نثر عربي و فارسي دارند كه برخي به چاپ رسيده ، شماري از آنها زير چاپ و قسمتي به صورت دست نويس است. آثار چاپ شده ايشان عبارتند از :
1.شرح استدلالي بر العروة الوثقي اثر آيت الله آقا سيد محمد كاظم يزدي طباطبايي تحت عنوان ذخيرة العقبي في شرح العروة الوثقي در 30 جلد
3.مناسك حج
4.در انتظار وصال شامل 59 قصيده و غزل و مخمس به مناسبت ولادت امام زمان (عج)
5.رساله عمليه توضيح المسائل فارسي
6.تقريرات اصول مرحوم آيت الله العظمي حجت به نام (المحجة في تقريرات الحجة) در دوجلد
7.راز دل (دیوان اشعار در بیش از هزار صفحه)
8.الدلالة الى من له الولاية
9.المحجة فى تقريرات الحجة (2جلد)
10.تاريخ تحول فقه شيعه
11.منتخب الاحكام
12.اصول الفقه
13. تقريرات درس مرحوم آيت الله العظمى بروجردى(صلاة ،وصيت و...)
14. تقريرات درس مرحوم آيت الله العظمى حجت (تيمم ، بيع و...).
*تبلیغ و منبر را فراموش نکرد
آيت الله العظمي علي صافي علاوه بر كارهاي تحقيقاتي و مطالعاتي و توجه عميق به اهميت تاليف و درس وبحث در زمينه هاي گوناگون ،هيچ زماني از حضور موثر در اجتماع تدبیر امور مردم غافل نماند و به تعبيري درس و بحث هاي اصولي و كلامي و فقهي او را به گونه اي سرگرم نساخت تا جامعه و مردم را رها كند و فقط به بحث هاي روان حوزوي بپردازد .
آن مرحوم با خطابه هاي بليغ و صراحت لهجه كه با همه وجودش آميخته است ، و با شجاعت برای احياء حق و سركوب نمودن باطل و مبارزه با رژيم مستبد شاهي و ايادي استثمار و استكبار پرداخت و در اين راه متحمل سختيها ، فشار ها و تبعيد ها و ... شد .
آیتالله صافی تحقیقات فقهی ، ادبی و تاریخی صاحب نظربود و با مشاهیر زبان و ادبیات فارسی و عربی و سخنوران این رشته از گذشته اهتمام داشتند . از طبعی روان وذوقی سلیم برخوردار بودند.
خاطرهای از برخورد با شاه خائن
شیخ محمد رضا کمیلی داماد ایشان می گوید:چندباری از سوی آیتالله بروجردی و آیتالله گلپایگانی با شاه دیدار کردند. در زمان آقای گلپایگانی، قرار بود که زن شاه برای مراسم رونمایی از بازسازی ضریح حضرت معصومه به قم بیاید که ایشان به نمایندگی از آقای گلپایگانی به شاه گفتند که اگر قرار است او بیاید، باید با چادر در حرم حاضر شود. همچنین ایشان درباره آخرین باری که از طرف آیتالله گلپایگانی با شاه دیدار کرده بودند، گفتند: «شاه پس از صحبتهای اولیه من گفت: تو چکاره این مملکت هستی؟! من هم گفتم: خیلی متاسفم که شخص اول مملکت از مفاد قانون اساسی اطلاعی ندارد. در قانون اساسی تصریح شده است که قانون بر اساس نظارت 5 نفر از فقهای طراز اول قانونیت پیدا میکند. آنگاه شما به من میگویید، چکاره مملکت هستی. این را گفتم و بلند شدم و بدون خداحافظی رفتم.»
*از نگاه آیتالله العظمی بهجت
در اطلاعیهای که فرزند آیة الله محمدتقی بهجت پس از درگذشت او منتشر کرد، اعلام شد که آیة الله محمدتقی بهجت، آیت الله علی صافی گلپایگانی را مجتهد اعلم و اصلح میدانسته و به مقلدان آیت الله بهجت توصیه شد که به وی رجوع کنند.
این عالم فرهیخته سرانجام در شامگاه 18 محرم 1431 مصادف با 14 دی 1388 به دیار باقی شتافت تا از شراب طهور الهی جان خسته اش را سیراب کند.
به مناسبت ارتحال این عالم ربانی از سوی شخصیت های حقیقی و حقوقی پیام های تسلیتی صادر شد .
جامعه مدرسین، شورای عالی و مرکز مدیریتحوزههای علمیه ضمن تسلیت رحلت این عالم پارسا به محضر حضرتولی عصر(عج) و مقام معظم رهبری«مدظله العالی»، مراجع عظام تقلید «دامتبرکاتهم»، و بیت معظم ایشان برای آن مرحوم از خداوند متعال علو مرتبه را خواستار شدند.