به گزارش خبرگزاری حوزه حجتالاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، در هفتمین همایش اساتید سطح عالی و خارج تفسیر قرآن حوزه علمیه قم که شب گذشته در مدرسه علمیه آیتالله العظمی گلپایگانی(ره) قم برگزار شد، با بیان این که سطح عالی حوزه و ویژگیهای آن، آثار مثبت فراوانی دارد، گفت: البته در این عرصه، نابسامانی در شرکت طلاب در کلاسهای درس اساتید انجام میشد و این مسئله اساتید و بزرگان حوزه را نگران کرده بود.
وی افزود: محصلان فعال از رسائل تا پایان کفایتین حدود 18 هزار نفر هستند که جای تأسف داشت که از این تعداد، تنها حدود 2 هزار و 500 طلبه پای درس استاد تلمذ میکردند.
مدیر حوزه علمیه استان قم با اشاره به اجرای طرح ساماندهی دروس عالی حوزه علمیه قم از نیمسال دوم سال گذشته، گفت: بر اساس این طرح، طلاب بعد از اتمام پایه شش حوزه وارد سطح عالی میشوند و باید به صورت منظم و بر اساس حضور و غیاب اساتید در درسها شرکت کنند.
وی با اشاره به تأثیرگذاری اجرای این طرح در ساماندهی کلاسهای سطح خارج حوزه گفت: بر اساس آمار اعلام شده در پایان سال تحصیلی، تعداد شرکت کنندگان در کلاسهای درس، از حدود 2500 نفر به 9375 نفر رسید که رشدی بیش از سه برابری را نشان میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین فرخفال با بیان این که بر اساس این طرح، نمره قبولی طلاب در سطح عالی بدون حضور در کلاس درس حداقل 16 است، افزود: از آغازسال تحصیلی جدید تا کنون، آمار ارائه شده نشان میدهد که بیش از 13 هزار طلبه سطح عالی به صورت منظم در کلاسهای درس اساتید حضور مییابند.
مسئول حوزه مدیریت حوزه های علمیه در ادامه به برنامه حوزه علمیه قم در راستای ارائه درس تفسیر قرآن کریم همانند دروس رسمی حوزه اشاره کرد و گفت: در راستای ادای دین به ساحت مقدس قرآن کریم، درس تفسیر در سطح عالی نیز در چارچوب طرح ساماندهی قرار گرفت تا بر اساس آن، تفسیر از حاشیه به متن وارد شود.
مدیر حوزه علمیه استان قم با بیان این که در سال جاری، با توجه به محدودیت امکانات و نبود هماهنگی کافی با اساتید و مدیران مدارس، این طرح آن گونه که برنامهریزی شده بود، اجرا نشد، گفت: باید با برنامهریزی دقیق و جدیت درس تفسیر را مانند دروس رسمی حوزه، برای طلاب ارائه کنیم تا در سال آینده شاهد برپایی با شکوه کلاسهای تفسیر قرآن کریم در پایههای 7 الی 10 باشیم.