به گزارش خبرگزاری حوزه، ابراهیم سلیمانی، امروز «29 آذر ماه» در گفت وگو با خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار داشت: یاردیرپای (استان) قــم كه نامش قرين تاريخ و فرهــنگش پيوندي ناگسـستني با ذريه نبي مكرم اســلام (ص) دارد، همواره در تاریخ و دوران معاصر به عنوان یکی از مهم ترین قطب های مذهبی و فرهنگی جهان اسلام و تشیع علوی به شمار می آمده است، در کنار این ویژگی بارز این خطه از ظرفیت ها و توانمندی های ارزشمندی برخوردار بوده که کمتر شناخته و معرفی شده است؛ براین اساس شهـرداری قـــم در نظر دارد با همکاری جهـاد دانشـگاهی و دیگر سازمان ها و متولیان عرصـه های گوناگــون کتــاب مصــور"در حـریم حــرم" (قم در گذر زمان) را منتشر کند.
وی با اشاره به موضوعات این فراخوان، افزود: عکس های ارسالی با موضوعات جاذبه های مذهبی، تاریخی، طبیعی، فرهنگی، هنری، گردشگری، اقتصادی، آموزشی، ورزشی، اجتماعی، آداب و سنن و آیین ها، سیما و منظر شهری شامل بافت های قدیم و جدید، قم در انقلاب اسلامی؛ دفاع مقدس و دیگر موضوع ها و مضامینی که به هر نحو معرف و نماد شاخص و بارزی از قم باشد، پذیرفته می شود.
سلیمانی افزود: محدودیتی از لحاظ تعداد و نوع آثار وجود ندارد و هر متقاضی می تواند آثار رنگی یا سیاه و سفید خود را (به صورت دیجیتال یا آنالوگ) ارسال نماید.
وی درباره شرایط شرکت در این فراخوان ابراز داشت: آثــار دیجـیتال یا اسکن شده باید با فرمـت TIF و با رزولوشـن 300dpi در ابعــاد 30 در40 سانتیمتر ارسال شود؛ همراه با آثـــاری که به صورت لوح فشرده (CD) ارایه میشود، باید یک نسخه پرینت مطابق با نسـخه اصلی (سیاه و سفید یا رنگی) ارسال و پشت هر یک برچسب مربوطه الصاق شود؛ بر روی هر لوح فشرده (CD) نــام و نام خـــانوادگی و هـــر عکس را درون لوح فشرده (CD) به ترتیب نام عکــاس وعنوان عکـس نامگذاری شود؛ دبیرخانه اجرایی، ارسال کننده را صاحب اثر میشناسد؛ البته عکس ها نباید به صورت لوله شده و یا با قاب و پاسپارتو ارسال شود، همچنین آثار باید کاملا مستند بوده و از هرگونه دستکاری یا حک و اصلاحی که جنبه مستند بودن عکس را مخدوش می سازد، اجتناب شده باشد؛ همراه با آثار، جدول تقاضای شرکت نیز به طور کامل تکمیل و ارسال شود؛ دبیرخانه اجرایی مسئولیتی در قبال ارسال نامطلوب و آسیب های ناشی از پست را نمی پذیرد و ارسال آثار به منزله قبول مقررات است.
وی گفت: از میان آثار رسیده عکس های مناسب برای چاپ در کتاب انتخاب شده و به هر عکاسی که آثارش پذیرفته شود علاوه بر لوح سپاس و کتاب منتشر شده، در قبال هر عکس انتخاب شده مبلغ یک ميليون ريال اعطا می شود.
سلیمانی با تقدیر از توجه و تعامل مسئولان شهرداری قم و جهاد دانشگاهی واحد استان قم که در تحقق انتشار این کتاب نفیس پیشقدم شده اند، گفت: ان شاءالله بتوانیم در این رویداد ارزشمند و فاخر گامی موثر و تاثیرگذار برداریم.
وی درباره اهمیت عکس خاطرنشان کرد: امروزه تاریخ را عکاسان با عکس های خود به صورت مصور می نویسند و آن را به شکل عینی ثبت و ضبط می کنند.
