یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا مودب، صیانت از سنت های حوزوی در عرصه قرآن پژوهی و گسترش مطالعات و نقد و بررسی آثار قرآنی را از جمله اهداف انجمن قرآن پژوهی عنوان کرد.

مدیر انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که این انجمن در سال 1382 با مشارکت جمعی از قرآن پژوهان فاضل و متخصص در حوزه مطالعات قرآنی و معتقدان به نظام جمهوری اسلامی و دلسوزان انقلاب اسلامی تشکیل شد، گفت: توسعه مباحث تخصصی قرآن پژوهی، صیانت از سنت های حوزوی در عرصه قرآن پژوهی، گسترش مطالعات قرآنی، نقد و بررسی آثار قرآنی و تقویت و گسترش کرسی های نظریه پردازی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند تا به کمک آن در حوزه علوم انسانی تحول شایسته ای انجام شود، از جمله اهداف انجمن قرآن پژوهی حوزه می باشد.

برگزاری همایش "اندیشه های قرآنی امام خمینی(ره)"

وی با اشاره به فعالیت ها و برنامه های انجمن قرآن پژوهی، خاطرنشان کرد: چندین همایش قرآنی در کشور در طول چند سال گذشته برگزار شده که نخستین آن همایش "اندیشه های قرآنی امام خمینی(ره)" به عنوان بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی و یکی از مراجع بزرگ و از شخصیت های برجسته جهان بود

مدیر انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم ادامه داد: این انجمن تلاش کرد آثار قرآنی حضرت امام(ره) را که به صورت پراکنده چه در سخنرانی ها و چه در برخی از نامه ها و گفته های ایشان و یا در کتاب هایی که تدوین شده بود را جمع آوری و تحلیل و بررسی کند که نهایتا بیش از 100 مقاله تدوین شد و همایشی ملی با حضور آیت الله العظمی مکارم شیرازی و آیت الله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.

وی تصریح کرد: همایش اندیشه های قرآنی امام خمینی(ره) در سال 84 برگزار شد که آثار این همایش در برخی متون درسی دانشگاه ها نیز اثرگذار بود.

حجت الاسلام والمسلمین مودب با اشاره به این که همچنین در سال 86 همایش ملی اندیشه های قرآنی مرحوم شهید مطهری که یکی از بنیانگذاران نظام فکری جمهوری اسلامی بودند، برگزار شد، ادامه داد: این همایش با کمک جامعه المصطفی العالمیه برگزار گردید و بیش از 100 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال و منتشر شد که برای محققان دانشگاهی کار ارزشمندی بود.

برگزاری نخستین همایش ملی مترجمان قرآن

مدیر انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم در ادامه با بیان این که در سال 89 نخستین همایش ملی مترجمان قرآن به زبان فارسی نیز با مشارکت برخی از مراکز قرآنی از جمله گروه قرآن و حدیث جامعه  المصطفی العالمیه برگزار شد، اضافه کرد: 40 نفر از مترجمان فارسی زبان در این همایش حضور یافتند و درخصوص ترجمه های موجود و آسیب هایی که ممکن است به برخی ترجمه ها وارد شود به بحث و گفتگو پرداختند.

 این محقق و پژوهشگر قرآنی خاطرنشان کرد: افتتاحیه این همایش با حضور حضرت آیت الله مکارم شیرازی و مراسم اختتامیه نیز با حضور حضرت آیت الله یزدی رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد.

مشارکت در برگزاری بیش از 100 نشست علمی

وی به دیگر برنامه‌ها و فعالیت های انجمن قرآن پژوهی حوزه اشاره کرد و گفت: بیش از 100 نشست علمی نیز در طول چند سال گذشته با حضور اعضای انجمن در حوزه مطالعات قرآنی برگزار شده که این نشست ها از شبکه قرآن با عنوان "گوهر منیر" پخش شده است.

داور آثار قرآنی همایش کتاب سال حوزه

مدیر انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم با بیان این که این انجمن مسئولیت داوری آثار قرآنی همایش کتاب سال حوزه را به عهده دار است، افزود: انجمن قرآن پژوهی در هر سال بیش از 100 اثر قرآنی کشور که توسط حوزویان به رشته تحریر در آمده را داوری و بهترین آنها را انتخاب و به کتاب سال حوزه معرفی می کند و پس از آن برای تعدادی از کتاب های برگزیده، جلسه نقد را برگزار کرده است.

