به گزارش خبرگزاری حوزه، مدیر پایگاه نورلایب در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به این موفقیت، اظهارداشت: این موفقیت به خوبی نشان می دهد، کاربران، تشنه دسترسی به منابع و کتابهای دست اول در فضای اینترنت هستند تا بتوانند تحقیق و پژوهش نمایند.
احمد عباسی با اشاره به تاریخچه راه اندازی این پایگاه، بیان داشت: پایگاه کتابخانه دیجیتال نور، پایگاهی کتابخانه ای است که به عرضه کتابهای تخصصی حوزه علوم اسلامی و انسانی در فضای اینترنت می پردازد.
وی گفت: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تحلیل و طراحی پایگاه کتابخانه دیجیتال نور را در سال 1386 شروع و نسخه آزمایشی آن در سال 1387 منتشر کرد و یک سال پس از آن یعنی در سال 1388 با هدف اصلی ارائه خدمات و منابع پژوهشی در زمینه کتاب و منابع علوم اسلامی و انسانی و آسان نمودن دسترسی پژوهشگران و دانش پژوهان به منابع مورد نیاز خود، به صورت رسمی افتتاح نمود.
این محقق و پژوهشگر علوم اسلامی با اشاره به اهداف کلی راه اندازی پایگاه کتابخانه دیجیتال نور(نورلایب)، افزود: ارائه کتب موجود در نرم افزارهای مرکز نور در فضای اینترنت، دسترسی آسان کاربران به منابع اصلی علوم اسلامی و انسانی بدون هیچ گونه محدودیت جغرافیایی و محدودیت زمانی، بهره گیری از بهترین ابزار بازیابی اطلاعات همچون ابزارهای جستجو ساده و پیشرفته، فهرست موضوعی و فهرست الفبایی، ایجاد فضایی مناسب جهت انجام فعالیت های پژوهشی و دارا بودن قفسه شخصی کتب و... می باشد.
عباسی تصریح کرد: در حال حاضر این پایگاه حاوی بیش از پنج هزار و 300 عنوان عنوان کتاب مشتمل بر 10253 جلد کتاب می باشد که موضوعات مختلف علوم اسلامی از جمله؛ علوم قرآن و تفسير، علوم حديث، ادعيه و زيارات، نهج البلاغه، كلام و فلسفه، جغرافيا، تاريخ و سيره، فقه، اصول، اخلاق و عرفان، ادبيات و منطق، فرق و مذاهب اسلامی و... در بر می گیرد.
وی بیان داشت: علاقه مندان می توانند با مراجعه به پایگاه نورلایب به نشانی www.noorlib.ir و فعال سازی روند ثبت نام خود، از کلیه اطلاعات و مطالب این پایگاه به صورت تمام متن و تصویر استفاده کنند و چنانچه کاربری عضو پایگاه مجلات تخصصی نور(نورمگز) باشد می تواند با همان نام کاربری و رمز عبور از کتابخانه دیجیتال نور نیز بهره ببرد.
عباسی در ادامه به خدمات پژوهشی این پایگاه اشاره کرد و گفت: مشاهده متن و اسکن منابع، امکان رنگین کردن، حاشیه نویسی و درج در قفسه شخصی، جستجو ساده و پیشرفته، فهرست ناشران و پدیدآورندگان، فهرست الفبایی، درباره و معرفی کتابها از جمله قابلیت های این پایگاه اطلاع رسانی اسلامی است.
وی یادآور شد: هم اکنون در حال به روز رسانی دیتای موجود در پایگاه هستیم بطوریکه از مجموع 10 هزار و 253 جلد از کتابهای پایگاه حدود 3 هزار جلد از کتابهای پایگاه به روز رسانی شده است.
عباسی با بیان اینکه تغییرات گرافیکی همزمان با به روز رسانی منابع پیگیری می شود، اظهارداشت: طراحی نسخه دو پایگاه، استاندارد سازی متادیتا، چند زبانه کردن اینترفیس و جذب مخاطبان از کشورهای عربی ـ اسلامی، تبلیغات هدفمند و شناساندن پایگاه به کاربران هدف، ارتباط منسجم با کاربران از جمله اصلی ترین برنامه های این پایگاه محسوب می شود.
.313/17