حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران با اشاره به ضرورت و لزوم اهتمام جدی مسولان فرهنگی و دستگاههای مربوطه جهت ارائه مدل زندگی اسلامی با توجه به منویات مقام معظم رهبری ابرازداشت: کمیسیون فرهنگی مجلس بحث سبک زندگی اسلامی را بعنوان مهمترین اولویت در دستور کار خود قرار داده و نمایندگان مردم در این خصوص کار خود را بر روی عناوینی چون آسیب شناسی، چیستی موضوعات، شناخت مولفه ها، شناخت اهداف و موضوعات مدل زندگی اسلامی و ایرانی آغاز نموده اند.
وی افزود: این مسئله همانطوریکه از اسم آن برمی آید یک مسئله کاملاً اسلامی است که باید از درون فرهنگ، مبانی اسلامی و اندوخته های علمی و معرفتی دانشمندان اسلامی بروز نماید.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بیان اینکه ارائه مولفه های سبک زندگی اسلامی در واقع یک مسئله داخلی محسوب می شود گفت: شاید این دیدگاه در برخی محافل علمی وجود داشته باشد که برای دست یابی به این مدل، باید به آرا و نظریات متفکران غربی چون شوپنهاور و فروید رجوع کرد در حالیکه استفاده از منابع و مکتوبات علمای سلف همچون نوشته های شهید ثانی و خواجه نصیرالدین طوسی می تواند بطور شایسته ما را در ارائه سبک زندگی اسلامی یاری نماید.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه تعريف سبك زندگي اسلامي، باید نگاه ديني حاكم باشد افزود: یکی از خطر هایی که در این رابطه مطرح است مسئله تاثیر پذیری از دیدگاههای سكولاریستی و کپی برداری از مدل های غربي می باشد که محققان ما باید به شدت از آن پرهیز نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین آقاتهرانی با اشاره بر لزوم نقش آفرینی حوزههای علمیه در ارائه و تکوین سبک زندگی اسلامی تصریح کرد: با توجه به اطلاعات بدست آمده متوجه شدیم که برادران حوزوی ما نیز در این رابطه حرکت خوبی را آغاز نموده اند؛که انشالله با ادامه این روند امیدواریم زمینه جهت احیا و مطرح نمودن تمدن اسلامی در سطح بین المللی نیز فراهم شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح باید با مشارکت عمومی همراه باشد افزود: ارائه جذابیت های سبک زندگی اسلامی و ایرانی باید بنحوی باشد که این طرح بتواند جایگاه خود را در میان مردم پیدا کند و همچنین ارتباط خوبی را با نسل جوان ما برقرار نماید.
وی در پایان يكي از مصاديق بارز توجه به سبك زندگي در معارف اسلامي را رسیدگی افراد جامعه اسلامی به محاسبه اعمال و رفتار خود در مواجهه با دیگران دانست.