حجت الاسلام و المسلمین محمد همتیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به لزوم پیگیری مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص مساله سبک زندگی اسلامی، اظهار داشت: لزوم اهتمام در حل معضلات اخلاقی و فرهنگی از جمله دغدغه های اساسی معظم له است.
وی افزود: برای این که مسایل اخلاقی در جامعه احیا شود، لازم است در این باره به صورت هدفمند فرهنگ سازی صورت گیرد.
این استاد اخلاق حوزه همچنین لازمه مقابله با آسیب ها و معضلات اخلاقی و فرهنگی را تقویت ایمان و اعتقادات در جامعه عنوان کرد و گفت: همان گونه استاد شهید مطهری می فرماید پشتوانه اخلاق، ایمان است و هر چقدر که ایمان در وجود افراد تقویت شده و توجه آن ها به خدا و مباحث معنوی بیشتر شود، به همان میزان مسایل اخلاقی نیز در جامعه اصلاح شده و به سمت تعالی سوق پیدا می کند.
وی اضافه کرد: به همین خاطر است که در سوره مبارکه لقمان می بینیم ، لقمان برای نصیحت فرزندش و ترویج مسایل اخلاقی، نخست توحید و معاد را برای او تبیین می کند و پس از آن دیگر نکات اخلاقی را طرح می کند؛ بنابراین برای توسعه و ترویج مباحث اخلاقی باید نخست روح ایمان و اعتقاد و باور دینی را در افراد جامعه تقویت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین همتیان افزود: از سوی دیگر ما باید آثار و تبعات اعمال ناپسند و گناهان و معاصی را برای افراد بیان کنیم و بر این نکته تاکید داشته باشیم که به هر حال هیچ عملی در این دنیا بدون آثار و تبعات نیست؛ در واقع هم باید آثار خوب و مثبت را بیان کرد و هم آثار بد و نامطلوب اعمال را.
معاون تهذیب حوزه علمیه استان قم همچنین گفت: بالاخره باید بپذیریم که آدمی حب النفس و حب ذات دارد و دوست دارد در مسیری گام بردارد که به سعادت او منجر شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم تقوا مداری در راستای حل معضلات اخلاقی و فرهنگی جامعه، اظهار داشت: اگر جامعه ای اهل تقوا و عمل صالح باشد، برکات از زمین و آسمان بر آن نازل می شود و از آن سو اگر معصیت و رفتارهای نادرست را در پیش بگیرد، دچار عذاب و سختی ها می گردد.
حجت الاسلام والمسلمین همتیان بر ضرورت توجه به اصل امر به معروف و نهی از منکر در سطح جامعه تاکید کرد و افزود: اگر مردم معرفت و بصیرت دینی در آن ها وجود داشته باشد، دست از گناهان و معاصی برداشته و با تمسک به تقوا، مبادرت به انجام اعمال صالح می کنند.