پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 299928
۲۱ آذر ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۳

نام موسسه آل البیت(ع) در جهان می درخشد و خدمات فرهنگی، آثار علمی، همایش های دینی و ... از فعالیت های آن در نقاط مختلف جهان به شمار می رود که همگی تحت اشراف حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی انجام می گیرد.

یکی از شعبه های این موسسه در تفلیس پایتخت گرجستان قرار دارد که تاکنون فعالیت های قابل توجهی در معرفی مکتب اهل بیت(ع) داشته است. ریاست این موسسه با حجت الاسلام دهسرخی معاون بین الملل دفتر آیت الله العظمی سیستانی است. وی در مصاحبه با خبرگزاری حوزه، بخشی از فعالیت های این موسسه را تشریح کرد و اشاره ای به مناسبات دینی و آئینی مسلمانان و شیعیان در گرجستان داشت که در ادامه تقدیم خوانندگان ارجمند می شود:  

 

* بیش از 40 مجتهد گرجستانی

قفقاز در یک برهه ای، به عنوان یک مرکز شیعی مد نظر بوده و تفلیس مرکز شیخ الاسلامی آن بوده است و سپس به آذربایجان منتقل می شود. گرجستان، بیش از 40 مجتهد مسلم در قم و نجف داشته است و در شرایط کنونی نیز، فضا برای فعالیت آموزشی و تبلیغی و برپایی کنفرانس های علمی مهیاست.

 

* تعداد مسلمانان گرجستان

آمارها در خصوص تعداد مسلمانان گرجستان متفاوت است و بسیاری معتقدند، تعداد آنها یک میلیون نفر است، اما نسبت بین شیعیان و اهل سنت تقریبا مشخص است و هرکدام، 50 درصد از تعداد مسلمانان گرجستان را تشکیل می دهند که شیعیان گرجستان، نوعا آذری هستند. شیعیان در گرجستان 75 مسجد دارند، اما 22 هزار کلیسا در این کشور وجود دارد در حالی که کل جمعیت گرجستان به 5 میلیون نمی رسد.

 

* ضرورت راه اندازی مرکز حوزوی در تفلیس

راه برای برپایی همایش و فعالیت های علمی و فرهنگی در گرجستان فراهم است. در حال حاضر مجموعه هایی چون جامعة المصطفی(ص) در بخش های شیعه نشین، نمایندگی و فعالیت دارند، اما می توان در تفلیس نیز مرکز حوزوی قوی راه اندازی کرد و طلاب آذربایجانی را جذب نمود.

 

* برنامه شیعیان گرجستان در روز عاشورا

شیعیان قفقاز، حرمت ویژه ای برای روز عاشورا قائل‌اند و اخیراً روز عاشورا در کنار امامزاده در شهر مارنئونی جمع می شوند و نذورات دارند. شهر مارنئونی در حقیقت پایتخت شیعه در گرجستان است که مجمع جهانی اهل بیت(ع) و جامعة المصطفی(ص) آنجا نمایندگی دارند. مسجد امیرالمومنین(ع) و مسجد امام حسین(ع) نیز در همین شهر قرار دارند.

 

* تلاش هنرمندان ایرانی در مارنئونی

ساخت ضریح و گنبد امامزاده و سایر کارهای عمرانی اش با مشارکت افراد و نهادهای مختلف انجام شده، اما تمام کارش را هنرمندان ایرانی به انجام رسانده اند. روز عاشورا ده هزار زائر داشته است و شب های جمعه نذورات توزیع می شود.

 

* مرکز رسمی شیعی در تفلیس

موسسه آل البیت، از مراکز مهم شیعی در پایتخت گرجستان است، اما بیشتر مراکز شیعی در مارنئونی هستند. موسسه آل البیت تفلیس را به عنوان مرکزی فعال می شناسند و شخصیت هایی که از جاهای مختلف به گرجستان می آیند از آن بازدید می کنند.

این موسسه، دوازده سال پیش خریداری شد و به اینجا رسیده است و بسیاری از شخصیت های برجسته به آنجا رفته اند. این موسسه دارای سالن کنفرانس، کتابخانه و کافی نت است.

انتشار مجله "مجتبی" به زبان آذری و گرجی از فعالیت های این موسسه است و بیشتر محتوای اخلاقی دارد، شهریه حضرت آیت الله سیستانی نیز از سوی این موسسه به طلاب پرداخت می شود. کمک به مستمندان، تعمیر مساجد، تدارک سفره احسان و حمایت از مجموعه های دینی از دیگر فعالیت های این موسسه به شمار می رود.

 

* برپایی همایش بین المللی تکریم ادیان الهی

موسسه آل‌البیت در گرجستان امسال، پس از توهین هایی که به پیامبر گرامی اسلام صورت گرفت، همایش بین‌المللی تکریم ادیان الهی را در تفلیس برگزار کرد که در آن اساتید و علما از کشورهای گرجستان، ایران، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، ایتالیا و مناطق مختلف قفقاز جنوبی حضور داشتند.

رئیس انستیتو شرق‌شناسی دانشگاه دولتی ایلیا، رئیس انجمن فلسفه گرجستان، امام جمعه تفلیس، معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام)، قائم مقام آکادمی علوم گرجستان، خانه قفقاز، مدیر حوزه علمیه اهل سنت ترکیه، مدیر حوزه علمیه شیعیان گرجستان، نماینده مرکز فرهنگی آذربایجان، رئیس انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم، رئیس دانشنامه قرآن و سیاست و اعضای هیأت علمی از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و دانشگاه مفید از شرکت کنندگان در این همایش بودند که راه کارهایی را برای جلوگیری از توهین به پیامبران و مقدسات الهی و همچنین جلوگیری از سوء استفاده افراط‌گرایان و کج اندیشان ارائه دادند.

در بیانیه پایانی همایش نیز توهین به پیامبر اعظم(ص) محکوم شد و حاضران خواستار برخورد جدی با توهین کنندگان به مقدسات دینی جهان از سوی سازمان‌های بین‌المللی شدند.

 

* آموزش مبلغان دینی قبل از اعزام

ما باید برای افرادی که به عنوان مبلغ یا نماینده دینی و فرهنگی به کشورهای مختلف می روند، آموزش های لازم را ارائه دهیم. وقتی یک دیپلمات می خواهد به کشوری اعزام شود، جزیی ترین مسائل را نیز به وی آموزش می دهند و از فرهنگ و حساسیت های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برایش می گویند و حتی ظرافت هایی راجع به نحوه غذا خوردن در آن کشور بیان می کنند. خوب همین اتفاق باید برای شخصیت های دینی که اعزام می شوند رخ دهد و آنها قبل از اعزام، با قاموس دینی، فرهنگی و اجتماعی در آن دیار آشنا شوند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha