به گزارش خبرگزاری حوزه، دكتر محمد باقر خرمشاد در نشست مشتركي با رييس و معاونان مركز تحقيقات اسلامي مجلس، در قم، با اشاره به لزوم تفقه در احکام حکومتی، گفت: : استراتژي ما معرفي تمدن نوين اسلامي ايراني است؛ معتقديم در دهه چهارم انقلاب باید در راستای مقابله با هجوم گسترده تمدن غرب، به سمت تمدن سازی اسلامی ایرانی حرکت کنیم.
وي ادامه داد: بخشي از اين تمدن سازی، حقوق و قانوني است كه می بایست بر اساس منابع عظیم و غنی شیعی آن را ساماندهی کنیم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اضافه کرد: ما مي توانيم در عرصه هاي مختلف مانند قانون اساسي، همايش هايي را با محوريت جايگاه قانون اساسي در فقه، چگونگي تامين عدالت در قانون اساسي و ... را برگزار كنيم و قطعا از ظرفيت بالايي در این عرصه برخورداریم.
خرمشاد خاطرنشان کرد: تاکنون صدها موضوع استحصال شده كه بايد اين موضوعات را به زبانهاي زنده عرضه نماييم.
وی با اشاره به این که: بايد در شرايط حساس كنوني معارف اهل بيت(ع) و حرف شيعه را به زبان هاي زنده به دنيا منتقل کنیم، تاکید کرد: عرضه دستاوردهاي علمي و پژوهشي در مباحث فقه و قانون به كشورهاي اسلامي و پركردن برخي خلاء هاي قانوني در جهان اسلام از اهميت ویژه ای برخوردار است.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ابراز دادشت: اگر بخواهیم به عنوان متولي ديپلماسي عمومي و فرهنگي كشور كالاي اساسي و اصيل جمهوري اسلامي را در حوزه فكر و فرهنگ معرفي کنیم، بدون استفاده از ظرفيت حوزه علمیه قم این امر امكان پذير نيست.
خرمشاد یادآور شد: اگر سازمان ارتباطات بخواهد انقلاب اسلامي را معرفي و مدلي كه انقلاب خلق كرده و همچنین حكومت شكل گرفته مبتني بر شرع را تعريف كند، همه اينها راه هايي است كه ما را به حوزه علمیه قم مي رساند.
وي با بیان این که قم معدن استخراج نشده اي است و يكي از راه های معرفي نيازهاي ساير كشورها، استحصال ظرفيت هاي قم است، گفت: باید برای تاثیرگذاری در فضاي بين المللي، نقش خود را به خوبی ایفا نماییم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: در سايه بيداري اسلامي تحولاتي در جهان اسلام رخ داده و برخي انديشههاي سياسي نيز دچار تحول شده است و در عرصه حاكميت به دنبال مدل جديد حکومتی هستند و تقاضا دارند كه ما اين نيازها را برطرف كنيم.
خرمشاد یادآور شد: به همان اندازه که سامان دادن به فقه حكومتي در داخل اهميت دارد، در فضاهاي بين الملي هم اهميت فوق العاده اي پيدا مي كند.
وي با اشاره به این که اهميت اين كار در فضاي بين الملل زماني زياد مي شود كه بسياري از كشورهاي اسلامي در عرصه قانوني نيازهايي دارند و مي توانند از دستاوردهاي علمي و پژوهشي حوزه علمیه قم استفاده كنند، ابراز داشت: ما بايد در فضاي جديد، با قدرت بيشتري ظاهر شويم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اين كه بايد از تجربه 30 ساله انقلاب، به خوبي استفاده كنيم، گفت: نقش مركز تحقيقات مجلس يكي از مراکز است كه می تواند محتوای مورد نیاز در عرصه بین الملل را توليدكند و رسالت ما اين است كه اين توليدات را به سمت كشورهاي اسلامي خصوصا كشورهايي كه با بيداري اسلامي روبه رو هستند، سرازير كنيم.
خرمشاد در پایان خاطرنشان کرد: بايد زمينههاي مشترك ميان مركز تحقيقات اسلامي و سازمان فرهنگ ارتباط اسلامي استحصال و با همكاري ها تقویت شود.