به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام امين نصيريپور با اعلام این خبر گفت: دفتر برنامهريزي و ارزيابي آموزشي حوزههاي علميه خواهران به منظور ارزيابي، اصلاح و بهينهسازي کتابهاي درسي، در نظر دارد بخشي از کتابهاي درسي خود را به لحاظ محتوا، ساختار و مولفههاي ظاهري مورد ارزشيابي قرار دهد.
وي اين کتابها را شامل 23 عنوان ذکر کرد و افزود: براي شناسايي وضعيت موجود کتب درسي، پرسشنامههايي به صورت اختصاصي متناسب با هر کتاب، براي اساتيد و طلاب طراحي شده است تا نظرات پيشنهادي اساتيد و طلاب در مورد اين کتابها جمعآوري شود و پس از بررسي و تحليل نتايج، نسبت به تغيير، اصلاح و يا تثبيت کتابهاي درسي، تصميمگيري شود.
مسئول دفتر برنامهريزي و ارزيابي آموزشي حوزههاي علميه خواهران با بيان اين که اين طرح، مهم ترين بخش ارزيابي محتواي برنامه درسي حوزههاي علميه خواهران با محوريت کتب درسي است، ادامه داد: نتايج اين ارزيابي مبناي تصميم در مورد مناسب يا نامناسب بودن کتب درسي به لحاظ آموزشي خواهد بود.
حجتالاسلام نصيري پور در ارتباط با محورهاي ارزيابي کتب درسي، ابراز داشت: محورهاي ارزيابي کتب درسي شامل قانونمندي محتوا، سازماندهي محتوا و مولفههاي ظاهري ميشود که شاخصهاي مرتبط با اين محورها در قالب پرسشنامههاي طلاب و اساتيد مورد ارزيابي قرار ميگيرند. همچنين تناسب محتوا با اهداف واحد درسي و سازماندهي کتاب نيز محور ارزيابي اختصاصي پرسشنامه اساتيد به شمار ميرود.
براساس اعلام روابط عمومی حوزه های خواهران، وی با تاکيد بر رعايت اصول علمي ارزيابي در طراحي اين پرسشنامهها گفت: با توجه به اين که نظرات جمعآوري شده در اين طرح بايد بازتاب دهنده نظرات غالب طلاب و اساتيد باشد، در تعيين نمونه آماري اين طرح به پراکندگي مدارس در استانها و شهرها و جمعيت آماري توجه شده است و با در نظر گرفتن اصول علمي تعيين نمونه آماري حدود 9هزار نفر از طلاب در 27 استان و 267 مدرسه علميه در سراسر کشور انتخاب شدهاند. همچنين تمام اساتيدي که در نيمسال جاري کتب درسي مورد نظر را تدريس کردهاند، در اين ارزيابي مشارکت خواهند داشت.