دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

غرب با ایجاد و حمایت از طالبان و القاعده، بدنبال مقابله با نفوذ و تاثیرات انقلاب اسلامی ایران در منطقه و جلوگیری و مقابله با روی آوردن فزاینده به اسلام در غرب و اروپا می باشد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، یکی از رسانه های عراقی طی یادداشتی به تحولات بیداری اسلامی در سالهای اخیر اشاره کرد و نسبت به کم توجهی سیاستمداران جدید به آموزه های اسلامی و الگوهای موفق همچون جمهوری اسلامی ایران هشدار داد.

متن این یادداشت که خبرگزاری براثا منتشر کرده تقدیم خوانندگان حوزه نیوز می شود:

* ممکن است دوباره به سرنوشت طاغوتهای قبلی دچار شوید

شاید بد نباشد که به حکام جدید کشورهای عربی همچون تونس و مصر که بیشتر آنها اسلامگرا هستند و توانسته اند حکام دیکتاتور خود را سرنگون کنند یا به علت دیگر در آنها تغییراتی رخ داده مانند لیبی، تذکر بدهیم که این امکان وجود دارد که دوباره به همان سرنوشت حکام طاغوتی گذشته گرفتار شوند. آنها هم اکنون بر سر یک دوراهی هستند که یک راه، آنها را به رضایت خداوند و حمایت مردم و اجرای ارزش ها و ساختن میهنی آزاد و مستقل و شکوفا و ملتی با امنیت و ثروتمند و خوشبخت می­رساند و راه دیگر، آنها را به خشم خداوند و جهنم و نفرین مردم و شکست می­رساند. چرا که طاغوت های گذشته نیز مانند آنها انسان بودند و شاید برخی از آنها در ابتدای حکومت خود مخالف ظلم و دنباله روی از بیگانگان و خواستار آزادی و استقلال و دموکراسی بودند. اما گام ها و اقدامات اشتباهات کوچک آنها به جنایات بزرگ تبدیل شد و آنها رفته رفته به طاغوت هایی قاتل و دزد و مزدوران دشمنان خارجی تبدیل شدند.

* اشتباهات کوچک به اشتباهات بزرگ منتهی می­شود

خودپسندی افراطی و تکبر و دزدی از بیت المال و سهل انگاری در برخورد با دزدان بیت المال و پافشاری بر باقی ماندن در قدرت با توجیه های مختلف و به هر وسیله و دوری کردن از مردم به ویژه فقرا و نزدیک شدن به ثروتمندان و شرکت های خارجی و سرپوش گذاشتن بر فساد و فاسدان و فراموش کردن خانواده های شهدا و احترام گذاشتن به هویت و باورها و ارزش های میلیون ها نفر از شهروندان ملت خود و دروغگویی و وفا نکردن به پیمان ها و بستن قراردادهای سرّی که موجب اخلال به استقلال نظام است در مقابل جلب حمایت بیگانگان جهت باقی ماندن در قدرت و تامین منافع شخصی و خانوادگی و حزبی و زندگی مرفه و بی ارزش شمردن خون و آبرو و اموال مردم و فراموشی خدا و... همه اینها راهی را تشکیل می­دهند که به دیکتاتوری و طغیان منتهی می­شود و سیاسیون به خصوص اسلام گراها باید پس از رسیدن به قدرت از این ویژگی ها به دور باشند.

* آمریکا موفق به تسلط سیاسی بر عراق نشد

اگر لازم به ذکر مثال و نمونه برای یک تجربه نظام سیاسی معاصر در منطقه عربی و اسلامی باشد، خوب است جمهوری اسلامی ایران را در این زمینه مثال بزنیم. نظام ایران نظامی است که پس از انقلاب مردمی ایران به قدرت رسید و در این سی و سه سال تجربه خود رؤسای جمهور زیادی داشته که از 1979 تا 2012 شش شخصیت در ایران رییس جمهور بوده اند که عضو هیچ خانواده یا حزب یا منطقه ویژه نبوده اند و هیچکدام از آنها هم نظامی نبوده اند. ولی ما شاهد چنین حالتی در کشورهای جهان عرب نیستیم به جز لبنان که آن هم بیشتر رؤسای جمهورش از نظامیان بوده اند.در مورد عراق هم اگر پافشاری مراجع دینی نجف اشرف نبود، منبع اصلی قانون اساسی عراق، اسلام نمی­شد و اگر مراجع دینی بزرگ عراق نبودند آمریکا موفق می­شد استقلال ملی عراق را از بین ببرد و تخم تسلط سیاسی و امنیتی و قانونی و فرهنگی خود را برای سالهای زیاد در عراق بکارد.

