شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

همایش ملی "تعلیم وتربیت ارزش ها" با سخنرانی آیت الله مصباح یزدی و برخی از کارشناسان حوزوی در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام المسلمین رهنمایی، مدیر گروه علوم تربیتی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، امروز پنجشنبه 23آذرماه در همایش تعلیم و تربیت ارزش ها که در موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: در جهان دو رویکرد در ارتباط با ارزشها وجود دارد که بر محور انسانها و یا بر محور ارزشهاست که هر دو رویکرد در مکتب والای اسلام به صورت تلفیقی وجود دارد، اما در نظام تربیتی دینی، بر ارزش ها متمرکز خواهیم بود.

وی با بیان این که در نظام تعلیم و تربیت ارزشها باید در پی نشان دادن ماهیت و جایگاه ارزشها باشیم، ادامه داد: اگر انسانها چه در بعد فضایل و چه در بعد رذایل با ارزشهای دینی، اخلاقی و اجتماعی آشنا باشند، خودشان به کسب ارزشها و دوری از ضدارزش ها متمایل خواهند شد.

مدیر گروه علوم تربیتی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در پایان گفت: در این رویکرد، دایره در نظر گرفتن ارزشها وسیع تر بوده و اختصاص به یک مرحله ندارد.

 

* سبک زندگی، برخاسته از فلسفه زندگی است

در ادامه این همایش حجت الاسلام والمسلمین شاملی، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در سخنانی گفت: تعلیم و تربیت ارزش ها در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی به دین مداری برمی گردد که به دو بخش باورها و ارزش ها تقسیم می شود.

وی افزود: اصل دین، نشان دهنده این است که انسان ها می توانند خود را بسازند، خداوند در قرآن کریم می فرماید: در دین پذیری اکراهی نیست؛ در مسئله دین، برگزیدن باورها و ارزش ها مطرح است و این دو که با هم ترکیب شوند، فلسفه زندگی را تشکیل می دهند.

عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به این که سبک زندگی، برخاسته از فلسفه زندگی است و فلسفه زندگی، آمیزه ای از باورها و ارزش هاست، عنوان کرد: در ادبیات جدید دنیای معاصر، ارزش ها و نظام ارزشی انسان ها چیزی هستند که انسان ها براثر الگوپذیری و تعلم، به ساخت نظامی می رسند که دارای بایدها و نبایدهایی است.

حجت الاسلام والمسلمین شاملی در پایان رویکردهای خود تدبیری، منش پروری و پست مدرنیست را از انواع رویکردهای ارزشی برشمرد.

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha