متن این یادداشت که به فارسی ترجمه شده است، تقدیم خوانندگان حوزه نیوز می شود:
شیخ محسن اراکی، از چهره های برجسته علمی و شخصیت های درخشان عرصه تفکر اسلامی در داخل و خارج ایران، میهمان این تونس بود. وی در این سفر همچون همیشه در منبرهای مختلف فرهنگی و رسانه ای در پایتخت تونس درخشید. بیداری اسلامی و استراتژی وحدت و تقریب، مهم ترین محورهای سخنان او بود.
از زمان آخرین سفر او به تونس در یک سال و نیم پیش، انقلاب تونس از مهم ترین دغدغه های او بود. از نظر او تشابه زیادی میان انقلاب تونس و ایران وجود دارد. هر دو کشور در معرض ظلم زیاد و تلاش های پلید برای حذف و نابودی هویت دینی و اسلامی مردم قرار داشته اند... و با وجود شب و تاریکی طولانی، تابش سپیده فجر و پیروزی الهی در این دو کشور نمایان شد.
* نقش فرهنگ عاشورا در انقلاب های منطقه
امام خمینی فرمود که ما هرچه داریم از عاشورا است. از دیدگاه ایران، انقلاب تونس و ایران از برکات انقلاب امام حسین(ع) است، چراکه انقلاب حسین(ع)، انقلاب مظلومان و مستضعفان و فریاد گم شده آنها در طول تاریخ است.
عاشورا در فرهنگ اسلامی یک مساله ریشه دار است که نقش زیادی در شل گیری بیداری و قیام علیه ظلم و فساد داشته و با گذر زمان در درون امت اسلام نهادینه و مستحکم شده و توانسته نقش به سزایی در تغییر مسیر تاریخ اسلام بگذارد و وجدان های مرده را زنده و اراده ها را آزاد کند و یک جنبش بیداری در امت اسلامی ایجاد کند که جنبش ها و قیام های اخیر و خشم و انتقام گسترده مردمی و انقلاب های بهار عربی از پیامدهای آن است.
* از عربستان تا ایران
هنگامی که نوجوان بودیم، از علوم مختلف اسلامی بهره مند میشدیم و بر سر حفظ روایات نبوی با هم مسابقه میدادیم. به یاد دارم در آن دوره، با دو روایت برخورد کردم که معنای آنها را بعدها فهمیدم.
روایت اول مربوط به سلمان فارسی بود که در آن از فارس ها و نقش آنها در حفظ اسلام، تجلیل بسیار شده بود و روایت دیگر در مورد نجد (در عربستان سعودی) و نقش آن در فتنه انگیزی بود.
عربستان سعودی از زمانی که به دست انگلیسی ها تاسیس شد متاسفانه مرکز انتشار فتنه و اختلاف افکنی و ایجاد درگیری های طایفی و مذهبی در جهان اسلام بوده است. و ایران از زمان انقلاب خود تا کنون بهترین یاور امت اسلام در مسایل امت و داعیه دار و بانی خیر و وحدت و تقریب گروه ها و عناصر مختلف امت بوده است.
* نقاط مشترک
برخی محققان بر این باورند که ملت تونس و ایران جنبه های مشترک متعددی دارند که مهم ترین آنها عبارتند از:
1. عشق به هنر و زیبایی
2. عرفان و توجه به امور معنوی
3. دوستی اهل بیت(ع)
و شاید اینها راز نزدیکی و همنوایی و همبستگی میان این دو ملت و مسؤلان آنها در بخش های مختلف باشد. از جمله توجه و اهتمام فراوان ایران به انقلاب تونس و مسایل مهم این انقلاب و پیامدها و چالش های پیش روی آن.
* بیداری اسلامی
بیداری اسلامی در یکی از معانی اش، عبارت است از پدیده ای اجتماعی با هدف بازگرداندن بیداری به امت اسلام و حس اعتماد به نفس و افتخار به دین و کرامت و استقلال سیاسی و اقتصادی و فکری و تلاش برای ایفای نقش طبیعی خود در بنای تمدن اسلامی، تمدن امتی که از نظر قرآن، بهترین امتی است که در میان انسان ها ظاهر شده است.
و انقلاب های اخیر منطقه عربی از جمله انقلاب تونس از منظر جریان بیداری، در همین چهارچوب واقع شده است. انقلاب تونس دارای ریشه ها و ابعاد اسلامی روشنی است که این ریشه ها در اهداف و شعارها و روش های آن به روشنی قابل ملاحظه است.
* فریب رسانه ای
با وجود جایگاه ثابت و بلند ایران و سرمشق بودن آن برای تمام مسلمانان و آزادگان جهان و با وجود موضع گیری های این کشور در حمایت از عدالت و آزادی و وحدت و صلح و با وجود خیرخواهی و محبت ایران نسبت به ملت های منطقه، دشمنان ایران و دشمنان امت اسلام و انسانیت همواره تلاش میکنند ایران را به عنوان دشمن معرفی کنند تا مانع وحدت و همکاری با ایران و استفاده از امکانات زیاد و متنوع آن شوند.
اما با وجود تمام این تلاش های آنها، قدرت جادویی ایران و توانایی جذب و برحق بودن ایران باعث شده تمام رؤیاهای دشمنان نقش بر آب شود . تلاش آنها با شکست روبرو شود و بر باد برود.