* هدف غرب، جلوگیری از نفوذ انقلاب ایران است

واقعیت این است که بیگانگان به همکاری برخی نیروهای عقب مانده عربی و با تاسیس و حمایت از گروه هایی همچون طالبان و جنبش وهابیت، تلاش کرده اند چهره ای متحجّر را از اسلام در برابر جهانیان به نمایش بگذارند. بخش های امنیتی غربی در واقع از این گروه ها برای مقابله با نفوذ و تاثیرات انقلاب اسلامی ایران در منطقه و جلوگیری و مقابله با روی آوردن فزاینده به اسلام در غرب و اروپا استفاده کردند. با وجود تمام اینها به نظر ما زمینه مناسب برای اجرای بسیاری از جوانب نظام اقتصادی و تربیتی و فرهنگی و علمی اسلام وجود دارد به خصوص اگر ما از آموزه ها و معارف مدرسه اهل بیت(ع) استفاده کنیم که در راستای خط قرآن کریم و سنت نبوی قرار دارد.

* مراقب جریان های متعصب مذهبی و تکفیری باشید

به مناسبتِ سخن گفتن از اجرای نظریه اسلامی، نظر برادران خود در تونس و مصر و لیبی و مغرب و یمن را جلب می­کنم به ضرورت و اهمیت استقبال و استفاده علمی از آموزه های تمام مذاهب اسلامی معروف و در مقدمه آنها میراث علمی مدرسه اهل بیت(ع). آنها نباید اجازه دهند جریان های متعصب مذهبی و تکفیری، میان حکومت و میراث غنی اسلامی فاصله بیندازند. به ویژه با توجه به اینکه برخی مجامع مرتجع عرب تلاش می­کنند در جهات منافع خود و کشورهای استعماری و صهیونیست ها، میان مسلمانان درگیری های طایفی ایجاد کنند. در حالی که که آموزه های مدرسه اهل بیت(ع) بر اساس تعصب مذهبی نیست بلکه بر اساس مبانی علمی و اسلام میانه رو است که می­تواند راه حل های واقعی برای بسیاری از مشکلات انسان و جامعه و کشور ارائه کند.

* بزرگترین چالش پیش روی اسلامگراها

در این میان بخش مهمی از دعوت ما خطاب به برادران اسلامگرا در شمال آفریقا می­باشد، زیرا برخی نیروهای بین المللی و منطقه ای تلاش می­کنند، مانع اجرای اسلام میانه رو و موفق در کشورهای عربی بشوند. آنها می­خواهند نمونه ای تندرو و متحجر و افراطی از اجرای اسلام را در این کشورها به نمایش بگذارند.

تمام نیروهای اسلامی عربی که به قدرت رسیده اند باید متوجه باشند که بزرگ ترین چالش پیش روی آنها این است که آنها تا چه اندازه می­توانند یک نمونه و الگوی اسلامی میانه رو و معتدل و روزآمد ارائه کنند که بتواند آرزوهای ملت های عرب را برآورده کند؟ آرزوهایی که سال های طولانی در نظام های سرکوبگر و دیکتاتور تندرو پایمال شده است.

* راه گریز از چالش ها

به نظر ما نمی­توان این چالش را با موفقیت پشت سر گذاشت مگر از طریق آغوش باز علمی در برابر میراث علمی تمامی مدارس اسلامی اصیل. و هوشیاری و پرهیز کامل از تندروی و افراط در برخی جزئیات و مظاهر این نظریه. چه در نظام حکومتی و چه نظام جزایی یا برخی مظاهر اجتماعی مانند تحقق عدالت اجتماعی و حفظ کرامت انسان و جانبداری از فقرا و و محرومان و مستضعفان در مقابل ثروتمندان و مستکبران.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha