شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رییس مرکز مطالعات جمعیت آسیا و اقیانوسیه، بر لزوم توجه به نرخ رشد جمعیت تاکید کرد و گفت: اگر جمعیت افزایش پیدا نکند، در سال های آینده شاهد پدیده سالمندی پیشرفته در کشور خواهیم بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر محمد جواد محمودی، رییس مرکز مطالعات و پژوهش جمعیت آسیا و اقیانوسیه، در هم اندیشی "بررسی مساله جمعیت در ایران بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری" که امروز 23 آذرماه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، با بیان این که سیستم کنترل جمعیت هر کشور، متناسب با ساختار فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی آن تعیین می شود، اظهارداشت: کاهش باروری و جمعیت، موجب ایجاد سالمندی در یک کشور می شود.

وی افزود: بر اساس مطالعات، کشور ما با کاهش باوروری روبرو است که یک خطر جدی به شمار می رود و اگر وضعیت کاهش باروری ادامه یابد، در سه دهه آینده وارد  سالمندی پیشرفته می شویم که چالش های بسیاری را از نظر اقتصادی، بهداشتی و ... برای کشور ایجاد می کند.

رییس مرکز مطالعات و پژوهش جمعیت آسیا و اقیانوسیه خاطرنشان کرد: ازدواج یا ترغیب به باوروی از جمله راه های افزایش جمعیت به شمار می رود، ولی مشکل اصلی در رابطه با  ازدواج  مرتبط با سن ازدواج است وگرنه نرخ ازدواج در کشور ما کاهش پیدا نکرده است، بلکه باروری کم شده است.

وی ادامه داد: مشکل این است که زوج ها خواهان بچه نیستند؛ هدف ما برای نرخ رشد فرزند در سال 1405دو نیم فرزند برای هر خانواده است؛ افزایش باروری سخت تر از کاهش باروری است و در این زمینه باید ساختارها را عوض کنیم و شرایط اقتصادی و فرهنگی را هم تغییر دهیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به این ما تازه وارد مرحله اول سالمندی شده ایم و بیش از هفت درصد از جمعیت ما بالای شصت سال است، یادآور شد: اگر به آینده نگاه نداشته باشیم و روند کاهش جمعیت ادامه یابد، مجبور خواهیم شد از کشورهای همسایه، نیروی کارجذب کنیم، همین مساله موجب مسایل و مشکلات فرهنگی خواهد شد.

محمدی خاطرنشان کرد: باید ساختارهای فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی کشور را به شیوه ای برنامه ریزی کنیم که مردم خود به فکر افزایش باروری حداقل  سه یا چهار فرزند قرار باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha