به گزارش سرویس استانهای خبرگزاری حوزه حجت الاسلام والمسلمین محمد علی رضائی در سومین جشنواره استانی علامه حلی در اصفهان گفت: خداوند در آيات قرآن به قلم و نوشتههايش سوگند ياد کرده كه نشان دهندهى اهميت قلم و نوشته نزد خداى متعال و نيز نوعى جلب توجه انسان به نقش قلم و كتاب در سرنوشت بشريت است. در برخى احاديث شيعه و اهل سنت روايت شده كه «اولين چيزى كه خدا آفريد، قلم بود». هرچند اين حديث اشاره به قلم تقدير است، اما اهميت نقش قلم را نشان مىدهد.
وی افزود پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله خود نیز چيزى نمىنوشتند تا مبادا شبههاى در مورد اعجاز قرآن پيش آيد و در محيط جزيرة العرب كه تعداد افراد با سواد آن به بيست نفر نمىرسيدزندگی می کردند، اما قرآنى را براى بشريت به ارمغان آوردند كه با واژهى «بخوان» شروع شد و به قلم و نوشتار سوگند ياد مىكرد و از اين رو مبدأ پيدايش تمدنى عظيم در جهان شد.
حجت الاسلام والمسلمین رضایی یادآور شد در احاديث متعددى از پيشوايان اسلام روايت شده كه به ياران خود تأكيد مىكردند به حافظه بسنده نكنند و احاديث و علوم را بنويسند و براى آيندگان به يادگار بگذارند .
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه با استناد به روایتی از پيامبر صلى الله عليه و آله كه سه صدا ی گردش قلمهاى دانشمندان، صداى گامهاى مجاهدان و صداى چرخ ريسندگى زنان پاكدامن حجابهای ظلمت را پاره میکند گفت: در اين حديث پرمعنا بر سه عنصر محورى قلم، جهاد و اقتصاد تأكيد شده ولى نقش علم و قلم قبل از همه بيان شده است.
وی خاطر نشان کرد: مخالفان اسلام به پيامبر اسلام صلى الله عليه و آله تهمت جنون مىزدند، در حالى كه خدا به آن حضرت نعمتهاى فراوان، همچون عقل، درايت، امانت، راستى، علم، نبوت، عصمت و اخلاق برجسته عطا كرده بود. آنان اين حقايق را نمىديدند، از اين رو به آنها هشدار مىدهد كه به زودى خواهيد ديد كه چه كسى فتنه زده و جن زده و ديوانه است.
وی در ادامه به بهداشت در تحقیق اشاره کرد و تاکید کرد: محقق باید در دوران تحقیقش به تغذیه و بهداشت جسم و روح اهمیت بدهد تا بتواند در سلامت کامل به فعالیتهای خود استمرار بخشد.