به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری، شب گذشته در مراسم اختتامیه هجدهمین المپیاد قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) و تجلیل از سال ها مجاهدت علمی، تبلیغی وقرآنی حضرت آیت الله سبحانی در قم،گفت: حضرت آیت الله سبحانی را باید عالمی ذوالفنون و ذوابعاد ذکر کرد؛ ایشان در 28سالگی یک دوره تقریر اصول را به شکل کامل به زبان عربی نوشته اند و صد اثر علمی در رشته های مختلف از ایشان تاکنون به یادگار مانده است.
وی افزود: ایشان در 17 سالگی کتاب علمی می نویسند و در رشته هایی چون منطق، کلام، فلسفه، ادبیات، تاریخ،حدیث، رجال، درایه و...صاحب نظر و دارای آثارعلمی فاخر هستند؛ در فقه و اصول دارای مرتبه مرجعیت هستند و افتخار حوزه علمیه محسوب می شوند.
مدیر حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: بررسی نظرات و تحقیقات علما و فقهای شیعه در اعصار مختلف و همچنین علمای بلاد اسلامی در گذشته و حال، ارایه تحقیقات فاخر علمی در زمینه های به روز علمی از جمله کلام، فلسفه و همچینن ارایه تفسیرهای ارزشمند به روش های مختلف از جمله ترتیبی و موضوعی و... از دیگر نمونه های تلاش ها و مجاهدت های این عالم جلیل القدر است.
معاون جامعه مدرسین گفت: حضرت آیت الله سبحانی، علامه مجلسی، شیخ مفید و شیخ مرتضی این عصر و زمان است؛ از ویژگی های مهم و بارز ایشان را می توان، ویژگی جامعیت ایشان در عرصه های مختلف دانست؛ ایشان در هرعرصه ای که خلا وجود داشته و احساس نیاز می شده است کار کرده اند و این حوزه را پربار کرده اند.
آیت الله حسینی بوشهری، به روز بودن را از دیگر ویژگی های شخصیتی ایشان ذکر کرد و افزود: موضع گیری های ایشان در خصوص حوادث کشور و حوزه بین المللی، نگارش کتب فاخر در حوزه معارف اسلامی در سراسر جهان اسلام، ایشان را به چهره برجسته جهان اسلام مبدل کرده است و خوشبختانه تا کنون هزاران شاگرد از مکتب علمی ایشان بهره گرفته اند.
مدیر حوزه های علیمه، منظم بودن را یکی از بارزترین ویژگی های حضرت آیت الله سبحانی دانست و گفت: اگر بخواهیم ایشان را در یک کلمه خاص از نظر مشی زندگی نام ببریم باید ایشان را مظهر نظم و الگوی استقامت بدانیم؛ همراهی ایشان با انقلاب و امام و رهبری در عرصه های مختلف، پیش و پس از انقلاب به همراه ساده زیستی و فروتنی از دیگر ویژگی های شخصیتی ایشان است.
مدیر حوزه های علمیه، در بخش دیگری از سخنان خود، قرآن را کتاب موعظه و شفابخشی و هدایت در دل های بشر، عنوان کرد و افزود: انسان هدایت یافته مشمول رحمت پروردگار است؛ پیامبر نیز بر این نکته تاکید داشتند که تنها به تلاوت قرآن بسنده نکنید بلکه این کتاب مایه هدایت بشر است و چنین تعبیری نیز از سوی امام صادق(ع) مطرح شده است که ایشان قرآن را کتاب فرازمانی،فرامکانی و فراقومی ذکر کرده اند.
عضو خبرگان رهبری گفت: قرآن به فرمایش امام علی(ع)، کتابی است که باید آن را به نطق و سخن واداشت و باید معارف مختلف را از قرآن بگیریم؛ منبع شناخت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)، قرآن کریم است که باید با مراجعه به قرآن به معارف نبوی و اهل بیتی(ع) پی ببریم.