به گزارش خبرگزاری حوزه از گیلان حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاری در مراسم افتتاحیه شورای علمی- پژوهشی حوزه علمیه خواهران گیلان با اشاره به اینکه افزایش کمی و کیفی پژوهش ها و تحقیقات در کشورهای مختلف جهان عامل رشد و پیشرفت آنها شده است، گفت: با کمال تاسف در کشورمان مسئله مهم پژوهش آن طور که باید بدان پرداخته شود جدی گرفته نمی شود.
وی در ادامه با بیان اینکه آمارها نشان می دهد دو تا سه درصد سرانه تولید ناخالص کشورهای پیشرفته به پژوهش اختصاص پیدا می کند، ابراز داشت: این در حالی است که در کشور ما تنها دوازده صدم درصد سرانه تولید ناخالص ملی به پژوهش اختصاص پیدا می کند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان گیلان با بیان اینکه پژوهش در حوزه های علمیه تشیع و اهل سنت از دیرباز سابقه ای بس طولانی دارد، افزود: کثرت آثار علما و فضلای دینی خود نشانگر میزان کوشش آنها در زمینه پژوهش بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین انصاری ترسیم چشم انداز برای فعالیت های پژوهشی و در نظر گرفتن شرایط و نیازهای جامعه برای هدفمندسازی و کاربردی کردن پژوهش ها را دو وظیفه مهم برای دست یابی به اهداف علمی در کشور عنوان و خاطرنشان کرد: در صورت عدم توجه به این دو اصل مهم هرگز شاهد پیشرفت ملموسی در حوزه های علمی و پژوهشی نخواهیم بود.
وی تصریح کرد: ما باید روش های جدید تحقیقاتی را بیاموزیم زیرا این روش ها اطلاعات جدید و خوبی را برای ما به بار می آورد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان گیلان سپس نقد کتاب و نظریه پردازی را از نیازهای پژوهشی حوزه های علمیه عنوان کرد و افزود: یکی از آفت های مهم عرصه های پژوهشی امروز این است که افراد قبل از آموزش به سمت پژوهش گرایش پیدا می کنند که در این صورت چنین افرادی هرگز نمی توانند دیدگاهی جامع و کامل در زمینه ای خاص ارائه دهند.
* ارایه 284 پایان نامه در حوزه خواهران گیلان
فاطمه بداقی معاون فرهنگی- پژوهشی حوزه علمیه خواهران گیلان در ادامه این مراسم با ارائه گزارشی از وضعیت کارهای پژوهشی در مدارس علمیه استان گفت: تا کنون 284 پایان نامه در حوزه علمیه خواهران گیلان از سوی خواهران طلبه ارائه و دفاع شده است.
وی ادامه داد: یکی از افتخارات حوزه علمیه خواهران گیلان این است که هفت اثر پژوهشی طلاب خواهر استان در جشنواره حلی حائز رتبه های برتر علمی شدند.
خانم بداقی با بیان اینکه انتخاب موضوع مناسب برای انجام کارهای پژوهشی یکی از شاخصه های مهم برای کاربردی کردن آثار علمی محققین در سطح استان و کشور است، افزود: یکی از اقدامات این معاونت در این جهت، بومی سازی علل و ریشه های مشکلات مختلف در سطح استان و فرستادن موضوعات بدست آمده به مدارس علمیه استان برای شکل گیری کارهای علمی و پژوهشی است.