دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

دبیر علمی همایش ملی قرآن کریم و هنر، از برگزاری همایش ملی قرآن کریم و هنر در 12 اردیبهشت ماه سال 1392 در قم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حسینی ژرفا امروز (یکشنبه 3 دی ماه) در نشست خبری همایش ملی قرآن کریم و هنر، با اشاره به اینکه زمینه های هنر اسلامی در حوزه علمیه فراهم شده است، خاطرنشان کرد: گام به گام به عرصه اندیشه ای هنر رسیده ایم و حدود 4 سال است که در این عرصه فعالیت می کنیم.

وی با تاکید بر نسبت دین با هنر افزود: موسسه عالی هنر درباره هنر اسلامی و پیوند اسلام با هنر فعالیت می کند و در این سال ها تعامل خوبی با دانشگاه های کشور داشته است.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی ژرفا در ادامه با اشاره به برگزاری همایش ملی قرآن کریم و هنر اظهار داشت: این همایش با مشارکت حدود 12 مرکز حوزی و 6 مرکز دانشگاهی و 6 مرکز تخصصی قرآن پژوهی برگزار می شود و هیات علمی نیز متشکل از 11 نفر از متخصصان حوزه و دانشگاه هستند.

عضو هیات علمی رشته فلسفه هنر ادامه داد: این همایش12 اردیبهشت ما سال 92 در قم برگزار می شود، مجموعه پیش نشست های تخصصی نیز خواهیم داشت که اولین آن 10 دی ماه امسال در دانشگاه الزهراء تهران برگزار می شود.

دبیر علمی همایش ملی قرآن کریم و هنر تاکید کرد: فرصت برای ارائه چکیده مقالات به دبیرخانه همایش تا پایان دی ماه امسال وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه این همایش یک عنوان ویژه و 5 محور خواهد داشت، خاطرنشان کرد: عنوان ویژه همایش، بررسی اندیشه های هنری شهید مطهری خواهد بود و از فرصت مغتنم 12 اردیبهشت ماه یاری گرفته ایم که اگر این محور مورد استقبال قرار بگیرد مکتب علمی که استاد شهید مطهری در آن پرورش پیدا کرده است اندیشه های قرآنی علامه طباطبایی نیز مورد بررسی قرار  خواهد گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی ژرفا بررسی مفهوم زیبایی در قرآن کریم، ملاک های زیبایی از منظر قرآن کریم، زیبایی طبیعی از منظر قرآن کریم، رابطه هدایت و زیبایی از منظر قرآن کریم و زیبایی شناسی قصه های قرآن کریم را از محورهای 5 گانه این همایش برشمرد.

عضو هیات علمی رشته فلسفه هنر گفت: 14 موضوع پیشنهادی هم برای نویسندگان و هنرمندان ارائه داده شده است.

دبیر علمی همایش ملی قرآن کریم و هنر، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت ارشاد اسلامی، شهرداری تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه الزهرا، دانشگاه شاهد، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، سازمان فعالیت های قرآنی دانشگاه های کشور، پژوهشگاه فرهنگ هنر و معماری جهاد دانشگاهی، انجمن علمی قرآن پژوهی حوزه علمیه قم و انجمن علمی پژوهش های هنری ایران را از نهادهای مشارکت کننده این همایش عنوان کرد.

وی همچنین با اشاره به اهداف برگزاری این همایش تاکید کرد: ما به دنبال ارائه راه حل نیستیم، اگر متوقع باشیم که با برگزاری یک همایش می توانیم به راهکار برسیم هدف درستی نیست اما به دنبال آن هستیم که نظریات مختلف را جمع کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی ژرفا افزود: هدف نهایی ما این است که بتوانیم از قرآن کریم درباره هنر به جواب های قطعی و روشن دست پیدا کنیم اما این هدف غایی با برگزاری یک همایش دست یافتنی نخواهد بود بلکه می توانم نظریه های گوناگون را گردهم بیاوریم.

عضو هیات علمی رشته فلسفه هنر گفت: تلاش می کنیم از دو تن از مراجع عظام در مراسم افتتاحیه و اختتامیه این همایش یاری بگیریم که در حال رایزنی هستیم و بضاعت علمی حوزه و دانشگاه را در نقطه اوج استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha