*روحانیت برای حفظ مرزهای اعتقادی لباس رزم می پوشد
وی افزود: دوران مشروطیت، صدور فرمان تحریم تنباکو، انقلاب اسلامی و... همه بیانگر نقش جدی روحانیت در شکل گیری تحولات مثبت در جهان اسلام به ویژه تشیع است؛ لباس روحانیت، همیشه هم لباس درس و بحث و تبلیغ نبوده و بارها و بارها، روحانیون با پوشیدن لباس رزم از مرزهای اعتقادی و جغرافیای اسلامی دفاع کرده اند؛ خاطرات مجاهدت های بزرگان شیعه در عراق و ایران در جنگ های معاصر، نمونه بارز این جریان درخشان است.
مدیر حوزه های علمیه کشور، خاطرنشان کرد: روحانیت شیعه همواره در سخت ترین شرایط، حضور در کنار مردم را رها نکرده است و در غم و شادی های مردم شریک بوده است؛ یکی از رموز ماندگاری روحانیت در کنار مردم واعتماد مردم به این سلسله جلیله، ویژگی های علمی و اخلاقی آنان است.
وی افزود: علم و فضل روحانیون بر عکس علم برخی دیگر از مدعیان علم، علمی جوشان و سیال و آرامش بخش است و چیزی نیست که دو روز دیگر دامنه آن، تمام شود و مردم از کسب این فضایل از طریق او نا امید شوند؛ فرزانگی، عامل دومی است که همیشه روحانیت را در کنار مردم قرار داده و باعث شده تا مردم سایه ای امن برای کسب معارف دین و متخلق شدن به آداب و اخلاق دینی پیدا کنند.
آیت الله حسینی بوشهری، خاطرنشان کرد: خدا ترسی و تواضع در مقابل مردم از دیگر خصوصیات بارز روحانیت است؛ روحانی اصیل همواره هر روز خود را در مقابل خداوند متعال، کوچک تر می بیند و با بندگان خدا با تواضع وکرامت رفتار کرده و در مقابل گردنکشان ساحت الهی با موضع عزت برخورد می کند و آنان را کوچک می شمارد.
*همه عرصه ها برای فعالیت روحانیت فعال است
امام جمعه قم،با اشاره به اهمیت حضور روحانیت در تمام عرصه ها، اظهارکرد: نظام اسلامی حق بزرگی بر حوزه دارد و حوزه نیز باید با توجه به اینکه مسیر این نظام در راستای تعالی ارزش های الهی و رسیدن به جایگاه اسلامی است باید در تمام عرصه ها حضوری جدی و فعال داشته باشد؛ روحانیت دوران بسیار سختی را پشت سرگذاشته است و امروز به برکت نظام اسلامی همه عرصه ها برای فعالیت روحانیت فعال است؛ امام راحل می فرموند که در زمان ما به دلیل فشارهای بسیار زیاد، مجبور بودیم از قم به سمت بیابان های قم رفته و آنجا فعالیت کنیم ولی امروز عرصه های بسیاری برای فعالیت عزت مند روحانیون وجود دارد.
*باید هوشیار باشیم
عضو خبرگان رهبری با ذکر این مطلب که روحانیون هیچ گاه از زخم زبان ها و نیشنخنده های دوست و دشمن خسته و دلزده نمی شوند، اظهارکرد: ممکن است برخی از انسان ها به سبب جهلی که نسبت به فعالیت ها و واقعیت های حوزه دارند و یا بعضا عنادی که با این دستگاه دارند و یا از سر شوخی سخنانی را مطرح کنند ولی باید هوشیار باشیم و با برخورد کریمانه ومتواضعانه، سعی کنیم همچون علمای سلف آنان را متوجه این اشتباه کنیم تا بدانند که این قشر، از پاک ترین و خدوم ترین اقشار دینی درجامعه است.
* الگوی طلاب در زندگی خط ومشی علمای سلف باشد
مدیر حوزه های علمیه کشور، رسیدگی به خود، خدا و معاد را از مهم ترین وظایف روحانیون دانست و گفت: روحانیون باید در هر لحظه به یاد خدا باشند و خود را در محضر خداوند ببیند و برای معاد خود توشه بیاندوزند؛ مشی بزرگانی چون شیخ عباس قمی که در آخرین لحظات مرگشان کتاب مورد علاقه شان رااز پیش روی برداشتند که ذره ای حب دنیا در وجودشان نباشد، باید خط مشی ما در زندگی باشد؛ اگر طلبه ای پاک طینت باشد و از روحی الهی برخوردار باشد، حتی اگر بیان خوبی هم نداشته باشد، سخنش در دل ها اثر می کند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه ، اظهارکرد: روحانیون باید به کار و وظیفه خود اعتقاد داشته باشند و هیچگاه از این مسیر منحرف نشوند و با قدرت به کار خود ادامه دهند و خودسازی را در دستور کار قرار دهند که امام علی(ع) در این باره فرموند که چه زشت است که باطنی بیمار و ظاهری آراسته داشته باشی زیرا در قیامت، پرونده اعمال نیک فردی که باطنش بهتر از ظاهر اوست، سنگین تر و وزین تر از کسی است که حفظ ظاهر کرده و از باطن خویش غفلت کرده است.
*قدر فرصت طلایی را بدانیم
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در زمینه فرصت طلایی خدمت روحانیت در شرایط فعلی، گفت: باید قدر این فرصت را بدانیم و از بسترهای موجود برای فعالیت در این عرصه نهایت استفاده را داشته باشیم زیرا تا به حال چنین شرایطی برای روحانیون فراهم نبوده است؛ روحانیون فعال در ادارات، باید در تمام عرصه ها به خدمت به نظام اسلامی مشغول باشند.