چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

حجت الاسلام والمسلمين احمد مبلغي با تاکید بر نیازمندی شدید تقریب به جسارت همراه با منطق و صداقت، گفت: در اثر نبودن جسارت تقریبی، تکفیری ها فضا و فرصت های کنونی را به نفع خود مصادره کرده اند.

 به گزارش خبرگزاری حوزه، رييس دانشگاه مذاهب اسلامی در نشستی با دبيركل "سازمان جهاني السادات" پاكستان،  گفت: اگر مصلحان و وحدت خواهان در كشورهاي اسلامي از جمله پاكستان، به رسالت خود در قبال وحدت امت اسلام به صورت جدی و جسورانه عمل نكنند، تفرقه و تخريب بر ابعاد تقريب و وحدت خواهي غلبه بیشتری خواهد كرد.

وي با اشاره به وضعيت فعلي كشور پاكستان، افزود: پاكستان در جايگاهي قرار دارد كه هم مي تواند خاستگاه تقريب و هم پايگاهي براي تشديد تفرقه و اختلاف باشد؛ بنابراين مصلحان بايد در اين كشور فعاليت‌هاي فرهنگي -  تقريبي خود را افزايش دهند.

رييس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ادامه داد: عموم مردم پاكستان به خاطر فطرت سالم و اسلامي، خواهان تلاش‌هاي وحدت بخش و اصلاحي هستند، ولي متاسفانه به دليل فعاليت كم مصلحان و وحدت خواهان در اين كشور، فعاليت هاي تكفيري و تفرقه اندازانه، زمينه رشد و فعاليت پيدا كرده است و اگر ظرفیت های نهفته مناسبات درست بین شیعه و سنی به یک نقش مطلوب بدل نشود، نقشی معكوس شکل می گیرد.

استاد حوزه علميه قم تاکید کرد: انديشمندان اسلامي باید برای حل مشکلات امت اسلامی و جلوگیری از اختلافات، دست در دست هم داده و فضا را از تكفيري‌ها بگيرند.

وي با بیان این که چند فتوا از طرفین می تواند فضا را تغییر دهد، اظهار داشت: اگر انديشمندان اسلامي و مصلحان شيعه و سني به موقع عمل نكنند، ممكن است فرصت طلايي پيش رو از بين برود و بعد از آه و اسف کاری ساخته نیست.

حجت الاسلام والمسلمين مبلغی تشكيل مجمع جهاني سادات پاكستان را امري ابتكاري و موثر دانسته و گفت: بايد اين سازمان از تمام ظرفيت خود براي وحدت ميان شيعه  سني استفاده كند.

در ادامه این نشست دبير كل سازمان جهاني سادات پاكستان نيز با اشاره به اين كه در  این كشور به جاي عمل به تقريب و عمق بخشي به وحدت اسلامي، تنها كارهاي سطحي و شعاري انجام مي شود، خواهان تاسيس شعبه دانشگاه مذاهب اسلامي در اين كشور شد.

سيد شهزاد حسين نقوي خاطرنشان كرد: متاسفانه تلاش هاي تقريبي در پاكستان به صورت آكادميك و عملي ايجاد نمي شود، به همين دليل نياز است كه دانشگاه مذاهب اسلامي براي تربيت فضلا و شخصيت هاي تقريبي، شعبه اي را در اين كشور تاسيس كند.

 وي ادامه داد: براي وحدت ميان شيعه و سني در پاكستان، بايد فعاليت‌هاي تقريبي از درون خود این کشور بجوشد و وضعيت به جايي برسد كه مردم و مسوولان براي وحدت و تقريب، احساس تكليف كنند.

نقوي یادآور شد: متاسفانه دشمنان براي تفرقه ميان شيعه و سني در كشور پاكستان سرمايه گذاري و توطئه‌هاي زيادي را به كار مي گيرند، ولي افرادي كه بتوانند با تحليل‌هاي درست، نقشه هاي دشمن را به صورت كاناليزه شده براي مردم تبيين كنند، نداريم.

دبير كل سازمان جهاني سادات پاكستان با اشاره به اين كه بايد افكار وحدت خواهانه در كشور پاكستان رشد پيداد كند، ابراز داشت: این سازمان قابليت بزرگي براي ايجاد وحدت ميان شيعه وسني در اين كشور دارد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha