به گزارش خبرگزاری حوزه، مدیر گروه جنبشهای نوپدید پژوهشکده باقرالعلوم (ع) گفت: در اين مقاله، تعريف جديد و كاملي، مبتني بر تعاريف گذشته از «جنبشهاي نوپديد ديني» ارائه مي شود. نگارنده هر چه ضرورتهاي ارائه چنين تعريفي را در سر مي پروراند، درمي يابد كه هر ضرورتي در دل خود با چالشي بزرگ دست به گريبان است. با اين همه، به بررسي و تنظيم تعاريف گذشته مي پردازد و مبتني بر روش «تعريف با تحليل مضمون» و «تعريف با ارجاع به مصداق» دو تبيين متفاوت از جنبشهاي نوپديد ديني را فراهم ميآورد.
محمد حسین کیانی افزود: این مقاله در آخر نشان مي دهد كه براي درك چيستي جنبشهاي نوپديد ديني تنها دو راه وجود دارد. ارائه تعريف خاص و موردي ناظر به پارهاي از جنبشهاي معنوي، كه مي تواند گروه نمونه را به خوبي تبيين و روشن سازد لكن فاقد جامعيت بر مصاديق خارجي است و ديگري ارائه تعريف عام و كلي ناظر به قدر متيقن هاي فرقهاي. اين گزينه كه چيزي جز ادغام دو روش تحليل مضموني و ارجاع به مصداق نيست، در تلاش براي اثبات جامعيت بر مصاديق خارجي قابل تقدير است و به خوبي مي تواند بسياري از چالشهاي ارائه تعريف را به نحو قابل قبولي پاسخ گويد.
بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) ،در این مقاله در شماره 31، سال دهم، تابستان 1391 فصلنامه آينه معرفت که فصلنامه پژوهش هاي فلسفه و كلام اسلامي داراي رتبه علمي - پژوهشي (علوم انساني) است منتشر شده است.