سلیمانی ابراز امیدواری کرد تا با انتشار این کتاب؛ پژوهشی تصویری و برداشتی مثبت از فرهنگ، آداب و رسوم، ابنیه تاریخی و مذهبی و ... استان قم صورت بگیرد و زمینه ای را برای گام های موثر بعدی برای آینده فراهم سازد.
وی با بیان اینکه قم، خاستگاه انقلاب اسلامی ایران است از تمامی عکاسان دعوت کرد تا با ارایه آثار خود، مسئولان انتشار این کتاب را یاری کنند و نظرها و پیشنهادهای خود را در ارایه هر چه بهتر این اثر ماندگار به دبیرخانه این کتاب ارسال و بیان کنند.
وی اعلام کرد: به زودی نشست های تخصصی با عکاسان مختلف استان قم و نیز با حضور دکتر مجتبی آقایی (از عکاسان و استادان بنام دانشگاه)، برای غنی تر شدن این اثر برگزار می شود و مساعدت های لازم نیز برای ثبت عکس های جدید عکاسان با آنها انجام می شود.
سلیمانی همچنین از بیوت آیات عظام، سازمان ها و نهادها، مجموعه داران عکس و ... درخواست کرد: عکس های فاخر خود را درباره استان قم به صورت امانت در اختیار این دبیرخانه قرار دهند تا با اسکن آن از بهترین عکس های ماندگار در این اثر بهره برده شود.
یادآور می شود، علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به دبیرخانه این کتاب عکس به نشانی قم، خیابان شهیدان فاطمی (دورشهر)، روبروی فروشگاه جانبازان، پلاک 222، جهاد دانشگاهی واحد استان قم مراجعه کنند و یا در قم با تلفن 7745650 با پیش شماره 0251 تماس بگیرند و یا به نشانی اینترنتی www.aupc-acecr.com مراجعه کنند.
همایش الگوی معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی برگزار می شود
مسئول دبیرخانه دایمی همایش «الگوی معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی» از برگزاری این همایش در سال جاری با عنوان «قم شهر موجود، شهر مطلوب» خبر داد.
فاطمی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: فراخوان این همایش بزودی تکمیل شده و از طریق تارنمای (سایت) جهاد دانشگاهی واحد استان قم به نشانی www.aupc-acecr.com در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه 23 محور برای این همایش پیشنهاد شده است، گفت: قم و روند توسعه کالبدی در طول زمان، قم و عناصر تاریخی شهری، قم شهری با ابعاد بین المللی، قم و جایگاه بقاع متبرکه در شهر، قم ارتباط متقابل حوزه علمیه و شهر، قم شهر پایدار اسلامی – ایرانی، قم و محرک های توسعه شهری، قم و آسیب های اجتماعی، قم مهاجرت فرصت ها و تهدیدهای پیش رو، قم و بازنمایی خاطره جمعی و آیین های مذهبی در فضاهای همگانی، قم و المان های اسلامی شهری، قم و تجربه های عمرانی، قم و زیرساخت های شهری، قم و توسعه گردشگری، قم و تجربه های شهرسازی نوین، معماری قدسی، الگوی عناصر شهری در شهرهای اسلامی – ایرانی، تاثیر تفکر شیعه در معماری و شهرسازی، شاخصه های منظر شهرهای مذهبی، حضور زنان و الزامات فضاهای شهری، تعاملات اجتماعی در عرصه های همگانی شهرهای مذهبی، نقش و جایگاه نشانه ها و هنرهای شهری در شهرهای مذهبی و بررسی تطبیقی تجارب موفق شهرسازی در شهرهای مذهبی جهان اسلام از جمله محورهای پیشنهادی برای این همایش است.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این همایش می توانند به دبیرخانه دایمی همایش مذکور به نشانی قم، خیابان شهیدان فاطمی (دورشهر)، روبروی فروشگاه جانبازان، پلاک 222، جهاد دانشگاهی واحد استان قم مراجعه کنند و یا در قم با تلفن 7748712 با پیش شماره 0251 تماس بگیرند و یا به نشانی اینترنتی www.aupc-acecr.com مراجعه کنند.