پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

رییس دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به این که وظیفه حوزویان در مسئله جمعیت بسیار سنگین است، بر تدوین نظام جامع اسلامی جمعیت تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین احمد واعظی، امروز 23 آذرماه در هم اندیشی "بررسی مسئله جمعیت در ایران بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری" که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد با بیان این‌که این برنامه با هدف اطلاع‌رسانی و هم‌اندیشی برای برنامه‌های آینده در مسئله جمعیت برگزار شده است، گفت: آنچه در مسئله جمعیت به حوزه علمیه مربوط می‌شود، بعد فرهنگ‌سازی آن است.

وی افزود: تنقیح و تدوین یک نظام جامع اسلامی در خصوص مسئله جمعیت، موضوعی است که به ما حوزویان مربوط است.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: در اسلام و معارف نورانی آن کثرت جمعیت یک نعمت و موهبت الهی قلمداد می‌شود و آنچه در نزد خداوند از آن شکوائیه شده،  قلّت عدد است.

وی افزود: در این‌که نظر اسلام با کثرت جمعیت است، شکی نیست، اما آنچه که می بایست حوزویان در آن بیندیشند و طراحی کنند، نظام جامع مانند، نظام مطلوب اشتغال خانم‌ها، نقش زنان در بیرون از خانه و جایگاه آنان در جامعه اسلامی و دیگر مباحث مرتبط با این موضوع می‌باشد.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین واعظی با بیان این‌که نظریه جامع، ابعاد مختلفی دارد که باید به خوبی طراحی شود، گفت: بحث مسئله جمعیت وجوه ثابت و متغیری دارد؛ وجوه ثابت آن این است که ما به یک نظریه روشن و معقول برسیم.

وی افزود: توجه به مناسبات جهانی، توزیع نا عادلانه کمک‌ها و... موجب می‌گردد سیاست‌های جمعیتی یک کشور بر حسب اقتضائات زمان تغییر پیدا کند.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این‌که این طور نیست که مسئله جمعیت کاملا تابع نظر اسلام باشد، بلکه بر حسب شرایط نیز اعمال می‌شود، خاطرنشان کرد: مسئله جمعیت، حکم ثانویه اسلام است، نه حکم اولیه؛ این مسئله باید به خوبی برای مردم تبیین شود.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین واعظی، فرهنگ‌سازی در خصوص مسئله جمعیت را مهمترین موضوع دانسته و اظهار داشت: تغییر شرایط، احتیاج به فرهنگ‌سازی دارد؛ هر جا ما به دنبال تغییر ذائقه فرهنگی هستیم، طبعا با نظام زیبا‌شناختی نیز درگیریم که توجه به این مقوله نیز بسیار مهم است.

وی با تاکید بر این‌که مقوله فرهنگ‌سازی در بحث جمعیت عمیقا با نظام زیبا‌شناسختی آمیخته است، گفت: این مسئله که الگوی فرهنگی از طریق زیباشناختی ایجاد می‌شود، در غرب به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد؛ به عنوان مثال یک ورزشکار و یا هنرپیشه سوپراستار را برای جوان به عنوان الگو معرفی می‌کنند و جوان تمام رفتارهایش را بر اساس این سوپراستار تنظیم می‌کند.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این‌که در مسئله جمعیت، نظام زیباشناختی از ارزش‌ها فاصله گرفته است، افزود: فرهنگ غرب در بعضی جاها نظام ارزشی ما را تحت تاثیر قرار داده است.

وی در پایان با بیان این که برخی احساس می‌کنند فرزند بیشتر مزاحم زندگی راحت آنان است، یادآور شد: نگاهی که اسلام به خانواده و فرزند دارد دچار آسیب شده و این مسایل نشان می‌دهد که کار ما حوزویان در تبیین این نظام زیباشناختی، بسیار دشوار است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha