پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: صدا و سیما از نظر سخت‌افزاری اسلامی است، ولی از نظر نرم‌افزاری این اسلامیت کمرنگ دیده می‌شود، چرا که برنامه‌های آن، ‌رفاه طلبی غربی و مادی گرایی را ترویج می‌کند.

ابراهیم فتحی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به لزوم ترویج سبک زندگی اسلامی، گفت: سبک زندگی که امروز در جامعه حاکم است و از سوی مقام معظم رهبری پذیرفتنی نیست، سبکی است که از غرب وارد شده و جامعه را از فرهنگ ناب دینی خود جدا ساخته است.

وی با بیان این که فرهنگ و سبک زندگی اصیل اسلامی انسان‌ها را در مسیر معنویت قرار می دهد، افزود:‌ امروز بر اثر نفوذ غرب وترویج فرهنگ مدرن، سبک زندگی سنتی در جامعه کمرنگ شده است.

شعار زدگی دینی؛ دستاور ورود تکنولوژی غربی

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به این که زمانی که تکنولوژی‌ وارد جامعه می‌شود، به همراه خود فرهنگ جدید و مقتضات آن را نیز وارد می‌کند، ادامه داد: کاهش دین‌داری، عدم پایبندی به آموزه‌های دینی، ظاهرگرایی و شعار زدگی از نتایج ورود تکنولوژی غربی به کشور است؛ به این معنی که افراد در زندگی خود،‌ به آموزه های دینی عمل نمی کنند و تنها به شعار آن اکتفا کردند.

وی به نقش طلاب و فضلای حوزه در ترویج سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و گفت، طلاب باید با حضور فعال خود در این عرصه، سبک زندگی اسلامی و حیات طیبه را که در گذشته بیشتر در جامعه نمود عینی داشت را ترویج دهند، البته برای تأثیرگذاری در این عرصه، ابتدا باید خود عامل به این ارزش‌های اخلاقی و دینی باشند.

تاکید بر بازخوانی نظام اخلاقی و دینی

فتحی، بازخوانی نظام اخلاقی و دینی را در این راستا ضروری دانست و ابراز داشت: زمانی که نظام اخلاقی و دینی بازخوانی و تبیین شود، می‌توان سبک زندگی غربی که وارد فرهنگ اصیل اسلامی شده را کنار زد و شاهد حاکمیت ارزش‌های الهی در جامعه بود.

وی با مهم دانستن استفاده از تبشیر و تنذیر در این بازخوانی، اضافه کرد: مردم باید بدانند که با حاکمیت سبک زندگی غربی در جامعه، چه آسیب‌هایی آنها را تهدید می‌کند، همچنین باید در کنار این انذار‌ها، مردم را با محاسن و تأثیرات مثبت فرهنگ و سبک زندگی اسلامی آشنا کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) خاطرنشان کرد: کار دیگر در این عرصه، جلوگیری از مقبولیت سبک زندگی غربی در رسانه‌ها اهمیت زیادی دارد؛ متأسفانه شاهدیم که در مرحله عمل، در رسانه‌های خودی به نوعی مقبولیت فرهنگ و سبک زندگی غربی ترویج می‌شود.

لزوم ورود روحانیت به عرصه رسانه

فتحی تأکید کرد: روحانیت باید با ورود به عرصه رسانه، در برابر سبک‌های زندگی غربی بایستد و سبک زندگی اسلامی را تبیین کند.

 وی با بیان این که در کنار مقبولیت سبک زندگی غربی در رسانه،  در به وجود آوردن مقبولیت سبک زندگی اسلامی کار چندانی نشده است، گفت: برای نمونه باید ببینیم برنامه‌هایی که از صداو سیما برای کودکان و نوجوانان که تأثیرپذیرترین قشر در جامعه هستند،‌ پخش می‌شود، آیا بر اساس سبک زندگی اسلامی است؟

انتقاد از صدا و سیما

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، با اشاره به این که می توان از  ابزار هنری در ترویج فرهنگ و سبک زندگی اسلامی در جامعه استفاده کرد، افزود: صدا و سیما از نظر سخت‌افزاری اسلامی است، ولی از نظر نرم‌افزاری این اسلامیت کمرنگ دیده می‌شود، چراکه برنامه‌های پخش شده، ‌رفاه طلبی غربی و مادی گرایی را ترویج می‌کنند.

فتحی در پایان با اشاره به استفاده 25درصد مردم قم از شبکه‌های ماهواره‌ای، گفت: این حجم استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که ما باید در پخش برنامه‌های ماهواره‌ای نیز وارد شده و سبک زندگی دینی را تبلیغ کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha