وی اضافه کرد: طی سال های اخیر، نیروهای خوبی در حوزه های علمیه تربیت شده اند که هم زبان اسلام و شریعت را درک کرده و می شناسند و هم به علوم روز مسلط هستند که نتیجه آن، پژوهش های ارزشمندی است که در عرصه علوم انسانی صورت گرفته که انصافا جای تقدیر از پژوهشگران حوزوی دارد.
عضو شورای علمی مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری بیان داشت: اما با این حال به نظر می رسد که از ناحیه دانشگاه هنوز شاهد آن حرکت جدی به ویژه در بخش تربیت نیروی انسانی که تاحدی نیز بر مبانی اسلامی تسلط داشته باشند، نبوده ایم.
لزوم آشنایی دانشگاهیان با اندیشه های اسلامی
وی خاطرنشان کرد: البته منظور این نیست که الزاما دانشگاهیان دروس رسمی حوزه را بخوانند، بلکه مراد آن است که در حد توان بر اندیشه های اسلامی تسلط داشته و در این راستا کتب و آثار بزرگانی چون آیت الله شهید مطهری آیت الله مصباح یزدی و دیگران را مطالعه کنند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی همچنین با تاکید بر لزوم اسلامی شدن دانشگاه ها در سایه تحقق وحدت حقیقی حوزه ودانشگاه، اظهار داشت: ما امروز به دانشگاهیانی نیاز داریم که علاوه بر آشنایی با علوم جدید در حوزه های مختلف، با مکتب و مبانی اسلامی آشنایی و قرابت لازم را داشته باشند.
وی افزود: در این خصوص به نظر می رسد که باید دروس جدید دانشگاهی با دروس دینی و اسلامی، ترکیب و تلفیق شود تا به هر دو وجه آن ها توجه مقتضی صورت گیرد.
تاکید بر ضرورت تجدید نظر در برنامه های دانشگاه ها
حجت الاسلام و المسلمین رجایی با بیان این که تولید علم انسانی، ره آورد وحدت حوزه و دانشگاه است، گفت: اگر می خواهیم خروجی دانشگاه ها تولید علوم اسلامی باشد، لازم است در برنامه های دانشگاه ها تا حدودی تجدید نظر شود؛ البته این کار باید توأم با شناخت ظرافت ها و به تدریج انجام شود.