به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام و المسلمین عبدالهادی مسعودی، امروز 28دیماه در دومین نشست مجمع عمومی انجمن علمی حدیث حوزه علمیه قم که در سالن همایشهای مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، اظهار داشت: رشتههای حدیثی در سطح ارشد و کارشناسی در دانشگاه دایر است، اما در سطح دکتری نه؛ این بدان معنی است که وارد جزئیات مسایل حدیثی نشدهایم.
وی با اشاره به این که پرداختن به علم حدیث در حوزه بر عکس دانشگاه است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر سطح سه رشته حدیث دایر است که به زودی سطح چهار نیز راهاندازی خواهد شد.
مدیر انجمن علمی حدیث حوزه علمیه قم با بیان این که طلاب سطوح پایین با متون حدیثی به خوبی آشنا نمیشوند، ابراز داشت: باید عقبماندگی در زمینه حدیث را جبران کنیم.
وی نیاز به دانش رجال در حوزه و دانشگاه را مورد توجه قرار داد و گفت: بسیاری از حوزهها و دانشگاهها تقاضای استاد رجال دارند، اما با کمبود در این عرصه روبرو هستیم، گرچه کارهایی در این زمینه انجام میشود.
حجتالاسلام و المسلمین مسعودی با بیان اینکه در زمینه رجال حدیث و دانش فقهالحدیث نیاز به کار بیشتری داریم، گفت: پیشبینی ما این است که به زودی نقدالحدیث از فقهالحدیث جدا خواهد شد و به یک شاخه مستقل تبدیل خواهد شد.
تدوین تفسیر روایی
وی با اشاره به این که امروز حدیث با علوم ادبی و تفسیر مرتبط شده است، افزود: تفسیر روایی در حال تدوین است که پس از آماده شدن، منتشر خواهد شد.
مدیر انجمن علمی حدیث حوزه علمیه قم با بیان این که میتوانیم در اصول فقه از حدیث کمک بگیریم، خاطرنشان کرد: حدیث میتواند به عنوان دانش جامعهشناسی و زبانشناسی به میدان بیاید و سوالات زیادی را حل کند.
حجتالاسلام و المسلمین مسعودی به فعالیت های انجمن علمی حدیث اشاره کرد و افزود: در انجمن حدیث 8 کارگروه و کمیته تعریف شده است تا حدیث را به دانشهای دیگر عرضه کنند.
وی در پایان با اشاره به این که امروز حدیث در رسانهها، مطبوعات و مجلات جای خود را باز کرده است، گفت: اگر سبک زندگی اسلامی را از احادیث ائمه(ع) استخراج و به آنها عمل کنیم، به خواستههای مقام معظم رهبری جامه عمل پوشانده ایم.