سرپرست گروه قرآن پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به این که در حوزه مباحث دینی و علوم انسانی با رویکرد اسلامی، عمق نگاه دانش آموختگان حوزه قابل قیاس با دیگران نیست، تصریح کرد: حوزه علمیه مرکز ثقل پژوهش های دینی است و اگر در فضای دانشگاه نیز توفیقی می بینیم با تکیه بر آثار اجتهادی حوزه است و بسیاری از دانش آموختگان حوزه در دانشگاه هم می درخشند.
وی با انتقاد از کمبود آثار تحقیقی صرفا با سبقه حوزوی، خاطرنشان کرد: نقش آثاری که محققان برگزیده حوزه داشته اند، غیر قابل انکار است، اما احساس می شود که در پژوهش های حوزوی به ویژه در رساله های علمی در رابطه با روش پژوهش و نحوه نگارش ضعف هایی دیده می شود.
حجت الاسلام والمسلمین اسعدی ادامه داد: این مساله اقتضا می کند، مدیران و دست اندرکاران حوزه به ترویج روش نگارش پژوهش در حوزه های علمیه اهمیت دهند تا آثار علمی را به سمت نقطه مطلوب سوق دهد.
وی بر ضرورت حمایت مالی و معنوی از پژوهشگران حوزوی تاکید کرد و گفت: پژوهشگران حوزوی با اخلاق و تعهدی که از آنها انتظار می رود توقعی نسبت به بحث مادی ندارند، اما وقتی قرار شد از روند کار علمی حمایتی صورت بگیرد این انتظار می رود که از پژوهشگران حوزوی نیز حمایت های لازم انجام شود.
لزوم حمایت از پژوهشگران
سرپرست گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان این که تشویق عملی پژوهشگران نباید صرفا در برگزاری جشنواره سالیانه خلاصه شود، اظهار داشت: یک پژوهشگر انتظار دارد که در سیر فعالیت پژوهشی از زمینه های حمایت معنوی برخوردار شود و اگر مشکلی در چاپ آثارش ایجاد شد، با مراجعه به مراکز حوزوی تسهیلاتی برای چاپ آن بگیرد، چرا که بسیاری از آثار حوزوی گردو خاک می خورد و تسهیلاتی برای عرضه آن وجود ندارد و این انتظار می رود که مسئولان از آنها حمایت کنند.
حجت الاسلام والمسلمین اسعدی ادامه داد: این که حوزه علمیه پزوهش محور نیست و آموزش محور است، از جهتی درست و از جهتی هم نادرست؛ از این جهت که بخواهیم آثار خروجی حوزه را پژوهشی تلقی کنیم به این معنا شاید درست باشد؛ یعنی فارغ از این که یک حوزوی به دلیل امتیاز خاص و آمادگی که در فضای علمی به دست آورده بگوییم حوزه توانسته است پژوهش هایی را سامان دهد و به جامعه علمی عرضه کند، ضعف داریم، به طور مثال رساله های علمی حوزوی که ماهیتی کاملا حوزوی دارند از نظر علمی تا حدودی کمرنگ هستند و از سطح مقبولی برخوردار نیستند.
سرپرست گروه قرآن پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اضافه کرد: بخشی از طلاب، نگاه اجتهادی به علم را فراموش کرده اند؛ در صورتی که حتی این نگاه برای یک مبلغ نیز نیاز است.
وی در پایان افزود: بخشی از بدنه حوزه علمیه که دغدغه اجتهادی دارند، قابل قیاس با دیگران نیستند و خیلی از درس های آنها حتی سبقه پژوهشی دارد.