به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، آقای صحت وابسته فرهنگي ایران در لبنان با حضور در محل اقامت خانم «غاده جابر» همسر شهید چمران، ضمن تسليت ايام تاسوعا و عاشوراي حسيني و قرائت فاتحه براي روح پر فتوح شهداي كربلا و شهيد دكتر مصطفي چمران ؛ سلام مسئولين ايراني را به ايشان ابلاغ و تعداد12 نسخه از كتابهاي منتشر شده توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با عنوان «زبر الحديد» كه خلاصهاي از زندگاني آن شهيد جاويد به دو زبان عربي و انلگيسي است رابه ايشان تقديم نمود.
در اين ديدار خانم «غاده جابر» ضمن تشكر از اين اقدام رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران به ذكر خاطراتي از دوران كوتاه زندگي مشتركش با شهيد چمران پرداخت.
همسر آن شهيد والا مقام در حال حاضر در منزل پدري به ارث رسيده زندگي ميكند. اين منزل در سه طبقه است كه ايشان طبقة همكف را كه حدود 300 متر ميباشد بهصورت حسينيهاي در آورده كه به قول ايشان در اصل يك حوزة علميه خواهران است كه در آن دروس فقه، احكام و قرآن به خانمهاي ساكن در منطقه صور آموزش داده ميشود؛ و در اغلب مناسبتهاي مذهبي (اعياد و وفيات) نيز مراسم برگزار ميگرددو خود ايشان مديريت اين مجموعه را بر عهده دارد.
از ايشان خواسته شد در صورتي که دستنوشتهاي از شهيد چمران و يا عکسي از شهيد چمران در اختيار دارند که تا کنون منتشر نشده است جهت انتشار در اختيار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گذاشته شود. که عنوان نمودند اغلب آنچه را که از شهيد چمران داشتهاند براي چاپ و مستندسازي در اختيار آقاي مهندس مهدي چمران گذاشتهاند. ولي وعده دادند که در اين خصوص بيشتر بررسي ميکنند و شايد در آينده تعدادي از عکسهاي خصوصي خويش با شهيد چمران را که در جبهه جنوب ايران در جنگ با رژيم منحوس صدام گرفتهاند در اختيار قرار دهند .
همچنین ایشان اعلام نمودند که اخيراٌ کار ترجمه کتاب «لبنان » شهيد چمران ؛ به زبان عربي به اتمام رسيده که اگر سازمان فرهنگ و ارتباطات و يا هر ناشر معتبر ايراني ديگر حاضر باشد حاضرند کار چاپ آن را به آن ناشر واگذار کنند.
* اگر شهید چمران زنده بود، چه می کرد؟
وقتي از ايشان سوال شد که فکر ميکنيد اگر شهيد چمران الآن در قيد حيات بودند براي جامعه امروز لبنان چه ميکردند ؟ گفت براي لبنان امروز بيشتر کار فرهنگي ميکردند تا جامعه امروز لبناني را با فرهنگ اهل بيت آشناتر نمايند. و اشاره داشتند به اينکه خودشان با راهاندازي اين حسينيهي ويژه بانوان در منزل به همين توصيه شهيد چمران عمل مينمايند.
در خصوص منابع در آمدي براي ادارة اين حوزة علمية خواهران سئوال شدكه عنوان نمودند با فروش ارثيه پدري هزينهها را تأمين ميكنند و كمكي از جايي و نهادي چه در ايران و چه در لبنان دريافت نميكنند.
ايشان همچنين عنوان نمود كه از سفارت جمهوري اسلامي ايران در لبنان و دولت ايران انتظار دارد تا از دولت لبنان بخواهند بهجهت زنده نگه داشتن ياد وراه شهيد دكتر چمران و خدمات او به لبنانيها، در لبنان نيز همانند ايران (با نام گزاري اتوبان ، خيابان ، ميدان يا دانشگاهي ) به نام شهيد دكتر چمران نمادي را براي يادبود آن شهيد عزيز در نظر بگيرند.