جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

هویت طلبگی در تراز رهبری جهان اسلام است و اگر در عالم طلبگی رهبر هم نشوید بازوی رهبری خواهید شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، از تهران حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در همایش یک هزار نفری طلاب جدیدالورود حوزه‌ها علمیه استان تهران در تشریح طلبگی و مزیت‌های آن اظهارداشت: انگیزه و نیت در طلبگی بسیار مهمتر از استعداد است، استعداد برای تحصیل هر علمی لازم است، اما برخی توان کشف شناسایی و پرورش استعدادهای خود را ندارند با اینکه متوسط هوش مردم از میانگین هوش مردم در جهان بیشتر است، اما مشکل ما این است جوانان راه کشف و شناسایی و پرورش استعدادهای خود را نمی دانند.

وی تصریح کرد: فضیلتی بسیار مهم که گاه مورد غفلت واقع می شود در خطبه همام امیرالمومنین (ع) دوبار تکرار شده است و آن آمیختگی علم با حلم است، اگر کسی نتواند با حلم و بردباری به تحصیل بپردازد و علم را با حلم درنیامیزد نمی تواند عالم باشد، استعداد ذهنی در درس حرف دوم را می زند، اما حرف اول مربوط به نحوه مدیریت این استعداد ذهنی و نظم در درس خواندن و همچنین رعایت تقوا است.

وی افزود: اگر کسی به دلیل حضور و غیاب و نمره درس بخواند شخصیت خود را زیر پا گذاشته، چرا که اصولاً منشا نظم باید تقوا باشد، اما طلبه ای که به شکل منفعل در کلاس حاضر می شود و همواره استاد برای او یادآوری می‌کند که باید پیش مطالعه می‌کند چنین فردی با هر میزان از استعداد که داشته باشد به جایی نمی رسد استعداد نه تنها در طلبگی بلکه اساسا در کسب علم حرف اول را نمی زند.

سخنران این همایش افزود: دلیل بر این مدعی آن است که اولاً به صورت کلی ایرانی ها استعداد بالایی دارند و به صورت خاص برای یک طلبه نوع نگاه او به طلبگی سبک زندگی او و رعایت تقوا او را در کسب علم یاری می کند، دلیل دیگر اینکه مشاغل پیش روی یک طلبه مشاغل بسیار متفاوتی است.

وی خطاب به طلاب جدید الورود گفت: فردی که طلبه می شود باید برای هویت صنفی خود ارزش قائل باشد، ارزشی که اگر روزی دکتر یا مهندسی را در جایی دید ذره ای حسرت نخورد.

*طلبگی شغل رهبر جهان است

وی با بیان این‌که طلبگی دارای هویتی در تراز رهبری جهان است گفت: ممکن است شما رهبر نشوید، اما بازوی رهبر خواهید بود همانگونه که امام حسین (ع) حضرت ابوالفضل عباس را بازوی خود معرفی می فرمود. طلبگی که نصرت پیامبر، انبیا و ائمه‌(ع) است با هیچ شغلی دیگری قابل مقایسه نیست.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در ادامه با اشاره به بعد جسمانی و روحانی انسان تصریح کرد: آیا خدمت به جسم انسان مهمتر و زیباتر است یا خدمت به روح البته؛ ما کار پزشکان یا مهندسان جامعه را بی ارزش نمی دانیم، کار آنها نیز در جای خود مهم است، اما شرافت و اهمیتی که برای این صنف وجود دارد، اگر توسط شخص طلبه درک نشود، خیر و برکت را از زندگی او دور می کند.

وی در ادامه با اشاره به انتظارات مردم از یک طلبه گفت: نخستین ویژگی که مردم از یک طلبه انتظار دارند شادی و نشاط فراوان حاصل از احساس خوشبختی است، وقتی شما شاد هستید برای دیگران این سوال پیش می‌آید این چه دینی است که شما را تا این حد شاداب و بانشاط کرده است، شما از اینکه طلبه هستید تا چه حد احساس خوشبختی می کنید؛ بنابراین مردم آنچه که از یک طلبه انتظار دارند، احساس سرشار از انرژی نشاط و شادابی است و اینکه چه دینی می تواند تا این حد انرژی و نشاط به انسان تزریق کند، چرا یک طلبه احساس خوشبختی می کند ضمن اینکه طلبگی انسان ساز است، نفس علوم دینی و طلبه بودن پاک کننده و تطهیرکننده است.

این استاد حوزه ودانشگاه یادآورشد: طلبگی ارزشمند است از آن جهت که امیرالمومنین (ع) در توصیف علم فرمود: راس علم تواضع است و چشم آن بیزاری از حسادت، بنابراین علم، فهم و راستگویی را به دنبال دارد و از ثمرات آن تقوی و اجتناب از هوای نفس است خوب گوش کردن و زود پذیرفتن حرف علما از آثار علم است بنابراین از کسی که به سراغ طلبگی می رود انتظارمی رود که اینگونه باشد، شرافت طلبگی به دلیل هدایت انسانهاست.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان درپایان تصریح کرد: ما امروز نه به تعداد مدرسه های تهران یا به تعداد مساجد تهران و نه به تعداد خوابگاههای دانشجویی، طلبه موثر نداریم و توانمند در حالیکه امروز مردم جهان بیش از هر زمان دیگری تشنه معارف اسلام هستند، امروزنیازجامعه ما به این شغل تا چه میزان است، به خاطر دارید که در اوایل انقلاب، چقدر دکتر و مهندس از دیگر کشورها به ایران اعزام شدند، آیا طلبه را هم می توان از خارج وارد کرد، شغل طلبگی ارزشمندترین است، چرا که ارزشمندترین نیازهای جامعه را پاسخ می دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha