به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر علی لاریجانی شب گذشته در مراسم اختتامیه چهاردهمین نمایشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات استان قم، با اشاره به تحولات منطقه و جهان اسلام، اظهارداشت: یکی از مهم ترین تحولات نوپدید در دنیای امروز، پدیده مبارکی به نام بیداری اسلامی است.
وی افزود: این پدیده، وقتی که با پیوند فرهنگی همراه می شود، عمق می یابد و این عمق یابی در آینده تاثیرات خود را بر حوزه های مختلف ایجاد می کند؛ اگر این عمق یابی و پیوند فرهنگی ایجاد نشود، نظام های اسلامی در حوزه اجتماع و سیاست، با یکدیگر به تضاد و مقابله خواهند رسید.
قرآن؛ بهترین عامل وحدت امت اسلامی
رییس مجلس شورای اسلامی با ذکر این مطلب که وحدت، عنصر کلیدی و متصل کننده جریانات اسلامی در سراسر جهان است ادامه داد: قطعا بهترین عامل برای رسیدن به وحدت آحاد امت اسلامی، «کلام وحی» یعنی قرآن کریم است.
وی افزود: تمام فرق اسلامی با نوع نگاه، اندیشه، مشی فکری و فقهی و مرامی خود، قرآن را کتاب آسمانی خود می دانند و به آن احترام خاص می نهند؛ در این عرصه است که تفسیر آیات الهی و جایگاه آن در جهت بخشی به حرکات های علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، رنگی دیگر به خود می گیرد؛ بنابراین باید تفسیرهای عمیق و همه جانبه ای از قرآن کریم از سوی عالمان الهی ارائه شود؛ چون با این عمق بخشی تعامل فرهنگی به وجود می آید.
رییس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یکی از عوامل اصلی ایجاد شبهه و حتی اختلاف در بین مردم ممالک مختلف اسلامی، برداشت های غلط و یک جانبه از قرآن است که موجب می شود عده ای با فرض اشتباه از آیات به راهی بیافتند که خود و دیگران را در ورطه خطرناکی گرفتار کنند.
تاکید بر انجام فعالیت های زیربنایی فرهنگی
لاریجانی خاطرنشان کرد: دنیای اسلام امروزه بیش از هر چیزی به عنصر فعالیت های فرهنگی نیازمند است تا بتواند در کنار پیوند فرهنگی در عرصه های مختلف، گام های رو به جلوی خود را در سده معاصر، محکم تر و دقیق تر بردارد؛ البته فعالیت های فرهنگی نیز باید با پختگی و در نظر داشتن اولویت فعالیت های زیربنایی انجام شود؛ زیرا تحقیقات روبنایی، صرفا به انجام فعالیت های زودگذر کمک می کند و ماندگاری آن بسیار کم خواهد بود.
تفاسیر علمای شیعه راهگشاست
وی، با ذکر این مطلب که تفاسیر دقیق علمای شیعه همواره راهگشای تشنگان معارف وحیانی بوده است، گفت: وقتی که تفاسیر قرآن ضعیف و کم عمق شد، مشکل دیگری به وجود می آید که همان برداشت غلط از این تفاسیر و ایجاد گروه ها و فرقه های به ظاهر اسلامی تندرو است که جز ضرر به اسلام و ایجاد حرکت های تند در جهان اسلام، کاری ندارند و به همین دلیل است که این همه مشکل در جوامع اسلامی به وجود آمده است.
لاریجانی ابراز داشت: امروزه متاسفانه گروه ها و جریاناتی که به عقیده اکثر مسلمانان، کافر هستند به وجود آمده اند که با اتکا به تفاسیر ضعیف از دین و قرآن، فجایعی را مرتکب می شوند و جز خود کسی را به صلاح نمی بینند.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برخی از حرکت های بدلی در صحنه های بین الملل از دین داری ضعیف و کم عمق این گروه ها به وجود آمده است؛ این مسایل به این دلیل است که متاسفانه فکر اصیل اسلامی به نحو احسن و به شیوه های صحیح در اختیار علاقه مندان و شیفتگان فرهنگ قرآنی و الهی قرارنگرفته است.
وی در ادامه به تفسیر بیان "الوحی" آیت الله جوادی آملی اشاره کرد و گفت: این اثر از این عالم بزرگ و برجسته معاصر، در حقیقت در مسیر مقدس وحدت جوامع اسلامی در تفاسیر قرآنی است؛ این تفسیر تاثیر بسزایی در نوع تفکر و منش فکری دانشگاهیان و نخبگان و حتی شیفتگان و علاقه مندان به فرهنگ قرآنی در حوزه بین الملل دارد.
دریای مواج علمی آیت الله العظمی جوادی آملی
لاریجانی با اشاره به این که دریای مواجی از افکار این عالم بزرگوار در این اثر علمی به چشم می خورد، ادامه داد: حضرت آیت الله جوادی آملی در بسیاری از عرصه ها، آثار برجسته ای به جامعه علمی کشور عرضه کرده و موجبات درخشندگی تفکر اسلامی را فراهم نموده اند.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از موسسات موفقی که در زمینه تفکر اسلامی نقش آفرین بوده است، بنیاد بین المللی اسرا است که در رأس آن شخصیت استثنایی چون حضرت آیت الله جوادی آملی قرار دارند که در علومی چون تفسیر، فلسفه، عرفان، فقه و اصول، نمونه هستند.
لزوم معرفی عالمان دینی به دانشگاهیان
وی تاکید کرد: معرفی شخصیت های برجسته حوزوی به دانشگاهیان، از جمله ضروریات این عصر است؛ زیرا در عصری قرار داریم که دانشگاهیان به دلایل مختلف، بیشتر در محور انعکاس های رسانه ای قرار می گیرند و بعضا نیازی به تبلیغ نیز ندارند؛ در این زمینه باید اهل تدبر و عقلا را به دانشگاهیان معرفی کنیم تا با تفکرات بزرگانی چون حضرت آیت الله جوادی آملی آشنا شوند و مسیر روشن تری برای ادامه فعالیت های خود بیابند.
لاریجانی در ادامه با اشاره جایگاه رفیع شهر قم در حوزه معرفت شناسی جهان اسلام، تصریح کرد: قم به عنوان مرکزیت تشیع می بایست فعالیت گسترده تری در زمینه نرم افزارهای اسلامی داشته باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که کشور ما می تواند حضوری جدی تر و اثر گذار تر در حوزه نرم افزارهای ارتباطی و اطلاعاتی در دنیای حاضر داشته باشد، گفت: در این عرصه مسئولان کشور باید زمینه رشد این حوزه را فراهم کند؛ خوشبختانه مقام معظم رهبری شورایی در جهت پشتیبانی و تدوین ضوابط توسعه این ظرفیت فنی ایجاد کرده اند و به طور قطع فعالیت مستمر و اثرگذار این شورا زمینه مناسبی را برای بسط و توسعه و ترویج تفکر اصیل اسلامی ایجاد می کند.