برگزاری 10 نشست نقد کتاب

این محقق و پژوهشگر قرآنی ادامه داد: تاکنون 10 نشست نقد کتاب در انجمن قرآن پژوهی برگزار شده است و انجمن توانسته برخی از اشکالات و نقدها را به جامعه علمی معرفی کند تا دیگر محققان و متخصصان با اشراف بیشتری به نگارش آثار بپردازند.

وی با اشاره به این که انجمن قرآن پژوهی تاکنون چندین کرسی و نشست نظریه پردازی را برگزار کرده است، خاطرنشان کرد: برگزاری نکوداشت آیت الله معرفت به عنوان یکی از قرآن پژوهان بزرگ کشور یکی دیگر از برنامه های انجمن بوده است.

عضویت 60  قرآن پژوه برجسته در انجمن قرآن پژوهی

حجت الاسلام والمسلمین مودب با اشاره به این که انجمن قرآن پژوهشی بیش از 60 نفر عضو دارد، ابراز امیدواری کرد: اعضای انجمن در سال آینده به حدود 100 نفر برسد.

مدیر انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم یادآور شد: اعضای کنونی انمن همگی از متخصصان و اساتید حوزه قرآن و هستند که در حوزه و یا مراکز وابسته به حوزه به تدریس و تفسیر مباحث علوم قرآنی می پردازند.

همایش بین المللی مترجمان قرآن برگزار می شود

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های آتی انجمن قرآن پژوهی حوزه اشاره کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم همایش بین المللی مترجمان قرآن کریم به زبان انگلیسی را برگزار کنیم؛ چرا که امروزه عمده مخاطبان انگلیسی زبان در دنیا بیش از باتفسیر با ترجمه قرآن سرو کار دارند.

معاون پژوهشی دانشگاه قم ادامه داد: امروز ترجمه های فراوانی دردنیا منتشر شده که برخی از مترجمان از علمای اهل سنت و برخی نیز از محققان شیعه هستند، این دو تفکر گاهی در ترجمه ها تفاوت هایی ایجاد کرده است که انجمن قرآن پژوهی حوزه سعی دارد تمامی مترجمانی را که مایل باشند را در قم گردهم آورده و با کمک متخصصان زبان انگلیسی، ترجمه های قرآن به زبان انگلیسی را مورد بررسی قرار دهد.

وی همچنین ابراز داشت: برگزاری نکوداشت یکی از چهره های برجسته قرآنی حوزوی کشور نیز در هیات مدیره انجمن مورد بحث قرار گرفته تا در آینده نزدیک برگزار شود.

انتشار مجله قرآن پژوهی

حجت الاسلام والمسلمین مودب، انتشار مجله قرآن پژوهی را از دیگر برنامه های این انجمن برشمرد و عنوان کرد: آیین نامه و اساسنامه این مجله تدوین شده و سردبیر و هیات تحریریه و اهداف پیش بینی شده اند و درخواست نشر و مجوز مجله قرآن پژوهی نیز به معاونت پژوهشی حوزه ارسال شده است که امیدواریم با عنایت شورای عالی حوزه بتوانیم مجوز انتشار این مجله را اخذ کنیم و ایده ها و اندیشه های قرآنی که به طور پراکنده منتشر می شود را به صورت منسجم در مجله قرآن پژوهی حوزه منتشر شود.

لزوم حمایت از انجمن های علمی

وی در بخش پایانی سخنان خود به ضرورت حمایت از انجمن های علمی تاکید کرد و اظهار داشت: متخصصان یک رشته با هم اندیشی می توانند به تولید و رشد علم کمک کنند؛ زیرا امروزه رشد و توسعه علم در گرو همکاری های گروهی است؛ مدیران حوزه بویژه شخص آیت الله حسینی بوشهری که خود در شکل گیری و اعتبار بخشی به انجمن نقش فراوانی داشتند، تاکنون حمایت های لازم را از انجمن های علمی داشته و دارند.

مدیر انجمن قرآن پژوهی حوزه علمیه قم ابراز امیدواری کرد: در آینده این حمایت ها بویژه در اختصاص اعتبارات مالی بیشتر شود تا انجمن ها در اجرای برنامه های خود با شرایط بهتری فعالیت کنند.

اعضای هیئت مدیره انجمن

حجت الاسلام والمسلمین مودب در پایان با اشاره به این که حجج اسلام والمسلمین زمانی، فاکر میبدی یزدی، بهجت پور، تجلی، رضایی اصفهانی و قنادی اعضای هیات مدیره انجمن قرآن پژوهی حوزه هستند، اظهار داشت: اعضای هیات مدیره فعلی تلاش خواهند کرد که پژوهش بویژه در حوزه مطالعات قرآنی را در کشور توسعه دهند.

 انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha