به گزارش خبرگزاری حوزه، مرتضی داستانی مدیر مسئول و سردبیر روزنامه 19دی در سخنانی اظهار داشت: متأسفانه در سال های اخیر، در ایجاد انگیزه در مردم برای ورود به امر مقدس وقف خوب کار نشد.
وی خاطرنشان کرد: در سال های دورتر که شهر قم تنها 150هزار جمعیت داشت، اکثر خدمات شهری قابل توجه در شهر قم، به واسطه واقفین صورت می گرفت که برخی بیمارستان های این شهر و همچنین پل های معروفی مثل پل آهنچی و پل علیخانی نمونه هایی از آن هاست، اما وقتی به چند سال گذشته نگاه می کنیم، گویی هیچ اقدام قابل توجهی تحت عنوان وقف صورت نگرفته است.
داستانی گفت: باید برای رفع این مشکل در راستای ایجاد انگیزه در مردم تلاش کنیم و این امری است که با همکاری همگان امکان پذیر است.
سردبیر خبرگزاری حوزه نیز در این هماندیشی گفت: گفت: با توجه به شرایط روز، لازم است که از شیوه های سنتی هزینه بودجههای وقف بیرون آمده و برای ترویج و هدفمند کردن این امر مقدس، به شیوه های نوین روی آوریم؛ برای مثال تأسیس شبکه ماهواره ای با هدف ترویج مبانی دینی از محل درآمدهای وقف ضروری به نظر میرسد.
کریم دلفانی اظهار داشت: تبلیغ برای نهادینه کردن نیت واقفان جهت اموری که مورد نیاز جامعه است یک بحث است و به روز کردن درآمدهای حاصل از محل وقف بحث دیگری است که وقتی واقف محترمی مثلاً برای تبلیغ دین وقفی به یادگار گذاشته باید درآمد حاصل از آن را در اموری که بیشترین تاثیرگذاری را در تبلیغ دین دارد هزینه نمود.
دلفانی به جایگاه شهر قم در تاریخ شیعه اشاره کرد و گفت: مردم انتظار دارند از قم به عنوان پایگاه تشیع در مناسبتهای مذهبی معارف ناب و زلال اهلبیت (ع) را بشنوند، لذا اوقاف قم در راستای ترویج فرهنگ وقف میتواند با همفکری اصحاب رسانه در ایام محرم و صفر، ایام فاطمیه، نیمه شعبان و دیگر مناسبتهای مذهبی ویژهنامههای مکتوب پیرامون معارف اهلبیت(ع) با تیراژ بالا را به صورت گسترده تدوین و در بین مردم توزیع نماید.
وی گفت: امروز متاسفانه ارسال پیامکهای بی محتوا و گاهاً مبتذل در بین جامعه رواج پیدا کرده و یکی از کارهای مهمی که اوقاف قم میتواند از محل درآمد وقفهای فرهنگی هزینه کند، ارسال پیامکهایی با محتوای روایات و احادیث اخلاقی و نیز توصیه های بزرگان دین برای مردم است، که تاثیر فراوانی خواهد داشت.
محمد خامه یار معاون مطبوعاتی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان قم، دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به جایگاه حوزه های علمیه در بین مردم گفت: از حوزه های علمیه انتظار می رود که سرفصل های جدیدی از دروس خود را به بحث وقف اختصاص داده و نظریات نوینی را در این عرصه به جامعه عرضه کنند.
وی تجلیل از واقفین را امری مفید در ایجاد انگیزه برای ترویج فرهنگ وقف در جامعه عنوان کرد و گفت: علاوه بر تجلیل از واقفین،باید در ترویج فرهنگ وقف در بین کودکانی که آینده سازان جامعه را تشکیل می دهندتلاش کرد.
علی نقی شهیدی سردبیر هفته نامه گویه قم هم نصب المان های واقفین مشهور شهر قم در میادین و نقاط پرتردد شهر، امری مفید در ایجاد انگیزه وقف در سطح جامعه عنوان کرد و گفت: انتظار می رود با توجه به درآمد بالای مالی موقوفات، یک مجموعه کامل فرهنگی در شهر قم تأسیس شود تا زائران امکان اسکان در آن ها داشته باشند.