به گزارش خبرگزاری حوزه،حجتالاسلام و المسلمین محمودرضا جمشیدی مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور در پیام خود خطاب به اساتید، مسئولان و طلاب حوزههای علمیه خواهران آورده است.
نهضت عظيم اسلامي كه در سال 57 به رهبري امام خميني (ره) به پيروزي رسيد، دين را در حالي به عرصه اجتماع و سياست بازگرداند كه سالها پيش از آن هر دو قطب ايدئولوژيك آن زمان، يعني اردوگاه ليبراليسم غرب و كمونيسم شرق، پايان حيات ديني را اعلام كرده بودند. اين نهضت بزرگ، همه پيش بيني ها و معادلات دو ابر قدرت را به كلي در هم ريخت و اردوگاه عقيدتي جديدي را در برابر ايدئولوژي هاي روز به وجود آورد. از آن زمان دو نياز بسيار مهم و سرنوشتساز، پيش روي مجامع علمي ديني قرار گرفت. اول: پاسخگويي به همه نيازهاي ديني فكري نظام اسلامي، از مسائل ساختاري گرفته تا مناسبات و روابط سياسي، اجتماعي، اقتصادي و دوم: اثبات توان دين در اداره جامعه بشري در عصر حاضر با همه پيچيدگي ها و تنوع هاي آن.
از اين رو تلاش در جهت توليد علم ديني، اساسي ترين تكليف مجامع علمي ديني كشور و مشخصاً حوزه-هاي علميه است. لكن توليد علم ديني از گذرگاه تفكرات و انديشه ها و نظريات فرهيختگان و انديشمندان امكان پذير است و لازمه نظريه پردازي علمي، آزادانديشي و برخورداري از فضاي بحث و مناظره علمي آزاد مي باشد تا در نتيجه تضارب صحيح و عالمانه و ناقدانه آراء و انديشه ها، كلام حق،راه حق و گزاره هاي علمي برحق، نمايان و آشكار شود و به تعبير اميرالمؤمنين،علي (عليه السلام):«حق و صواب متولد شود».
با عنايت به اين نياز و وظيفه بسيار بزرگ، مقام معظم رهبري (مدظله العالي) حوزهها و دانشگاهها را به برپايي نهضت آزادانديشي فراخواندند و بارها بر ضرورت آن تأكيد ورزيدند.
اكنون در هفته نمادين پژوهش هستيم و با تمهيداتي كه معاونت محترم پژوهش انديشيده، اين روز به نام «آزادانديشي و پژوهش» نام گذاري شده است. در اين روز مبارك، با استعانت از الطاف لايزال الهي و توجهات حضرت بقيه الله الاعظم (عجل الله تعالي فرجه الشريف) آغاز «نهضت آزادانديشي» را در حوزههاي علميه خواهران اعلام ميدارم. اطمينان دارم با متانت، سعه صدر، شوق و انگيزه كمالخواهي و سعادتجويي كه در همه عزيزان صف و ستاد مركز وجود دارد، كرسي هاي آزادانديشي در مدارس با آرامش و صبر و به دور از هياهو و جنجال برگزار خواهد شد و همگان اعم از استادان كرام، مسئولان و مديران محترم و طلاب عزيز، با رعايت اخلاق علمي و پرهيز از ايراد اتهام و نگاه منفي به يكديگر و خودشيفتگي نسبت به آرا و انظار، محيط سالم و همدلانه اي را براي رونق هر چه بيشتر مباحثات علمي مورد نياز روز، فراهم مي آورند تا به زودي شكوفايي همه افكار و انديشه هاي طلاب و دانشپژوهان و پژوهشگران گرامي و ايفاي نقش در خور شأن حوزه هاي علميه خواهران در توليد علم ديني را شاهد باشيم.